Ugrás a tartalomhoz

Vita:Állam/Archív01

Az oldal más nyelven nem érhető el.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Margit51 7 évvel ezelőtt a(z) Közérthető témában

tömegközlekedés

a tömegközlekedés mióta állami feladat pl. usában?Netbazis vita 2014. január 11., 14:27 (CET)

Lektor, forrás, semlegesség

  • Források: A cikk szövegének valójában nincs megjelölt forrása, hiszen se a megadott pápai enciklika, se a makrótankönyv nem tartalmazza mindazt, ami össze van hordva.
  • Lektor: A cikk megfelelő források híján ötletek egymásra hányt halmaza. Állításai nincsenek elhelyezve a tudományos és ideológiai nézetek rendszerében, és történelmileg is teljesen esetlegesek.
  • Semlegesség: Részben a fentiek miatt is a cikk ötletszerűen kiválasztott elfogult nézőpont(ok)on alapul.

Tulajdonképpen a horror sablon volna a megfelelő ennyi probléma esetén, de a részletes indokolás alapján inkább egyenként kiraktam e hármat.

--Peyerk vita 2014. augusztus 22., 08:01 (CEST)

Akkor létre kellene hozni a {{Peyerknek nem tetszik}} sablont, mert majd' 9 éve csiszolgatjuk, de ilyen lesújtó, improduktív véleményt még senki se mondott róla. --Voxfax vita 2014. augusztus 24., 00:37 (CEST)

Ha jól látom, senki nem mondott még róla semmilyen véleményt, hát ideje volt. --Peyerk vita 2014. augusztus 24., 16:12 (CEST)

„Aki tudja, csinálja. Aki nem, az tanítja.” Vagy kritizálja. Szabad a pálya, lehet javítani, de a „horror sablonnal” fenyegetni 40-50 embert, akik kilencedfél éven át megpróbáltak valamit összehozni, tényleg nem méltányos. Voxfax vita 2014. augusztus 24., 17:39 (CEST)

Esetleg személyeskedés helyett válaszolnál valamit az észrevételekre? Ha nincs érdemi észrevételed, ne fecsegj. "Aki tudja, csinálja. Aki nem, az inkább ne." Vigyor --Peyerk vita 2014. augusztus 25., 07:44 (CEST)

Nem értek egyet az "állam" leírásával. Az állam, már maga egy "intézményrendszer", mely az adott területen élő emberek szándéka vagy annak ellenére jön létre. Egyáltalán nem biztos, hogy politikai alapokon nyugszik, pl. királyság, császárság, fejedelemség, hercegség, katonai diktatúra, mindegyik irányíthat állami intézményrendszert, de nem kifejezetten politikai alapokon nyugszanak. A politika, csak mint a rendszert működtető mechanizmus van jelen, de nem feltétlenül szükséges. Pl. a magyar állam is működött már számtalan formában, de a lényeg, az egész rendszert működtető emberek ugyanazok (jelen példában: magyarok és a területén élő etnikumok). Politikai pártok, rendszerek jönnek-mennek, de az állam nem változik csak az irányítás formája, vagy csak a szereplői. – Aláíratlan hozzászólás, szerzője 81.183.108.193 (vitalap | szerkesztései) 2015. október 15., 14:33 (CEST)

Közérthető

Ezt találtam a legközérthetőbbnek, mert megfogalmazásában az állam alapvető tartalmát tárta fel:[1]. Jól szerkesztett, érthető szócikk. A mostani változat valahogy zilált.Margit Kérlek, az adott szócikk vitalapjára írj! 2017. május 29., 11:10 (CEST)

A csonk rejtett kategóriák azt jelentik, hogy össze kell dolgoztatni a rendszerrel a kivett szócikkeket? Amennyiben nem ezt jelentik, felesleges rejtett kategóriák rontják a szócikk minőségét.Margit Kérlek, az adott szócikk vitalapjára írj! 2017. május 29., 11:22 (CEST)