Vita:Fellegi Ádám

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Shenki 18 évvel ezelőtt

Erre a szócikkre érvényes a Wikipédia:Élő személyek életrajza irányelv. Ebben a legfontosabb, hogy a kortársakra vonatkozó megállapításokat a szerkesztők várakozási idő nélkül távolítják el a cikkből, a vitalapról és a felhasználói lapokról is, amennyiben azokhoz nincsenek megadva a cikk témakörében elfogadható, megbízható források.

(Ezt a sablont valamennyi életrajzi cikk vitalapján elhelyezzük, ha a cikk élő személyről szól. A szerkesztők tájékoztatására szolgál, és önmagában nem jelez hiányt.)

Lásd még a Wikipédia:Ellenőrizhetőség és a Wikipédia:Tüntesd fel forrásaidat! irányelveket.

Az egyes források alkalmazhatóságának szerkesztőségi fóruma: Wikipédia:Kocsmafal (források).

Ez a szócikk a következő műhely(ek) cikkértékelési spektrumába tartozik:
Zsidósággal kapcsolatos szócikkek (besorolatlan)
Életrajzi szócikkek (besorolatlan)

mit jelent, hogy "koncert-zongoraművész"? van stúdió-zongoraművész is??--Shenki 2005. október 8., 23:01 (CEST)Válasz

ezt vallja magáról. :) gondolom amúgy a fenti felvetésed nem teljesen alaptalan, mivel vélhetően FA nem zenél stúdióban. :-) --grin 2005. október 8., 23:18 (CEST)Válasz

hát, hogy ezt mondja magáról, az 100 %-ban a PR része. ő eleve nagyon küzd, hogy beszéljenek róla, és ez egy hangzatos, de semmi plusz tartalmat nem hordozó kifejezés. a zongoraművész attól az, hogy koncertezik. és ebben mindenki egyforma. :)--Shenki 2005. október 8., 23:55 (CEST)Válasz

A "koncert-zongoraművész" azt jelenti, hogy "koncertező zongoraművész". Talán ti is tudjátok, hogy van nem koncertező is, például zongoratanár, vagy például közismert TV műsorvezető. Fellegi Ádám esetén őrá tényleg jellemző a koncertezés, és nem pedig a zeneiskolai tanítás vagy TV-s műsorvezetés. Amúgy helyesen sejtettétek, hogy van stúdió-zongoraművész is. Nevezetesen aki élő koncerteken való föllépés helyett inkább stúdióban készít steril fölvételeket. Fellegi Ádámnál a koncertezés a domináns, nyilván ezért merült föl a vitatott kifejezés is. prohlep vita 2017. március 11.