Vita:Árok (film)

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Assaiki 2 évvel ezelőtt a(z) Cselekmény témában
Ez a szócikk témája miatt a Filmműhely érdeklődési körébe tartozik.
Bátran kapcsolódj be a szerkesztésébe!
Besorolatlan Ezt a szócikket még nem sorolták be a kidolgozottsági skálán.
Nem értékelt Ezt a szócikket még nem értékelték a műhely fontossági skáláján.
Értékelő szerkesztő: ismeretlen
Filmekkel kapcsolatos szócikkek Wikipédia:Cikkértékelési műhely/Index

Cselekmény[szerkesztés]

A cikkből eltávolítottam a teljes cselekmény szakaszt, mert vállalhatatlan gépi fordítás volt. Ha van valakinek kedve, akkor megpróbálkozhat a javítással, alább a törölt rész. - Assaiki vita 2021. szeptember 5., 18:45 (CEST)Válasz

Cselekmény

A Kepler 822-t, a Tian Industries által üzemeltetett kutatási és fúrási létesítményt a Mariana-árok alján, erős földrengés sújtotta. Mivel a létesítmény egy részét a földrengés megsemmisítette, Norah Price gépészmérnök és kollégái, Rodrigo és Paul vezetik a menekülési pod öbölbe. A három azonban felfedezi, hogy az összes menekülési hüvely már telepítve van, és Lucien kapitány volt az egyetlen személy a környéken, amikor a három megérkezett. Együtt eljutnak a kontroll bázishoz, és megtalálják Emily Haversham biológust és Liam Smith mérnököt, akik kudarcot vallottak a felülettel való kapcsolatfelvétel kísérletében. Lucien javasolja nyomás alatt álló öltönyök használatát, hogy egy mérföldön átmenjenek az óceán fenekén a Roebuck 641-es út felé, abból a reményben, hogy onnan újból felületkezhetnek. Amikor egy teherfelvonóban szállnak le, Rodrigo hibás sisakja víznyomás alatt robbant fel. A túlélő személyzet vészjelzőt lát az egyik menekülési hüvelyből, és Smith és Paul megy kivizsgálni. Amikor a helyre érkeznek, egy testet találnak a törmelékben. A holttest hátuljából felbukkan egy lény, és megtámadja. Smith megöli a lényt, és beviszi. Haversham megvizsgálja a lényt, és rájön, hogy egy korábban fel nem fedezett fajhoz tartozik.

Az öt eljut a tengerfenékhez, de miközben sétálnak, Kepler felrobban, és majdnem törmelékbe temeti őket. Smith megütötte, de Price és Lucien megmentették. Sikerül bejutniuk egy beléptető alagúton keresztül egy közbenső állomásra, ahol feltölthetik és megtisztíthatják ruháikat. Úgy találják azonban, hogy Smith oxigénmosója súlyosan sérült a törmelékből. A hozzáférési alagúton haladva Paulot ismeretlen lény támadja meg, víz alá húzza és megöli. Mielőtt a csapat elhagyná a beléptető alagutat, rájönnek, hogy Smith sérült oxigéntartója megfojtja őt a robbanás mérgező füstjeitől. Price, Lucien és Haversham, akik nem akarnak egy másik személyzet tagját hátrahagyni, hozzájárulnak Smith járásához. A négy elindult az óceán fenekén, de megjelenik egy humanoid lény, és Smith-t egy barlangba húzza. Luciennek sikerül kiszabadítania Smith-et, de ő maga is kiszabadul a másik háromból. Az árat Luciennel együtt húzzák, de Lucien feláldozza magát, hogy megtakarítsa az árát a növekvő nyomáskülönbség miatt.

Ár csak az elhagyott Shepard állomáson végződik, ahol Lucien szekrényén keresztül rohan, hogy megtaláljon egy pentagramot, amelyet az eredeti fúrási hely régi rajzára rajzoltak. Price képes megváltoztatni a sérült búvárruháját, mielőtt folytatná a Roebuck felé. Az óceánfenék mentén sétálva újraegyesül Havershamrel és Smith-lel, és segíti Smith elhúzódását. Amikor belépnek a Roebuck-ba, a mennyezetről lógó humanoid lények fészkével találkoznak, és megpróbálnak besurranni, de Haversham oxigénriasztójának hangja felébreszti a lényeket. Az ár részlegesen lenyelte az egyik lény, de képes megölni és megszabadulni a lőgőfegyverrel való lövöldözésével, miközben a testében található. Ezután egy második fáklyát lőtt a távolba, és látja, hogy a lények egy ősi titán lény, Cthulhu felé ívnak.. Háromnak sikerül elérnie a menekülési pod-rekeszt, de Price rájön, hogy csak a hüvelyek kettő működik. Price-nak és Havershamnek sikerül a bajba jutott Smith-et dobni, és Price ráveszi Haversham-t, hogy tegye meg az utolsóat. Amint ez megtörténik, Cthulhu megjelenik és megtámadja az Roebuckot, miközben a kisebb lények követik a két menekülési hüvelyt. Price, elfogadva közelgő halálát, a Roebuck nukleáris magjának túlterhelését okozza, ami egy hatalmas robbanáshoz vezet, amely elrontja Norah-t, Cthulhu-t és a lényeket, és lehetővé teszi a menekülési hüvelyek elérését a felszínre. A Tian Industries megtagadja az események kivizsgálásában való részvételt és felkészül arra, hogy kibővítse fúrási erőfeszítéseit.