Ugrás a tartalomhoz

Vita:Monero

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Pallerti 3 évvel ezelőtt a(z) Engedélyezés szöveges tartalom megjelenésére témában

Engedélyezés szöveges tartalom megjelenésére[szerkesztés]

A cikkben megjelöltem a cikk forrását, a saját oldalamat. Én lennék annak a cikknek is a szerzője. – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Cryptofalka (vitalap | szerkesztései) 2020. november 14., 09:46 (CET)Válasz

@Cryptofalka: szia, elnézésedet kérem a késői válaszért, de nem volt látótérben ez a vitalap a válaszoddal. Szóval: a Wikipédia és társprojektjeinek felületein – kevés és indokolt kivételtől eltekintve – csak szabadon felhasználható tartalom közölhető. A cikked elsődleges publikációja a honlapodon található és mivel ott nincs feltüntetve, hogy a tartalma szabadon, szabad licenc keretei között felhasználható ezért a szerző (ez esetben Te) írásos engedélye nélkül nem közölhetjük a Wikipédia felületein. Ha szeretnéd az írásodat megjeleníteni, annak két viszonylag egyszerű metódusa van:
  1. elhelyezel a saját honlapodon (praktikusan az alján láblécbe szokták) egy olyan nyilatkozatot, amiből látható, hogy a szócikk szabadon felhasználható, a Wikipédia erre a CC-BY-SA 4.0 licencet ajánlja, aminek a részleteiről itt olvashatsz: Nevezd meg! - Így add tovább! 4.0 Nemzetközi (CC BY-SA 4.0)
  2. a másik megoldás sem bonyolultabb, alább elhelyeztem egy formalevelet, amit értelemszerűen kitöltve be kell küldened a permissions-hu@wikimedia.org mailcímre. A levélben szereplő engedélyed alapján – feldolgozás után – egy OTRS-kezelő itt a vitalapon el fog helyezni egy sablont, amiben olvasható, hogy engedélyezett a tartalom publikálása.

Arra azonban felhívnám a figyelmedet, hogy ez az engedély önmagában nem jelenti azt, hogy a tartalom a Wikipédia valamennyi szabályának megfelel és nem zárja ki, hogy azt az egyéb szabályainak való megfelelés érdekében megváltoztassák. --PallertitcoC 2021. január 19., 06:43 (CET)Válasz

Sablonlevél[szerkesztés]

Címzett: permissions-hu@wikimedia.org


Kijelentem, hogy az alábbi szöveg szerzői jogainak tulajdonosaként jogosult vagyok a szöveg szerzői jogairól nyilatkozni:

  • <<a szöveg webcíme vagy bármilyen más egyértelmű meghatározása>>
  • <<a szócikk, amiben a szöveg felhasználásra kerül(t)>>

Beleegyezem, hogy a szöveg a Wikimédia-projektek oldalain a „Nevezd meg! – Így add tovább! 4.0” (CC BY-SA 4.0) licenc alatt kerüljön közzétételre.

Ezzel hozzájárulok, hogy a szöveget bárki szabadon felhasználja, illetve módosíthatja is, amennyiben betartja ezen licenc és az egyéb jogszabályok szabta feltételeket. A hozzájárulás nem korlátozódik a Wikipédiára, vagy az ahhoz kapcsolódó oldalakra.

Jelen engedélyemmel szerzői jogaimról nem mondok le, de a mások által végzett módosítások nem lesznek nekem tulajdonítva.

Elfogadom, hogy ezt a beleegyezésemet nem vonhatom vissza. Tudomásul veszem, hogy a szöveget a Wikimédia-projektek nem biztos, hogy örökké megőrzik.

[Dátum]
[A szerzői jog tulajdonosának neve]