The Phantom Pain

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
The Phantom Pain
FejlesztőMoby Dick Studio
KiadóKonami
RendezőKodzsima Hideo
Tervező
SorozatMetal Gear
MotorFox Engine
PlatformokTBA
Kiadási dátumTBA
Műfajkülső nézetes lövöldözős
Játékmódok
USK-besorolásUSK 18
Adathordozódigitális terjesztés
A The Phantom Pain weboldala
A Wikimédia Commons tartalmaz The Phantom Pain témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség

A The Phantom Pain egy fejlesztés alatt álló videójáték, amelyet a svéd Moby Dick Studio fejleszt PlayStation 3 és Xbox 360 platformokra. A játékos egy amputált kezű középkorú férfit irányít, aki miután felébredt a kómából megpróbál kiszabadulni a kórházból, miközben természetfeletti víziók gyötrik és ismeretlen katonák törnek az életére.

Fejlesztés[szerkesztés]

A játékot hivatalosan 2012. december 7-én jelentették be egy előzetes videóval a Spike Video Game Awards rendezvényen.[1]

Reakciók a videóra[szerkesztés]

Miután lejátszották az előzetes videót, számos videójátékos weboldal és rajongói lap tett közzé cikket arról, hogy az előzetes alapján a játék a valószínűleg kapcsolódhat a Metal Gear sorozathoz.[2] Annak ellenére, hogy a videó szerint a játékot a Moby Dick Studio fejleszti, több utalás is megfigyelhető arra, hogy a The Phantom Painnek köze lehet a Kojima Productions fejlesztőstúdióhoz és a Metal Gear sorozathoz. Egyik ilyen, hogy a játék főhőse nagy hasonlóságot mutat Big Bosshoz, illetve, hogy a Moby Dick Studio vezére, Joakim Mogren keresztneve a „Kojima” szó anagrammája, míg a vezetéknevében megtalálható az „ogre” szó, ami utalás lehet Kodzsima Project Ogre kódnéven ismert fejlesztés alatt álló videójátékához.[1] Ezen kívül arra is fény derült, hogy a stúdió hivatalos weblapját mindössze két héttel a videó hivatalos megjelenése előtt állították fel, illetve, hogy a Metal Gear Solid V szavak ugyanazt a betűtípust használva tökéletesen illeszkednek a játék logója feletti vonalak és negatív terek alkotta helyre,[3] de azt is megjegyezték a szaklapok, hogy a videóban látható játék grafikája erős hasonlóságot mutat a Fox Engine videójáték-motor által meghajtott tech-demóhoz.[4] A Metal Gear Solid sorozat visszatérő szinkronszínésze, a Big Bosst megszólaltató David Hayter is utalást tett arra, hogy köze lehet a játékhoz.[5]

Források[szerkesztés]

  1. a b Makuch, Eddie: The Phantom Pain revealed (angol nyelven). GameSpot, 2012. december 7. (Hozzáférés: 2012. december 11.)
  2. Mallory, Jordan: The Phantom Pain speculation round-up: Metal Gear?! (angol nyelven). Joystiq, 2012. december 8. [2012. december 10-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2012. december 11.)
  3. Moriarty, Colin: The Phantom Pain = Metal Gear Solid V? (angol nyelven). IGN, 2012. december 7. (Hozzáférés: 2012. december 11.)
  4. Evangelho, Jason: 'The Phantom Pain' Is Kojima's Viral Teaser for 'Metal Gear Solid: Ground Zeroes' (angol nyelven). Forbes, 2012. december 7. (Hozzáférés: 2012. december 11.)
  5. Hayter, David: David Hayter 2012. december 8-i tweetje (angol nyelven). Twitter, 2012. december 8. (Hozzáférés: 2012. december 11.)

Külső hivatkozások[szerkesztés]