Vita:Domokos Géza

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt *feridiák 11 évvel ezelőtt a(z) Június 26. vagy június 27.? témában
Ez a szócikk a következő műhely(ek) cikkértékelési spektrumába tartozik:
Erdéllyel kapcsolatos szócikkek (besorolatlan)
Irodalmi témájú szócikkek (besorolatlan)


Untitled[szerkesztés]

Különbséget kellene tenni egy nekrológ és egy lexikoncikk stílusa között. Ezt itt nem látom, sajnos, és felmerül, hátha másolmány az anyag.--Linkoman 2007. június 27., 11:37 (CEST)Válasz
Kiegészítettem adatokkal, a nekrológszerű részeket kivágtam. A lektor sablont levettem, de ha még mindig indokoltnak látod, tedd vissza. --Hkoala vita 2007. június 27., 14:55 (CEST)Válasz
re Hkoala: Köszönöm, nagyon jó lett.--Linkoman 2007. június 27., 15:42 (CEST)Válasz

Makó[szerkesztés]

Kiszedtem ezt:

Makó város díszpolgári címmel ismerte el munkásságát.[1]

  1. Tóth Ferenc dr. - Domokos László: Címerek és díszpolgárok Makón. A Makói Múzeum Füzetei, 69. Makó, 1991.

mert érkezett a cikkbe egy ilyen megjegyzés:


Szerintem van egy Domokos Géza, aki Makó díszpolgára: matematika-fizika szakos tanár volt a gimnáziumban, ő valóban sokat tett a városért. Viszont az ebben a cikkben szereplő Domokos Gézának nem tudom mi köze van Makóhoz. Tisztelettel: Sz. G. (teljes név a laptöriben)

Alensha 2011. október 19., 21:57 (CEST)Válasz

Június 26. vagy június 27.?[szerkesztés]

  • Wikipédiánkban két egymásnak ellentmondó adat szerepel Domokos Géza halálának napjáról. Június 26. Halálozás szakaszában: "2007Domokos Géza erdélyi magyar író, politikus, műfordító (* 1928)", és a Domokos Géza szócikkben: "Domokos Géza (Brassó, 1928. május 18.Marosvásárhely, 2007. június 27.) erdélyi magyar író, politikus, műfordító."
  • A Kezdőlapon az Évfordulók rovatban ma szerepel, ezzel azt mutatva, hogy a június 26-i adatot tartjuk helyesnek. Észleltük az ellentmondást és forráskutatást végeztünk feloldásáért. Két autentikus forrás erősítette meg, egy politikai és egy tudományos: