Thunderbolts*

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Thunderbolts*
(Thunderbolts)
2025-ös amerikai filmprojekt
RendezőJake Schreier
ProducerKevin Feige
AlapműThunderbolts
Műfaj
Forgatókönyvíró
  • Eric Pearson
  • Lee Sung Jin
  • Joanna Calo
Főszerepben
OperatőrAndrew Droz Palermo
Vágó
Gyártás
GyártóMarvel Studios
Ország Amerikai Egyesült Államok
Nyelvangol
Forgalmazás
Forgalmazó
Bemutató
Kronológia
ElőzőAmerika Kapitány: Szép új világ
KövetkezőThe Fantastic Four
További információk
SablonWikidataSegítség

A Thunderbolts* 2025-ben bemutatásra kerülő amerikai szuperhősfilm Jake Schreier rendezésében. Gyártója a Marvel Studios, forgalmazója a Walt Disney Studios Motion Pictures. A Marvel-moziuniverzum (MCU) harminchatodik filmje. A forgatókönyvet Eric Pearson, Lee Sung Jin és Joanna Calo írta. A főszerepben Sebastian Stan, Hannah John-Kamen, Wyatt Russell, Julia Louis-Dreyfus, Florence Pugh, David Harbour, Olga Kurylenko, Harrison Ford és Lewis Pullman látható.

Amerikai Egyesült Államokban 2025. május 5-én, Magyarországon 2025. május 4-én mutatják be a mozikban.[1]

Leírás[szerkesztés]

Egy antihősökből álló szervezet titkos küldetésre indul az Amerikai kormány utasítására.

Szereplők[szerkesztés]

Szereplő Színész Magyar hang Leírás
Bucky Barnes Sebastian Stan Hamvas Dániel Kibernetikus karral rendelkező, feljavított katona és a Mennydörgők tényleges vezetője. A második világháborúban feltételezhetően meghalt, majd a jelenben újra felbukkant, mint agymosott bérgyilkos, mielőtt eltávolították volna a programozását.
Ava Starr / Szellem Hannah John-Kamen Martinovics Dorina A Mennydörgők molekuláris instabilitással rendelkező tagja, aki képes átmenni a tárgyakon.
John Walker / USA ügynök Wyatt Russell Brasch Bence Feljavított szuperkatona és a Mennydörgők tagja. Az amerikai hadsereg egykori kitüntetett kapitánya, aki az amerikai hadsereg Ranger-csapatának kapitánya volt, majd Amerika Kapitány lett, mielőtt az amerikai kormány méltatlanul leszerelt volna.
Valentina Allegra de Fontaine Julia Louis-Dreyfus Pálfi Kata Grófnő és a Központi Hírszerző Ügynökség igazgatója, aki Belovával és Walkerrel dolgozik együtt.
Jelena Belova / Fekete Özvegy Florance Pugh Mikecz Estilla A Mennydörgők tagja, akit a Vörös Szobában képeztek ki Fekete Özvegyként.
Alekszej Szosztakov / Vörös Őr David Harbour Király Attila A Mennydörgők tagja, aki Amerika Kapitány orosz szuperkatona mása és Belova apafigurája.
Antonia Drejkov / Kiképző Olga Kurylenko Mentes Júlia A Mennydörgők tagja, akinek fotografikus reflexei lehetővé teszik számára, hogy utánozza az ellenfelek harcmodorát. Korábban apja, Dreykov irányította, hogy küldetéseket teljesítsen a Vörös Szobának, mielőtt Belova nővére, Natasha Romanoff kiszabadította.
Thaddeus Ross Harrison Ford Az Amerikai Egyesült Államok elnöke. Korábban az amerikai hadsereg tábornoka, majd az Egyesült Államok külügyminisztere volt.
Sentry Lewis Pullman ???
Bill Foster Laurence Fishburne Pym régi barátja, aki egykor az asszisztense volt a Góliát projektben.
Melina Vosztokov / Fekete Özvegy Rachel Weisz Ullmann Mónika Orosz kém, akit a Vörös Szobában képeztek ki Fekete Özvegynek; ő fejlesztette ki az elme-ellenőrzési kémiai folyamatot.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Bradley, Ollie: Kevin Feige Comments On Marvel Adding An Asterisk To The Thunderbolts* Movie Title. Ycreen Rant , 2024. április 11. [2024. április 11-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2024. május 14.)

További információk[szerkesztés]