Vita:Dávid Ibolya

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt IDKFA 14 évvel ezelőtt a(z) Mentelmi jogos történet témában
Ez a szócikk a következő műhely(ek) cikkértékelési spektrumába tartozik:
Életrajzi szócikkek (besorolatlan)
Péccsel kapcsolatos szócikkek (jól használható besorolás)

Erre a szócikkre érvényes a Wikipédia:Élő személyek életrajza irányelv. Ebben a legfontosabb, hogy a kortársakra vonatkozó megállapításokat a szerkesztők várakozási idő nélkül távolítják el a cikkből, a vitalapról és a felhasználói lapokról is, amennyiben azokhoz nincsenek megadva a cikk témakörében elfogadható, megbízható források.

(Ezt a sablont valamennyi életrajzi cikk vitalapján elhelyezzük, ha a cikk élő személyről szól. A szerkesztők tájékoztatására szolgál, és önmagában nem jelez hiányt.)

Lásd még a Wikipédia:Ellenőrizhetőség és a Wikipédia:Tüntesd fel forrásaidat! irányelveket.

Az egyes források alkalmazhatóságának szerkesztőségi fóruma: Wikipédia:Kocsmafal (források).

konfliktusok személye körül


Ez érdekes:„A fórum elnöke ellátogatott a washingtoni Holokauszt Múzeumba. Ennek kapcsán megismételte, hogy a közvélemény egy részében tévesen él az a mondata, miszerint „nem ért a focihoz”. A kijelentés 2001-ben nem az Auschwitzba induló vonatokról szóló antiszemita rigmusok, hanem a Ferencváros tulajdonosváltása kapcsán hangzott el, ám a sajtó akkor más szövegkörnyezetbe helyezte, és ő azóta is hiába próbálja eloszlatni a félreértést.”[1] Kope 2007. április 18., 17:48 (CEST)Válasz

Mentelmi jogos történet[szerkesztés]

Ha majd lesznek újabb infok, véglegesen lezárul a történet lehet bővíteni a cikket, a mentelmi bizottság szavazása idején itt tartottak a dolgok a cikkben:

"2009 júniusában a Legfőbb Ügyészség kérte a Parlamenttől Dávid Ibolya és Herényi Károly mentelmi jogának felfüggesztését, mivel gyanúsítottként szeretnék meghallgatni őket az UD. zrt. lehallgatási ügyében.[1][2] Dávid és Herényi azt állították "nem szeretnének a képviselői mentelmi joguk mögé bújni" [3] valamint, hogy maguk "kérni fogják a felfüggesztést."[4] A mentelmi bizottság a kormánypárti tagok szavazataival [5] nem függesztette fel Dávid Ibolya és Herényi Károly mentelmi jogát. "

  1. Almássy miatt kéri ki az ügyészség Dávid mentelmi jogát origo, 2009. 06. 25.
  2. Az ügyészség kikéri Dávid és Herényi mentelmi jogát index, 2009. június 24.
  3. Nem adják Dávid Ibolyát a szocialisták
  4. Nem adják Dávid Ibolyát a szocialisták
  5. A 4-4 arányú szavazáson fideszesek a mentelmi jog felfüggesztését támogatták, a kormánypárti tagok viszont nemmel szavaztak.

IDKFA vita 2009. október 13., 22:57 (CEST)Válasz