Vita:Gyárfás Miklós

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Kispados 13 évvel ezelőtt

Tisztelt Szerzőtársak!

A szócikket kiegészítettem, átszerkesztettem. Néhány észrevétel, javaslat:

  • A művek első csoportja, "Költőként" volt címkézve. A felsorolásban viszont a verseskötetek mellett szerepelnek drámák, elbeszélések... Nemcsak az alcímet változtattam meg, hanem a "Munkássága" fejezet struktúráját is.
  • Véleményem szerint ki kellene egészíteni a szócikket hang és tévéjáték címekkel is.
  • A felsorolásokat oszlopokba szerkesztettem. Véleményem szerint, minden olyan esetben érdemes ezt a tördelési módszert választani, ha a címek jelentős része egy sorban elfér.
  • A legjelentősebb kiegészítést a színházi munkáknál követtem el. Véleményem szerint a Színházi Adattárat nem külső hivatkozásként, hanem forrásként kellene használni. A platform segítségével kapott információk segítségével például megállapítható a bemutatók száma; egy kis feldolgozással, a leggyakrabban, a szerző műveit bemutató színházak vagy a rendezők neve, és sorolhatnám. Egy hátránya azonban van ennek a platformnak a a listázott előadások nem másolhatók át a wikibe. Véleményem szerint ezt az adattárat kellene elsődleges forrásként használni. Én már több internetes platform hibáját szűrtem ki segítségével. Még egy jelentős előny is javára írható. Abban az esetben, ha hibát fedezünk fel ebben a forrásban, a javítást eredményesen kezdeményezhetjük. Üdv. – Kispados vita 2010. október 17., 10:36 (CEST)Válasz