Vita:Dobai Tibor György

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Vitorla 8 évvel ezelőtt a(z) Véleményem a kettős szócikkről témában

Erre a szócikkre érvényes a Wikipédia:Élő személyek életrajza irányelv. Ebben a legfontosabb, hogy a kortársakra vonatkozó megállapításokat a szerkesztők várakozási idő nélkül távolítják el a cikkből, a vitalapról és a felhasználói lapokról is, amennyiben azokhoz nincsenek megadva a cikk témakörében elfogadható, megbízható források.

(Ezt a sablont valamennyi életrajzi cikk vitalapján elhelyezzük, ha a cikk élő személyről szól. A szerkesztők tájékoztatására szolgál, és önmagában nem jelez hiányt.)

Lásd még a Wikipédia:Ellenőrizhetőség és a Wikipédia:Tüntesd fel forrásaidat! irányelveket.

Az egyes források alkalmazhatóságának szerkesztőségi fóruma: Wikipédia:Kocsmafal (források).

Véleményem a kettős szócikkről[szerkesztés]

Ez az első bejegyzés e szócikk vitalapján. Azért jöttem ide, erre a szócikkre, mert Gbarta jelezte, hogy van egy ezzel szinte tökazonos másik szócikkünk is, a linkje: Dobai Tibor. „Megnyugtatok” mindenkit: az interneten több ilyen tökazonos tartalmú web-oldal van:
Google Keresés(Dobai Tibor György) találati lista
Azt gondolom, hogy mindegyik tartalom egy forrásból táplálkozik.
Nem tudok szabadulni a gondolattól, hogy elterjedésük az önreklámnak köszönhető.
A mi kettősünkről: valaki ügyetlenkedett e szócikk írásával, s létrehozta újra, most már [[Dobai Tibor]] hivatkozással. Vagy fordítva...
De ezt a gondolatot 'üsse kő'!
A gugli további használata előhozott két Dobai Tibort is, aki talán ugyanaz, aki nem gépészmérnök, hanem kereskedelmi vezető, és az e web-oldal alján látható fénykép tanúsága szerint fiatalabb Dobai Tibor Györgynél. Nem hiszem, hogy nevezetes személy, így nem szükséges róla szócikket írni, (egy esetleges) egyértelműsítő lapon sem kell őt megemlíteni.
Van említés e listában ilyen rövid nevű építészmérnökről is, de az mindenkor csak névsor tagjaként fordul elő, nem részletes életrajz címeként.
Szerintem ezért sincsen szükség az átirányításra. Átnézem, van-e plusz információ az egykeresztneves szócikkben. Ha találok, azt átmásolom ebbe a másikba, és utána azonnali törlésre javaslom a rövidebb nevűt!
vitorlavita 2016. május 7., 15:24 (CEST)Válasz

Mindkettőt @Kit36a: hozta létre, 4 nap eltéréssel. Érthetetlen. – Pagony foxhole 2016. május 7., 15:39 (CEST)Válasz

Nemcsak ezt a kettőt. Mára látom: sorozatban készítette 2011-ben az akkor aranydiplomássá lett mérnökökről a szócikkeket, eléggé egykaptafára, „kopi-paszt” módszerrel (csak egy-két bővített kivétel van). Így csúszhatott be - nyilván szándéktalanul - egy majdnem azonos című duplázás... - vitorlavita 2016. május 10., 11:37 (CEST)Válasz

Megcsináltam a két szócikk összevonását. Mégis megtartottam átirányításként az egykeresztneves címet... - vitorlavita 2016. május 7., 16:52 (CEST)Válasz