Vita:Japán sör

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt UTF48 1 évvel ezelőtt a(z) Pontosítani kéne a fogalmazást témában
Ez a szócikk témája miatt a Gasztronómiai műhely érdeklődési körébe tartozik.
Bátran kapcsolódj be a szerkesztésébe!
Bővítendő Ez a szócikk bővítendő besorolást kapott a kidolgozottsági skálán.
Közepesen fontos Ez a szócikk közepesen fontos besorolást kapott a műhely fontossági skáláján.
Értékelő szerkesztő: Módis Ágnes Vadszederke (vita), értékelés dátuma: 2014. december 15.
Gasztronómiával kapcsolatos szócikkek Wikipédia:Cikkértékelési műhely/Index


Pontosítani kéne a fogalmazást[szerkesztés]

Van néhány értelmetlen vagy nehezen értelmezhető mondat a lapon, érdemes lenne összevetni az eredetivel, vagy átgondolni, hogy mi az amit jelentenie kell az adott mondatoknak. Majdnem javítottam, de nem akartam úgy javítani, hogy az változtasson a jelentésen, mely így akár eltérhet az eredeti szándéktól, így inkább nem tettem.

Konkrétan ez a mondat: "A fő sörgyártók és a hasonló magas és alacsony költségű főzdék, amik a mikrosörfőzdék kialakulásához vezetett, amiatt is felelt, hogy azok csak kis körben voltak ismertek."

Feltételezem, hogy nem alacsony költségű, hanem alacsony költségvetésű sörfőzdék. Nem "amik", hanem "amelyek", de akkor már nem vezetett, hanem vezettek. Illetve az azok nem egyértelmű, hogy mire vonatkozik és mit jelent.

Nem szóvá tenném hanem javítanám alapból ezeket, csak itt már a jelentés is kérdés, ezért kérdezem inkább és nem javítom.

Egy sorral fentebb: "alacsony málata sör". Ez itt alacsony mi? Nem valószínű, hogy alacsony költségvetésű, mert az két szóval korábban van, vagy az, de akkor meg feleslegesen maradt a zárójeles kiegészítés.


Ennek a mondatnak is a végére elveszik az értelme: "Habár a 2000-es években, köszönhetően az olyan gyáraknak, amik termékei engedélyezettek étterem láncok és bárok számára, együttműködve a mikrosörfőzdékkel, és a többet oktatott fogyasztói alapok egy kitartóan emelkedő hazai igényhez vezetett." WikiPszi vita 2023. március 9., 08:45 (CET)Válasz

Nem olvastam végig a cikket, de az egyik bekezdésbe szembejött: alacsony/magas alkoholtartalmú sörök. Hátha ez segít az értelmezésben... Lehet hogy ezt is gépi fordította valaki, de nem értette a fordítást? UTF48kézfogó-握手会-handshake 2023. március 9., 14:03 (CET)Válasz