Ugrás a tartalomhoz

Vita:Baptista Tevékeny Szeretet Misszió BTESZ

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Apród 4 évvel ezelőtt

Üdv, mivel láttam hasonló témájú szócikket, így bátorkodtam létrehozni egy hasonlót. Elnézést kérek, ha valamit elhibáztam, tudnának kérem segíteni, hogy javíthassam? – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Szbdavid (vitalap | szerkesztései) 2019. június 28., 14:11‎ (CEST)Válasz

Alapvetően négy fontos dolgot kell hogy tisztázzunk már előre:

  • Egy szócikknek megvan a maga enciklopédikus fogalmazása. Pl. Munkánk során számtalan alkalommal találkoztunk nehéz élethelyzetben lévő emberekkel, - ez a megfogalmazás pl. már önmagában rossz, mert a szócikknek nem azt kell tükrözni, hogy ugyanaz az ember készítette a szócikket, aki a szócikk tárgyának mindennapi életben részese. Vagyis olyannak kell lenni a megfogalmazásnak, mintha nem a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió dolgozója készítette volna.
  • Az se éppenséggel ideális, hogyha ez közvetlenül valahonnan ki van másolva első betűtől utolsóig (márpedig ki van a Btesz.hu - Történetünkből). Nagyon jó lenne, ha mindezt úgy fogalmaznád meg, hogy azt lehessen rá mondani, hogy hű, ez nem kimásolva lett valahonnan.
  • És jó lenne, ha a szócikknek a szócikk tárgyától független forrásai lennének.
  • Az is jó lett volna, ha a szócikk nem azzal kezdődik, hogy 12 ÉVVEL EZELŐTT.... egy fiatal közgazdászban és pár frissen végzett szociálpolitikusban megfogalmazódott az a gondolat, hanem azzal, hogy a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió az micsoda. Lásd pl. a Magyar Máltai Szeretetszolgálatot, amely úgy kezdődik, hogy: A Magyar Máltai Szeretetszolgálat magyar katolikus jótékonysági hálózat, kiemelkedően közhasznú szervezet.

Végezetül formai segítségként: Wikipédia:Szócikkek felépítése (lehetne még más wikipédia névtérbeli linkeket is mutatni tájékozódásképpen, de most ennyi tellett az energiámból, bocsánatot kérek). Apród vita 2019. június 29., 00:04 (CEST)Válasz