Valami, amit az ujjaddal csinálhatsz

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Valami, amit az ujjaddal csinálhatsz
South Park
4. évad, 8. epizód
Eredeti címSomething You Can Do with Your Finger
ÍróTrey Parker
RendezőTrey Parker
Gyártási szám409
Első sugárzás2000. július 12.
Első sugárzás Magyarországon2002. április 27.
Kronológia
ElőzőSéf tévedése
KövetkezőKi jut elsőként a Pokolba
A South Park epizódjainak listája

A Valami, amit az ujjaddal csinálhatsz (Something You Can Do with Your Finger) a South Park című sorozat ötvenhatodik része (a negyedik évad nyolcadik epizódja). Elsőként 2000. július 12-én sugározták az Egyesült Államokban.

Cselekmény[szerkesztés]

Alább a cselekmény részletei következnek!

Cartman azt álmodja, hogy három barátjával fiúbandát alapított és együtt óriási sikerű koncertet adtak. Amikor felébred, úgy dönt, csinál egy saját együttest és keres 10 millió dollárt. Stannel, Kyle-lal, Kennyvel és Wendyvel (akit fiúnak álcáznak) megalapítják a fiúbandát, „Ujjal bumm” („Fingerbang”) néven. Megpróbálnak fellépni a helyi plázában, de összetűzésbe kerülnek a biztonsági őrökkel.

Eközben Stan apja megőrül, mikor tudomására jut a srácok terve és különösebb magyarázat nélkül megtiltja Stannek, hogy együttesben játsszon. Egy dührohama után azonban kiderül, hogy a '80-as években ő is tagja volt egy fiúcsapatnak, emiatt kimaradt az iskolából és otthagyta a családját, valamint a barátait. Óriási sikereket ért el és rengeteg pénzt keresett a csapattal, de pár év múlva lecserélték őket egy fiatalabb zenekarra. Ezután szinte minden pénzét az adósságaira költötte, a maradék vagyonából pedig hazatért és befejezte az iskolát. Végül mégis beleegyezik Stan fellépésébe, mert rájön, hogy a fiának is el kell követnie a saját hibáit, hogy tanuljon belőlük. Együtt elrohannak a plázába, mert a fellépés a késés miatt veszélybe került.

Időben odaérnek, de Kenny váratlanul meghal (egy lift összepréseli), ezért Stan apja lesz az ötödik tag. Előadják a dalukat, majd a visszafogott sikert látva a fiúk úgy döntenek, hogy nem tudják kezelni a hirtelen jött „hírnevet”, ezért szüneteltetik a zenélést.

Kenny halála[szerkesztés]

  • Kennyt összepréseli egy lift; mivel a banda csak öttagú lehet, ezért Randy helyettesíti.

Utalások[szerkesztés]

  • Amikor Randy dührohamot kap, lefejeli a szekrényt és kiabál, a Star Trek: Kapcsolatfelvétel című film egyik jelenetére emlékeztet, melyben Picard kapitány tesz hasonlóképpen.
  • Amikor Cartmanék meghallgatást tartanak, a zongorázó kisfiú kísértetiesen emlékeztet a Snoopy című képregény egyik szereplőjére, aki szintén zongorista.

Érdekességek[szerkesztés]

  • Trey Parker és Matt Stone együttesének neve eredetileg „Fingerbang” lett volna, de aztán a DVDA név mellett döntöttek.

További információk[szerkesztés]

Commons
Commons