Vita:Mauro Picotto

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Linkoman 16 évvel ezelőtt a(z) Kivágott rész témában

Erre a szócikkre érvényes a Wikipédia:Élő személyek életrajza irányelv. Ebben a legfontosabb, hogy a kortársakra vonatkozó megállapításokat a szerkesztők várakozási idő nélkül távolítják el a cikkből, a vitalapról és a felhasználói lapokról is, amennyiben azokhoz nincsenek megadva a cikk témakörében elfogadható, megbízható források.

(Ezt a sablont valamennyi életrajzi cikk vitalapján elhelyezzük, ha a cikk élő személyről szól. A szerkesztők tájékoztatására szolgál, és önmagában nem jelez hiányt.)

Lásd még a Wikipédia:Ellenőrizhetőség és a Wikipédia:Tüntesd fel forrásaidat! irányelveket.

Az egyes források alkalmazhatóságának szerkesztőségi fóruma: Wikipédia:Kocsmafal (források).

Ez a szócikk a következő műhely(ek) cikkértékelési spektrumába tartozik:
Olaszországgal kapcsolatos szócikkek (besorolatlan)
Könnyűzenei témájú szócikkek (vázlatos besorolás)

Mauro Picotto[szerkesztés]

Nagy kezdőbetű a vezeték- és a keresztnév is!! Magánvélemény: semmilyen zenei képzésben nem részesült? Na, ezt el is hiszem róla... :))))) Filmfan 2007. augusztus 8., 17:29 (CEST)Válasz

lol :) – Alensha üzi 2007. augusztus 26., 00:40 (CEST)Válasz

Kivágott rész[szerkesztés]

"Mauro Picotto személyiségjegyei vélhetően a nagy siker miatt sem változtak meg, hiszen ahelyett, hogy egy pörgő városban élne, inkább a vidéket preferálja, így" (Torinótól félórányira lakik).
Megpróbálom megmagyarázni, mi ebben a végtlenül felesleges, újságnyelvi és [[bornírt]:
Szemünk előtt mennek tönkre, betegednek meg, halnak meg olyan sztárok, aki tényleg "pörgő" életet élnek - és gyakran nem tudnak bánni sem a sikerrel, sem saját magukkal.
De: a gépkocsik, az autópályák világában minke kiszínezni egy olan tényt, hogy egy sztár nem egy nagyvárosban, hanem a környékén lakik?
Van olyan magyar színész, aki 130 km-ről jár fel Pestre, ha kell és nem tagja vidéki színházunknak.
Általánosságban: azért, mert a sajtó ilyen mondatokba rejti, hogy az illető magánéletéről semmit sem tud, legalább egy lexikonban ne találgassuk, hogy miért lakik ott.
Ha pedig lenne olyan forrás, amiben ő számol be ezekről a rém fontos dologokról, akkor meg gondoljuk át: kell-e ez a cikkbe.--Linkoman 2007. augusztus 29., 14:24 (CEST)Válasz