Vita:C (programozási nyelv)

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Tetra 14 évvel ezelőtt a(z) Gyengén típusos? témában
Ez a szócikk témája miatt az Informatikai műhely érdeklődési körébe tartozik.
Bátran kapcsolódj be a szerkesztésébe!
Jól használható Ez a szócikk jól használható besorolást kapott a kidolgozottsági skálán.
Nélkülözhetetlen Ez a szócikk nélkülözhetetlen besorolást kapott a műhely fontossági skáláján.
Értékelő szerkesztő: tetra (vita), értékelés dátuma: 2009. július 29.
Informatikai szócikkek Wikipédia:Cikkértékelési műhely/Index

Helló világ???[szerkesztés]

Már nem azért, de egyrészt egy informatikai tárgyú lapnál érdemes magyarítani egy fogalommá vált kifejezést, hogy az esetleges érdeklődő ne lássa meg, hogy ez ugyanaz, amit máshol Hello World néven látott, másrészt a char egy byte, a char* nem unicode, van értelme ékezetes szöveget belerakni, amikor a legtöbb rendszer konzolja ezt nem támogatja? tetradumaláda 2009. március 31., 15:34 (CEST)Válasz

Gyengén típusos?[szerkesztés]

Megnéztem a magyar wikin az erősen típusos szócikket, az angolon a weak és a strongly typed cikket, és nem értem. Minden leírás szerint a C egy erősen típusos nyelv, mégis a magyar és az angol cikk is gyengének írja. tetradumaláda 2009. december 12., 14:03 (CET)Válasz

Az operációs rendszer és a C main függvénye[szerkesztés]

"A main() függvény hívója az operációs rendszer maga. Emiatt, a „Helló, világ!” példában fent, az operációs rendszer 0-t (nulla) kap vissza, amikor a program befejeződik. (A printf függvény visszaadja a kiírt karakterek számát, melyet ebben az esetben figyelmen kívül hagyunk.)"

Az operációs rendszer nem hívja a maint, ő a 0-s byte-al kezdi a futtatást, a C fordító hoz létre olyan állapotot a main előtt és után, hogy az megfeleljen a C program sajátosságainak.

Lehet úgy tekinteni, hogy a main() fut először (ez az első elem, amibe a C program íróba bele tud nyúlni), de jelenlegi formájában nem pontos (esetleg félrevezető).