Szerkesztővita:Werck/Archív 1

Az oldal más nyelven nem érhető el.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Történelem p 11 évvel ezelőtt a(z) Boldog ünnepeket! témában
Köszöntünk a magyar Wikipédiában, kedves Werck!

Üdvözlünk!

A Wikipédia szerkesztésének fortélyaihoz az első lépések oldalon találsz bevezetőt. A szerkesztést a homokozóban gyakorolhatod. A Wikipédiában folyó társalgások jobb megértéséhez a wikifogalmak és rövidítések (szó)jegyzékében találsz segítséget.

Kérjük, különösen ügyelj a felküldött szövegek és képek jogtisztaságára és forrásaid pontos megjelölésére!

Kezdő szerkesztőként személyes segítőt, mentort is kaphatsz magad mellé, vele megtárgyalhatod a szerkesztéssel kapcsolatos problémáidat. Ehhez jelentkezz be (ha eddig nem tetted volna), és kattints ide! Bonyolultabb szerkesztési ügyekben a kocsmafalra írhatsz kérdéseket, ha egy szerkesztőtársad tudja a választ, ugyanott fog válaszolni.

Egy közismereti tudakozót is működtetünk, ha valamit nem találtál.

Ha van kedved, írhatsz magadról pár szót a szerkesztői lapodon, melynek kialakításához segítséget itt találsz. (Itt írhatsz például érdeklődési körödről, nyelvtudásodról). A személyes vitalapokat üzenőfalként használjuk, ezen üdvözlet is példa rá. Kérünk, hogy a vitalapokon így írd alá hozzászólásaidat: ~~~~.

Jó szerkesztést és tartalmas szórakozást kívánunk! DorganBot 2007. május 9., 12:04 (CEST)

If You don't speak Hungarian, go here.

Könnyűzenei műhely meghívó

Köszöntünk, kedves Werck!

Üdvözlünk!

Mivel szerkesztéseid a magyar Wikipédiában a könnyűzenéhez (is) kapcsolódnak, ezért kérjük, látogass meg néhány hasznos oldalt, amelyek segítségedre lehetnek a szócikkeid írásakor:

  • Könnyűzenei portál: színes, összefoglaló, tartalomajánló lap.
  • Irányelvek: irányelvek, amelyek szabályozzák, hogy mely zenei témákról szülessen önálló szócikk.
  • Formai útmutató: hasznos összefoglaló a könnyűzenei szócikkek felépítéséről, hogy azok egységesek és jól használhatóak legyenek.

Amennyiben kedvet érzel, csatlakozz a Könnyűzenei műhelyhez. Nincs más dolgod, mint itt beírnod a neved és néhány szót arról, hogy miről szeretnél írni.

Fogadj örökbe egy zenészt vagy együttest! Ennek a kezdeményezésnek az a célja, hogy a szerkesztők külön figyelmet szenteljenek a nekik kedves zenészeknek és előadóknak. Csatlakozz a kezdeményezéshez a Könnyűzenei műhely lapján!

Jó szerkesztést és tartalmas szórakozást kívánunk! Baráti üdvözlettel : Ary vita 2010. május 28., 11:20 (CEST)

Warning

Ha nem bánod, átneveztem a Green Day-lemez szócikkének címét erre: Warning (Green Day-album), mert csomó más cucc lenne még Warning címmel, többek közt a lemez címadó dala is. Ilyenkor ezt csináljuk: Warning (egyértelműsítő lap). Üdv, Ary vita 2010. június 3., 17:17 (CEST)

Mutter

Kedves Satorsi! Én egy vénember vagyok, és lehet halvány fogalmam sincs erről a témáról. Amikor rátettem a sablont, csak azt láttam, hogy 3 cikk ugyanarról (?) szól. Persze lehet, hogy ez a tudatlanságomból fakad. Jogodban áll: levenni a sablont, vitát kezdeményezni a kocsmafalon, a szócikk vitalapján kifejteni a véleményedet, valamint tanácsot kérhetsz az illetékes műhelytől. Lehet, hogy te látod jól. Lehet, hogy egy egyértelműsítő lap kellene. Döntsél belátásod szerint. További jó szerksztést! Üdv. Tambo vita 2010. június 24., 19:19 (CEST)

Szerkesztő:Ary megoldotta a problémát. Mint írtam én nem vagyok ebben ennyire otthon. Elnézésedet kérem. Tambo vita 2010. június 24., 21:28 (CEST)

jegyzetek

Szia! A jegyzeteknél a {{cite web}}(?) sablont kellene használni. Szajci reci 2010. június 29., 06:03 (CEST)

Semmi gond. Szajci reci 2010. július 1., 18:32 (CEST)

Filmcím

Szia!

Az Aloha Airlines 243-as járatának katasztrófája:

Visszaírtam a film címét angolra: Miracle landing. Ha bemutatták magyar szinkronnal, akkor az akkor kapott magyar címet lehetne itt megadni. Tudsz ilyenről? A linket először "zuhanórepülés (film)"-re módosítottam, de kiderült, hogy létezik ilyen film, de nem 1990-es, hanem 2007-es. Önmagában a "zuhanórepülés" nem jó, mivel ez egy fogalom neve, nem kizárólag filmcím. misibacsi*üzenet 2011. december 6., 14:34 (CET)

Szia!

Ha létezik egy filmnek magyar címe (ezek szerint igen) jó a javaslatod: maradjon angolul a szócikkben (talán Zuhanórepülés (film, 1990)-re lehetne módosítani, de inkább maradjon az eredeti cím). Ez teljesen korrekt. Az eredeti cím olyan szempontból jobb, hogy az alapján beazonosítható a film (a dátumot érdemes utána írni, zárójelbe). Illetve, amíg nincs magyarul szócikk róla (nem akarod megírni?), akkor az angol címet is oda lehet tenni a magyar mögé, szintén zárójelbe. misibacsi*üzenet 2011. december 6., 18:29 (CET)

Zuhanórepülés (film, 1990)

Szia!

Szerintem jó lett. Kisebb hibák voltak benne, ezeket javítottam. Esetleg nézd meg, hogy mik voltak azok (a laptörténetben össze lehet hasonlítani a cikk különféle időpontokban lévő állapotait). misibacsi*üzenet 2011. december 6., 22:51 (CET)

Neked meg további jó szerkesztést! Megy ez neked! misibacsi*üzenet 2011. december 6., 23:09 (CET)

Az American Airlines 331-es járatának balesete - reptér neve

Szia!

Ezen a megnevezésen még dolgozni kellene: "Ronald Reagan Washington National repülőtér" A megnevezés eléggé öszvér, a "national" biztosan nem kell bele, és a "Washington"-nak is utána kellene nézni, hogy a hivatalos nevében szerepel-e. A "national" azért is gyanús, mert itt egy nemzetközi járatról van szó. misibacsi*üzenet 2011. december 22., 22:14 (CET)

Szia!

Megnéztem a honlapjukat. Az általad felsoroltak közül a Ronald Reagan repülőtér elnevezést támogatom. misibacsi*üzenet 2011. december 23., 07:37 (CET)

OK, jóváhagytam, szerintem jó így. misibacsi*üzenet 2011. december 27., 19:14 (CET)

Bosszúállók

Szia! A cikket átneveztem a fenti címre, zárójeles egyértelműsítés csak akkor kell, ha van más film is ugyanezzel a címmel. Üdv. - RepliCarter Hagyj üzenetet 2012. május 2., 13:00 (CEST)

Harold Lowe szócikk és Walter Lord könyve

Szia!

Elöljáróban köszönet azért, hogy bővíteni szándékozod a Harold Lowe szócikket, azonban a mostani szerkesztésedet -sajnos- vissza kellett vonjam, mert az általad felvitt szövegek túlzott mértékben egyeznek meg a Walter Lord könyvlében szereplő szöveggel. A könyv szövege pedig még szerzői jogvédelem alatt áll, így szó szerinti átvételére nincs lehetőség. Kérlek, a mondatokat fogalmazd meg a saját szavaiddal. Természetesen a forrásuknak meg lehet adni a könyvet. Köszönöm megértésedet. Hungarikusz FirkászIde írkássz! 2012. július 7., 14:29 (CEST)

Gratuláció!

Szia!

Engedd meg, hogy gratuláljak az allapodon lévő szócikkhez. Nagyon szuper már most is. Remélem, hogy ha kész lesz majd jelölöd kiemelt cikknek! Hungarikusz FirkászIde írkássz! 2012. augusztus 24., 16:43 (CEST)


Az allapi munkádba (Feketeszakáll) nem nyúlnék bele, főleg mert tulajdonképpen nincs is rá sem okom, sem indítékom. Mindössze csak egy javaslat a Feketeszakáll alakja a modern kultúrában szakaszhoz. A Karib-tenger kalózai negyedik részében megjelenik maga Feketeszakáll is. :-) Mindenesetre még egyszer gratulálok hozzá. Ha úgy érzed, hogy készen vagy, szívesen segítek kiemelésre jelölni és a kiemelésben is.


A Lowe témát nem felejtettem el, de még nem nagyon volt időm, sem energiám rá. A "saját" szócikkeim javításával is el vagyok maradva, de igyekszem időt szakítani rá mihamarabb. Hungarikusz FirkászIde írkássz! 2012. augusztus 25., 20:03 (CEST)

Tényleg impozáns allap, le a kalappal! Tessék könnyűzenei cikkeket is írni ilyen minőségben! Vigyor Peligro (vita) 2012. augusztus 26., 10:29 (CEST)

Mit tervezel könnyűzenében? Peligro (vita) 2012. augusztus 26., 11:22 (CEST)

Szia, először is szeretnék a Feketeszakáll cikkhez gratulálni, nagyon jól sikerült! Bár látom más is kérdezte, azért megteszem én is: nem szeretnéd esetleg majd kiemelési eljárásra vinni? Az angol, amiből a fordítás készült ott kiemelt lett, tehát nálunk is könnyedén meg kell, hogy ugorja a mércét. Ha kell, szívesen segítek az eljárás megindításában. – Laci.d vita 2012. szeptember 6., 09:37 (CEST)

Csatlakoznék én is a gratuláló szerk társakhoz. Nagyon jó szócikk. --Szente vita 2012. október 30., 22:54 (CET)

Megerszerk

Szia! Értesítelek, hogy mostantól megerősített szerkesztő lettél (lásd itt: WP:BÜRÜ). Jó szerkesztést a továbbiakban is! :) --eLVe abcdefg 2012. augusztus 26., 10:26 (CEST)

Feketeszakáll

Szia! Kiváló szócikket írtál. Már allapként felfigyeltem a munkádra és gratulálok a teljesítményedhez! Ha szavazásra kerül, én biztos támogatni fogom!- Történelem p Was ist neu? 2012. szeptember 6., 18:24 (CEST)

Feketeszakáll kiemelésen

Szerintem jól csináltad. Esetleg még annyit odatehetsz a kiemelési eljárás lapjára, hogy mely műhelyek érdeklődési körébe tartozhat a szócikk. Felteszem a Történelem műhelyébe igen, esetleg az Irodalom műhelyébe. Sok sikert hozzá. Amint felkerül a munkapadra számíthatsz a tanúsításaimra és észrevételeimre (ha lesz ilyen). Hungarikusz FirkászIde írkássz! 2012. szeptember 24., 20:34 (CEST)

A privatérmizéria után csak most jutottam hozzá, hogy elolvassam. Néhány helyen javítottam, de amúgy kiváló munka, gratulálok! Javaslom, hogy a bevezetőben találhatóhoz hasonlóan vidd végig a privateer használatát, és vedd ki mellőle a linkiwet. --Pagonyfoxhole 2012. október 18., 21:01 (CEST)

Szívesen, megérdemelte. Szép estét neked is! --Pagonyfoxhole 2012. november 12., 20:38 (CET)

Jó cikk és barátságos szerkesztő --> szívesen, máskor is! – Hkoala 2012. november 12., 20:53 (CET)

Szívesen és gratulálok! Jó szócikk! Üdv  … szalax üzenőlap 2012. november 12., 22:10 (CET)

Boldog ünnepeket!

Kellemes és boldogságban teljes Karácsonyi ünnepeket és élményekben gazdag újévet kívánok!-Történelem pWas ist neu? 2012. december 24., 15:03 (CET)