Szerkesztővita:Viragos

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Lily15 14 évvel ezelőtt a(z) Első Emelet témában
Köszöntünk a magyar Wikipédiában, kedves Viragos!

Üdvözlünk!

Figyelmedbe ajánljuk:

Kérjük, különösen ügyelj a felküldött szövegek és képek jogtisztaságára és a forrásaid pontos megjelölésére!


Mentor · Ha akarod, akkor melléd áll egy segítő, a te személyes mentorod, és segít a szerkesztéssel kapcsolatos gondjaidban. Ide kattintva találsz erről többet. | Segítség · Bonyolultabb szerkesztési ügyekben a kocsmafalra is írhatsz kérdéseket. Ha egy szerkesztőtársad tudja a választ, ugyanott fog válaszolni. | Tudakozó · Egy tudakozót is működtetünk. Ott viszont olyan kérdésekre kaphatsz választ, amit egy lexikonban keresne az ember.


Ha van kedved, mutatkozz be szerkesztőtársaidnak, ide kattintva. A szerkesztői lapodon írjál a érdeklődési körödről, nyelvtudásodról. Az a lap csak a tiéd. Kialakításához segítséget itt találsz. | Ilyen vitalapja, „szerkesztővitája” is van minden szerkesztőnek, mint ez a lap itt. Aki neked üzenni akar valamit, az ide fog írni, téged pedig egy sárga csík a lap tetején automatikusan figyelmeztet az új üzenetre. A cikkeknek is van vitalapjuk, ott a cikk kialakítását tárgyalják meg az érdekelt szerkesztők. | Kérünk, hogy az eszmecserék során így írd alá hozzászólásaidat: ~~~~.

Jó szerkesztést és tartalmas szórakozást kívánunk! Burumbátor Hajnali Tudósklub 2009. február 24., 16:53 (CET)Válasz


If you don't speak Hungarian, please click here.

Első Emelet[szerkesztés]

De, gond hogy te válaszoltál, mert arra nem vetted a fáradtságot, hogy megnézd miről írsz! Az általad beidézett mondatot nem én írtam, az ha lett volna intelligenciád visszakereeseni, már eredetileg is cikkben volt! Az fel kéne fogni hogy nem image-cikknek szántam, de tény, hogy használható kell legyen több fórumnak, valószínű ezzel egyet elveszel... Nem érdekel hogy számodra mi a zenetörténet jeles pillanat, látod azt írtad, hogy neked...MERT HOGY TÉGED SEM ÉRDEKEL MÁS! Valóban, neked csak bajod van vele, bátran dózerold tovább mások munkáját! Hajrá!!!!! Ugye nem gond, ha nekem ezzel van bajom! Nem látom az általad említett hozzáértést, csak kioktatást, itteni BENNFENTESKLEDÉST! Úgy írjátok, ahogy akarjátok, nyilván az intelligens kérésem nem jutott el hozzátok! Nem sikerült ugyanabban a stílusban válaszolnotok! Pedig, ahogy írod: ILLENÉK!!!!! Megpróbálom kivenni, ami nektek nem tetszik, amivel baj, van stb.! NEM, EZ NEM SZABAD ENCIKLOPÉDIA, EZ A TI JÁTSZÓTERETEK! NE VÁLASZOLJ, NEM OLVASOM TÖBBET! Virágos

Tudom, hogy Istvánkának írtál, de remélem nem baj, ha én válaszolok. Tudod, a Wiki egy közös munka:-). Szóval az általad írt gondolatmenettel több probléma is van.

bár nem vagyok járatos a zeneiparban - veled ellentétben - de azért tudom, mi az image-cikk. Nos a Wikipédia szócikkei nem image-cikkek, hanem optimális esetben objektív, enciklopédikus tartalmú, hangvételű szócikkek. Az általad feltett szövegnek már az első mondata nem felel meg ennek a kitételnek: "A zenetörténet egy jeles pillanatában...". Nekem a zenetörténet jeles pillanata speciel Beethoven születése:-). Is. De nem fogom beleírni a szócikkébe.
Nem a fontos szakmai utalásokkal van baj (bár többezres helyett illenék legalább megközelítőleg pontos adatot írni a jegyeladások alapján), hanem az egész hangvételével. Pl.: majd 1983 tavaszán Rausch Ferit Tóth Vili váltotta fel, mivel Rauschot behívták katonának. Ne haragudj, de ez olyan bratyizós! Gondolom, van tisztességes, anyakönyvi nevük is.
Valóban szabad az enciklopédia, de nem mindegy, mire használják. És egyet kell értenem Istvánkával: ez eddig rajongói (bennfenteskedő rajongói) anyag. Ahogy te is írtad: aki pozitívan tud hozzátenni, az tegyen, aki ért hozzá, az segítsen! Te a jelek szerint olyan anyagok, adatok birtokában vagy, hogy tudsz pozitívan hozzátenni, Istvánka és a többi tapasztalt szerkesztő pedig ért a Wikipédiához, tud segíteni. Kérlek, mielőtt továbbszerkeszted a szócikket, nézz meg néhány kiemelkedőt akár a könnyűzene világából is (Queen vagy Rob Thomas pl.), és olvasd el az üdvözlő szövegben belinkelt irányelveinket. Ez a későbbiekben jól jön. – Lily15 üzenet 2009. július 24., 21:11 (CEST)Válasz

De válaszolok, legfeljebb nem olvasod el. Az egyik mondatot valóban nem te írtad. A másikat viszont igen. Sajnálom, ha kioktatásnak vetted, de nem igazán értem, miért nekem írtad, hogy dózerold tovább mások munkáját (remélem, pontos idézet), mert én a szócikken egy hangot nem változtattam (lásd laptörténet), az ellenvetéseimet itt tettem meg. Hogy te ezt támadásnak, kioktatásnak vetted ... sajnálatos, de az már legyen a te bajod. – Lily15 üzenet 2009. július 25., 06:10 (CEST)Válasz

Első Emelet[szerkesztés]

Szia! Az lehet, hogy te szakmai és zenei szempontok alapján írod, de... a wikipédia egy enciklopédia, ahol lényegretörően, pontosan, tárgyilagosan kell bemutatni a személyeket, tényeket, eseményeket. Lásd például a Queen szócikket, amely egyike a legjobbaknak. A A zenetörténet egy jeles pillanatában, 1982-ben Budapesten megalakult az Első Emelet, az újhullám extrémitását hordozó Zenekar, amely hangszeres tudásával, dallamvilágával, tartalmas és feltűnő dalszövegeivel, a 80-as éveken át napjainkig a magyar zenei élet és a zeneszeretők egyik meghatározó szereplője. jellegű szövegek a legnagyobb jóindulattal sem mondhatók enciklopédikusnak. Megkérlek tanulmányozd a WP:STIL és a Wikipédia:Összefoglaló stílus című irányelveinkeit. Ugyanakkor fontos, hogy minden legyen megfelelő forrásokkal alátámasztva (lásd [[WP:FORRÁS] irányelvünket). Tehát ezek tükrében nem fogom leszedni a sablont... egyelőre... Szakmai szempontból való igaz, nem tudok semmit hozzátenni, de ha szükség van, szívesen segítek, ha elakadsz a szerkesztésben. Üdv– Istvánka posta 2009. július 24., 21:29 (CEST)Válasz

A megjegyzéseimet ide írom:

Mindenekelőtt egy jó bevezetőt kéne írni a szócikkhez (lásd WP:BEV), néhány frappáns, összefoglaló sort.
Első daluk stílusa leginkább a német újhullámra hasonlított, ez a külső megjelenésükön is látszott. - ezt jó lenne részletezni: melyik volt az első daluk? Miben hasonlított a német újhullámra? Milyen külső megjelenés?

Egyelőre ennyi, a többi javaslat majd következik :-). Ha ismered őket, akkor kérhetnél tőlük képeket is. A képeknek feltétlenül CC-BY-SA-3.0 licenc alatt kell lenniük, ami szabad felhasználást jelent. A Wikipédia:Engedélykérő szabványlevelek találsz modellt engedélykérő levelekre. Ezek alapján el lehet indulni. Honlapokról másolt képeket sajna csak engedéllyel tudunk elfogadni, különben töröljük őket. Ez a házirend :-). Ha gond van, nyugodtan kérdezz. – Istvánka posta 2009. július 24., 23:17 (CEST)Válasz

Mit nem enged a szerzői jog, szerinted?[szerkesztés]

Mióta Napster nevű szerzőszomorító népboldogítókat szétrúgták az amerikai bíróságok, azóta mindenki nagyon ért a szerzői joghoz. Láthatóan Te is.
Mit nem lehet átírni abból, amit Te felküldesz a Wikipépdiára? Mindent át lehet írni, barátocskám. Ugyanis az alapfeltétel az, hogy Te nem igényelsz szerzői jogokat azért a szövegért, amit beírsz. Ha helyesírási, stílusbeli vagy ténybeli hibákat vétesz stb., miért ne lehetne átírni?
Fogalmad sincs arról, hogy a magyar nyelvű Internet-oldalakon hány súlyos helyesírási, stílusbeli és ténybeli tévedés van! Nagyon sok. Csakhogy a többi oldal nem lexikont épít, ahol a cél a korrekt, pontos tájékoztatás.
Jó munkát kívánok és akkor nem lesznek szerzői jogi gondjaid sem.--Linkoman vita 2009. július 25., 02:36 (CEST)Válasz