Ugrás a tartalomhoz

Vita:Legacy of Kain

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Bitli 14 évvel ezelőtt a(z) Kukáztam témában
Ez a szócikk témája miatt a Videójáték-műhely érdeklődési körébe tartozik.
Bátran kapcsolódj be a szerkesztésébe!
Besorolatlan Ezt a szócikket még nem sorolták be a kidolgozottsági skálán.
Nem értékelt Ezt a szócikket még nem értékelték a műhely fontossági skáláján.
Értékelő szerkesztő: ismeretlen
Videójátékokkal kapcsolatos szócikkek Wikipédia:Cikkértékelési műhely/Index

Sajnálom de szükség lenne egy formázásra, néhány kép beillesztésére. Ezt a szöveget egyszer régen írtam és nem gondoltam, hogy valaha fel rakom a WIKI-re. Aki szeretné ezt a lapot kipofozni az segítsen!!

Először is írd az elejére, hogy mi ez (film, számítógépes játék vagy mi), hogy annak is kiderüljön, aki nem ismeri :) – Alensha üzi 2007. október 17., 17:10 (CEST)Válasz

Hello!!

Én nagy Kain rajongó vagyok és nem tetszik ! Úgyhogy lehet belefogok nyulni! Amugy is egy ismertetőben nem végig játszás kell leirni :)

Bocsi de már nem ismerek rá arra amit én írtam. Ez amolyan szócikk lenyúlás. Ha eddig nem írtál ilyen címen anyagot akkor legalább ne az én írásomat töröld ki! Jó tudom nem volt túl szép, de szerintem elég jól sikerült. Amúgy nem végigjátszást írtam, hanem a karakterek, helyszínek és történet részletesebb leírását!

öhm belenyultam egy kicsit NAGYON[szerkesztés]

nocs kihagytam az aláirást– Bitli 2007. november 1., 13:12 (CET)Válasz

Pár dolog amin változtatnék[szerkesztés]

Üdv!

Átolvastam a cikket, és azt kell mondjam cseppet sem vagyok megelégedve vele. Valószínű hogy ebbe a sorozat iránti elhivatottságom is belejátszik, de ennél a pontatlan, legkevésbé sem teljes és számomra stilisztikailag is erősen kifogásolható cikknél ez a lebilincselő és összetett történet sokkal többet érdemel. Pár pontban leírnám mit kifogásolok.

1. Nyelvtan (csak néhány példa): buszú??, katagomba??, beleörül??

2. Stílus : Sok esetben nem ismertem a leírás alapján az általam többször is végigjátszott játékokra. Pl: Igaz hogy Raziel a Soul Reaver-ben Sarafan priest-ként hivatkozik testvéreire(ill. emberi múltjukra) de a játékok ismeretében bátran állíthatjuk hogy semminél nem álltak távolabb a 'pap' fogalmánál. Én maradnék a 'Sarafan'-nél.

3.Pontatlanságok: Itt többet is kiemelnék:

-"A konfliktus a két faj között nem derül ki miért is van." Kiderül méghozzá a Defiance-ban.

-"Kain vámpírként születik újjá és az Egyensúly őrévé válik." Káint születése pillanatában már kiválasztja az Egyensúly oszlopa.

-"A millennium alkalmával (1000 éves uralkodása) feltámasztja Sarafan Lord hat papját". Káin önfeláldozásának megtagadása után nem sokkal (Birodalmának létrehozásakor) már feltámasztja a hat Sarafant-t. A Sarafan Lord a Blood Omen 2- beli főgonosz és abszolút semmi köze Razielhez és testvéreihez.

-"(Darkheart) sötétszív". Heart of Darkness - A sötétség szíve

-A Soul Reaver 1-2 rész... Először is a Soul Reaver 2-ből pontosan 0 rész van benne. Másrészt Káin szerepét teljesen félreérti(k) a cikk írója(i). Káin nem féli és nem is irígy Razielre, egyszerűen ismeri a sorsukat. Ez megerősítést nyer pl akkor is amikor a Soul Reaver (Nosgoth megjósolt megmentőjének fegyvere...)kettétörik Razielen és Káin ezt úgy kommentálja hogy: "Egy lépéssel közelebb vagyunk végzetünkhöz". Ezért hát nem menekül Raziel haragja elől hanem visszatér a múltba hogy Raziel is megismerje sorsát és Raziel szabad akaratát használva megváltoztassák mindkettőjük végzetét.

4. Hiányosságok: Miért nincs a címükön és a játszható platformokon kívül több információ a Soul Reaver 2-ről és a Defiance-ról, pont arról a két részről ahol a történet kibontakozik és igazán érdekessé válik? A Blood Omen 2 egy mellékvágány, de arról sem árt tudni pl. hogy egyedül a Soul Reaver 2 és Defiance-beli események teszik egyáltalán lehetővé!

5.Szerintem Amy Hennig többet megérdemelne a kreativitásért amit megmutat mint az "agy-szülemény".

Nem azt mondom hogy a teljes és részletes történetet kell lefesteni egy ilyen informatív jellegű oldalon, de mégis lehetne egy komplett és pontos összegzést adni a sorozatról (a történthez hű stílusban), ha már odáig jutott a dolog hogy legyen egy cikk itt a wikipedián (ez legalább pozitív!).

Hogy ne csak a cikk hibáit kifogásoljam, felajánlom hogy segítek a szerkesztésében. Ha van rá igény küldj(etek) egy e-mailt. (vmandoki@hotmail.com) Üdv, – Emvee vita 2007. december 12., 22:40 (CET)Válasz

Sajnos szerintem nem sokan tudják itt az email címedet, de ha elmaradást, hibát látsz valahol, azt nyugodtan szerkesztheted kérdés nélkül is, meg úgy általában, hisz erről szól a wikipédia. Pupika Vita 2007. december 12., 22:23 (CET)Válasz

RE: Pupika. Inkább nem törölném ki az egészet kérdezés nélkül, az nem volna szép. :)

Annyira csak nem lehet rossz :) Pupika Vita 2007. december 12., 23:39 (CET)Válasz

Úgy gondolom...[szerkesztés]

Nekem nincs kifogásom azzal hogy ha belenyulsz, nem fogok megsértődni vagy hasonló. Másrészt nagyon is örülnék ha a hibáimat/hibáinkat javítanád meglátásod szerint, hisz ennek az a célja hogy minnél pontosabb és tökéletesebb ismertető szülesen egy ilyen játékról:P Úgy hogy hajráá :D – Bitli vita 2008. január 2., 20:26 (CET)Válasz

Kukáztam[szerkesztés]

Kivágtam a romlott részeket, már csak a maradékot kellene kivágni, és sóval behinteni a merevlemeznek azt a részét, ahol ezek voltak. Legszívesebben törölném az egészet. Néhány alapvetés:

  • Nem lehet ékezetek nélkül írni. Ez nem chatszoba, hanem enciklopédia.
  • Nem lehet olyanokat írni, hogy "alig emlekszem mar ra szal bocsi." (sic!) Mi ez itt, hogy ilyeneket irkálnak bele emberek? A Wikipédia alapja, hogy mindent megbízható forrásokkal kell alátámasztani. Még ha pontosan emlékszik valaki, akkor sem lehet csak úgy irkálni források nélkül.
  • Nem üzengetünk a szócikkekben az olvasóknak, hanem szócikket írunk. Még ha a téma nem az atomreaktor, akkor is lehet normális, a Wikipédia követelményeinek megfelelő cikkeket írni. Aki nem tud két mondatot összerakni, az gyakoroljon valahol előbb.

Bináris ide 2009. október 23., 23:59 (CEST)Válasz

Sziasztok!

Elég rég látogattam ide és látom mások se nagyon, jó lenne ha mindenki akinek van energiája és egy kis ideje és rajong a játékért, az hozzá tenne pontos és megbízható információkat. Csak bátran, senki nem fog haragudni szerintem hibák javításáért.bitli] 2010. február 13., 11:40 (CEST)Válasz