Vita:Remus Lupin

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Bináris 17 évvel ezelőtt
Ez a szócikk témája miatt az Irodalmi műhelyek érdeklődési körébe tartozik.
Bátran kapcsolódj be a szerkesztésébe!
Besorolatlan Ezt a szócikket még nem sorolták be a kidolgozottsági skálán.
Nem értékelt Ezt a szócikket még nem értékelték a műhely fontossági skáláján.
Értékelő szerkesztő: ismeretlen
Irodalmi témájú szócikkek Wikipédia:Cikkértékelési műhely/Index

Ugye ez valami tükörfordítás? Még ennek a mondatnak: Ők voltak: James Potter, Sirius Black, és Peter Pettigrew. a borzalmától eltekintve is döcögős, akadozó a szöveg, helyenként össze kellene kötni a mondatait. Bináris 2006. december 20., 00:14 (CET)Válasz

Tulajdonképpen Remus Lupin az Azkabáni Fogoly kulcsszereplöje.[szerkesztés]

Azaz, lehtett volna…

Azért bosszant nagyon Remus Lupin szerepe, mert Joanne Kathleen Rowling kitalált, – hogy úgy mondjam – „életet adott”, egy nagyon szimpatikus (farkas)embernek, akinek megfelelő tudása, ismeretei és hozzáállása is megvan a probléma megoldásához.

Ezzel szemben Joanne Kathleen Rowling az egész történet alatt – sorozatban – bénát játszatott Remus-szal, sőt, egy egészen negatív szerepet is rásózott, akkor, amikor gyávaságból (!!!) nem osztotta meg Dumbledore-ral ismereteit.

Erre azért van szüksége Joanne Kathleen Rowling-nak, hogy a történet végére időzíthesse a legizgalmasabb jeleneteket. Ráadásul a történet további folytatását is befolyásolja ezzel, mert képzeljük csak el, hogy mi lett volna, csak a Tűz Serlegében, ha sikerül Pettigrew-t elkapni, és az Azkabán-ba küldeni!

Persze akkor nem lett volna ilyen izgalmas a történet, és mi történt volna Csikócsőrrel, és Hermione titkával, és Harry teljes értékű (inkarnálódott) patrónusával, és a látványos fogolyszöktetéssel…?

Remus Lupin-nak mit kellett volna tennie?

Dumbledore-ral azonnal – talán még a tanév megkezdése előtt – meg kellett volna beszélnie a dolgokat, és meg kellett volna keresni a Tekergők Térképét is.

Sirius elfogásához a Térkép nagyon hatásos eszköz lett volna, ugyanis, ha el akarunk fogni valakit, annak az elsődleges feltétele, hogy tudjuk, hol tartózkodik.

De olvastuk (és láttuk), hogy Remus Lupin – saját bevallása szerint – gyávaságból, nem beszélt erről Dumbledore-ral, és arra sincs sehol utalás, hogy kereste volna a Térképet. Pedig arra, hogy megtalálja, nagyon jó esélyei lettek volna, mert a nyomozás során – miután Frics-nél nem találta a Térképet – mint a „Roxfort rémei”, Fred & George, elsőszámú gyanúsítottak lettek volna.

Ha Dumbledore és Lupin előre megbeszélik a teendőket, akkor „elkérik” a Tekergők Térképét Fredtől és Geoge-tól. A Térkép segítségével kényelmesen megvárhatták – elfoghatták – volna Siriust. Hasonlóan ahhoz, ahogyan az Ifj. Bartemius Kupor elbánt apukájával (a Tűz Serlegében), persze nekik senkit sem kellett volna megölni. Mivel Siriusnál nem volt pálca, minden veszély nélkül „megbeszélhették” volna vele a további, Pettigrew-val kapcsolatos teendőket!

De láthattuk, hogy Joanne Kathleen Rowling nem csak Remus Lupin-nal tett így, mert ez érvényes Hermione-től kezdve, egészen Albus Dumbledore-ig.

Nem gondolhatjuk komolyan, hogy egy olyan kiváló igazgató, mint Albus Dumbledore – Joanne Kathleen Rowling alkotta ilyenre –, ha a diákjait veszély fenyegeti, nem beszéli meg a helyzetet, azzal az egyetlen emberrel, aki osztálytársa, sőt, az egyik legjobb barátja volt annak, aki a veszélyt okozza. És azt is tudjuk, hogy Albus Dumbledore nagyon jó legilimentor volt.

De egyébként is:

A roxfort–i állás elnyeréséhez Remus Lupin–nak – még a tanév megkezdése előtt – feltétlenül beszélnie kellett Dumbledore–ral, de legalábbis egy levélváltásnak meg kellett történnie közöttük.

--Papuska44 2007. október 7., 21:38 (CEST)