Szerkesztővita:Sutka99/archív02

Az oldal más nyelven nem érhető el.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Sutka99 11 évvel ezelőtt a(z) Törlés más vitalapján témában

Linkelés

Ebben összesen két hasznos javítás volt, ahol toldalékolt szavak voltak linkelve. A [[Magyarország]]on egy tökéletesen működő, helyes link volt, amit csak bonyolultabbá tettél, a helyes "közérzete" javítása a nem létező "közérzetete" szóra pedig kifejezetten káros. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2012. április 8., 18:02 (CEST)

Furcsa, mert nekem nem úgy működik, csak toldalékkal, pl: [[program]]okkal-t írok, de [[programokkal]]-nak értelmezi.
Sutka99 Üzenet 2012. április 8., 18:08 (CEST)

Mindenkinek egyformán működik. Az egész szó lesz kék, de a program cikkre fog mutatni. Ez így helyes, így van kitalálva. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2012. április 8., 18:09 (CEST)

Érthető. Sutka99 Üzenet 2012. április 8., 18:12 (CEST)

kocsmafalak

Szia! Ha mindenki a kocsmafalra írná ki, hogy egy szócikk helyesírási segítségre szorul, akkor igen hamar betelne a kocsmafal. Ha egy szócikk helyesírása elégtelen, a {{korr}} sablont kell a szócikkre tenni, ez jelzi, hogy a szócikk helyesírása javításra szorul. Nincs olyan, hogy egy szócikk "sürgős" helyesírási segítségre szorul. Rengeteg ilyen szócikk van, mindegyik egyaránt fontos. A helyesírási kocsmafal konkrét helyesírási problémák megbeszélésére van, amikor pl. nem tudod, hogy kell helyesen írni egy szókapcsolatot, elnevezési segítségre van szükséged, nem egyértelmű a helyesírási kézikönyv szabályzata, ilyesmi. Nem arra van, hogy felszólíts másokat a szócikk helyesírási hibáinak kijavítására. Ha neked nincs rá időd, hogy kijavítsd őket, akkor a fent említett korrektúra sablonnal jelezheted a hibát és majd aki ráér/kedve van, az kijavítja. Kérlek ne szemeteld tele a kocsmafalakat fölösleges dolgokkal. Többen szóltak már itt neked, hogy olvasgass előbb, vannak segítő oldalaink, Wikipédia:Első lépések, például, ahol tájékozódhatsz a rendszer működéséről. Kérlek, hogy írd alá a vitalapos hozzászólásaidat, mert néha elfelejted. Üdv Teemeah big bang is ALIVE 2012. április 8., 18:36 (CEST)

Rendben, figyelek rá! Köszönöm a sablon tippet!

Sutka99 Üzenet 2012. április 8., 18:39 (CEST)

Mondjuk, ha a mai nyüzsgésednek az ezredrészét arra fordítottad volna, hogy valami hasznosat is csinálj, nyugodtan berakhattad volna azt a 33 hiányzó szóközt. --Pagonyfoxhole 2012. április 8., 18:47 (CEST)

(Szerkesztési ütközés után) Szia, a figyelmeztető a sablonokat a Kategória:Figyelmet igénylő lapokat jelölő sablonok kategóriában találod, vagy a Wikipédia:Sablonok listája/Karbantartás oldalon találod. Mielőtt más szócikkeket elkezdesz járőrözni (problémákat megjelölni), érdemes alaposan átolvasnod a Wikipédia:Járőrök kézikönyve oldalt, illetve beletanulni a formázásba, megismerkedni a sablonokkal, nem hajt a tatár, nem kell egy nap alatt megváltanod a wikivilágot :-), ráérsz tanulmányozni a dolgokat, nem szaladnak el a problémás cikkek :-). Szánj egy kis időt az ismerkedésre, mielőtt gőzerővel beleveted magad az ilyen jellegű karbantartási munkákba, mert ezekhez ismerni kell a rendszert egy kicsit. Ha már belerázódtál a szerkesztésbe, majd jöhet a járőrözés is :-). Üdv Teemeah big bang is ALIVE 2012. április 8., 18:48 (CEST)

Elkezdtem kijavítani, csak szerkesztési összeütközés volt XD És láttam, hogy kijavítottad! Köszi a linkeket! Szánok rá időt! :-)

Sutka99 Üzenet 2012. április 8., 18:49 (CEST)

  • Egyébként a nevezetességek részt miért törölted? Mindegy, mert átdolgozom, és behelyezem. ;)
Sutka99 Üzenet 2012. április 8., 18:50 (CEST)

Ozmánbük

Szia, ha egy régóta meglévő szócikket szeretnél jelentősen bővíteni, akkor a {{tataroz}}(?) sablont szoktuk kitenni az elejére. Az {{építés alatt}}(?) sablon újonnan létrehozott szócikkeknél használatos. A kocsmafalra ezt felesleges kiírni, főleg nem a műszakira való az ilyesmi. --Regasterios vita 2012. április 8., 18:53 (CEST)

Amúgy valóban szándékodban áll bővíteni? --Regasterios vita 2012. április 8., 18:54 (CEST)

Csak hibajavítást végzek, illetve átdolgozom. ;) Sutka99 Üzenet 2012. április 8., 18:55 (CEST)

Azlrt töröltem a nevezetesség részt, mert szó szerint külső oldalról volt másolva. laptörténetben meg tudod nézni, a szerkesztési indoknál megjelöltem a miértet. Az ilyen nagy mennyiségű, formázatlan, kezdő által beírt szövegnél az első, amit megnéz az ember, hogy nem-e véletlen máshonnan van másolva. Szó szerint másolt szöveget formázva sem tudunk elfogadni, mert jogsértő. Üdv Teemeah big bang is ALIVE 2012. április 8., 19:23 (CEST)

Értem. És megnéztem, az nem is oda tartozik, egy teljesen másról szól, ezért töröltem a Nevezetességei szakaszt. Sutka99 Üzenet 2012. április 8., 19:28 (CEST)

Lektor?

Szia! Megmagyaráznád ezt? Egész pontosan hol van szükség ezen 6-7 sorban a szöveg ellenőrzésére? - RepliCarter Hagyj üzenetet 2012. április 9., 21:30 (CEST)

Szia! Nem voltam megbizonyosodva a cikk "igazmondásáról" ezért kihelyeztem.

Üdvözlettel:Sutka99 Üzenet 2012. április 9., 21:34 (CEST)

Ha nem vagy megbizonyosodva valamiről, akkor kérlek, ne tegyél ilyet, mert esetleg vandalizmusnak fog minősülni a továbbiakban. Föntebb többen írták neked, ne akarj járőrözni, ne akarj sablonozni, amíg nem vagy tisztában a Wikipédia működésével, mert hamar blokkolva találod magad a sok-sok figyelmeztetés után. - RepliCarter Hagyj üzenetet 2012. április 9., 21:36 (CEST)

Memory Managment és társaik

Egyszer már töröltem, ez itt a magyar nyelvű Wikipédia. Ha nem hagyod abba a folyamatos nyüzsgést, aminek egyetlen eredménye, hogy mások takaríthatnak utánad, még ma este blokkolni foglak. A tegnapi is éppen elég volt. --Pagonyfoxhole 2012. április 9., 21:36 (CEST)

Épp az előbb töröltem én is egyet. - RepliCarter Hagyj üzenetet 2012. április 9., 21:38 (CEST)

Összességében

Írj szócikkeket, tanuld meg a szerkesztési tudnivalókat, és majd utána akarj más cikkekbe belenyúlni, sablonozni, stb. - RepliCarter Hagyj üzenetet 2012. április 9., 21:39 (CEST)

Cikkíró verseny

Szervusz,

Olvasd el légy szíves az Informatikai műhely vitalapján a cikkíró verseny kiírást. Az lenne a kérdésem, hogy részt vennél-e a versenyben ill. szervezőként? Az egyik szervezői helyet én bevállalom. Írjunk-e ki versenyt egyáltalán a műhely számára? Ha a válaszod igen, írd meg légy szíves, hogy neked mikor lenne jó az a 2-3 hét?

Zafir (Informatikai műhely koordinátora) vita 2012. június 29., 10:06 (CEST)

Elindult a 2012-es nyári cikkíró verseny. Az informatika műhelyre vonatkozó kiírást itt találhatod. 2012. július 31 éjfélig számítanak bele a nevezett cikkeid a versenybe.

Jó versenyzést! Szülessen minél több hasznos informatikai cikk, általad!

Zafir (Informatikai műhely koordinátora) vita 2012. július 4., 22:32 (CEST)

Jelentkezés módja

Hello,

Írd be magad Wikipédia:Informatikai műhely/Nyári szócikkíró verseny, 2012 két táblázatába (Nevezett cikkek és szerkesztők, Összegzés). Az elsőbe a nevezett cikkeidet is be kell folyamatosan írni.

Értékelés a verseny végén lesz, az összegzésben egyelőre csak az fog szerepelni, hogy hány új cikk ill. cikk bővítés született általad.

Jó versenyzést!

Zafir (Informatikai műhely koordinátora) vita 2012. július 9., 07:17 (CEST)

Az első táblázatba a cikknevét kell beleírni, és a diff-et régi szó cikk esetén. Valamint a 2. táblázatba is írd be magad légy szíves!

Zafir (Informatikai műhely koordinátora) vita 2012. július 17., 16:40 (CEST)

  • Értem, és köszönöm az infót! Kellemes Szerkesztést! :)
Üdvözlettel:Sutka99 Üzenet 2012. július 17., 21:02 (CEST)

Ezt miért?

Szia! Arra kérlek, hogy próbáld jó szerkesztésekkel hasznossá tenni magadat, mert ez nem volt az. Csigabiitt a házam 2012. július 18., 09:54 (CEST)

Szia, azért, mert több világatlaszban Hedtfordshire néven szerepel. Lehet, hogy régebbi kifejezésként van leírva, de az atlasz nem is olyan régi, 2008-as. És nem elírás, több oldalán is az imént említettek szerint van kifejezve.

A Google map szolgáltatás és a Wikimapia sem talál olyant, hogy Hedtfordshire. Hertfordshire-t viszont igen. Úgyhogy valószínűleg valamit nagyon elnéztél. Hungarikusz FirkászIde írkássz! 2012. július 18., 10:12 (CEST)

Megnéztem mégegyszer, és Hedtfordshire-t ír. Akkor az atlasz a hibás. Akkor elnézést kérnék!

Valószínűleg szándékos hiba. Minden atlaszban van, hogy az esetleges koppintásokat fel lehessen deríteni. --Burumbátor Zengj nekem ódát! 2012. július 18., 10:33 (CEST)

Zsebtelep

Szia! Nem tudom mit akarsz erről írni? Valószínűleg a "Zseblámpaelem" lenne a helyes cím. Üdv. Tambo vita 2012. július 18., 10:38 (CEST)

Szia, ha majd közzéteszem, akkor meglátjuk... :D Részletes leírás készítek ;) Köszi a névötletet, de másra is használják XD majd nyomok rá egy Redirect-et, és akkor több kifejezésről is elérhető lesz ;)!

Szerintem nem egészen, hiszen nem csak zseblámpában használatos... "4,5 V-os elem" vagy "Elem 4,5 V", vagy valami hasonló lenne a címe. Meg kéne írni az Elem szócikket...- RepliCarter Hagyj üzenetet 2012. július 18., 14:47 (CEST)

Elkezdtem. - RepliCarter Hagyj üzenetet 2012. július 18., 14:56 (CEST)
Szia, majd akkor hozzá fogom csatolni, mint elemtípusokat! :D


Mentor

Szia. Nézd meg amit a Wikipédia:Új szerkesztők támogatása/Mentorálás lapra írtál. A „Csak az kell tenned, hogy userlapodra” szöveg linkje ugyanis az én szerkesztői lapomra irányít, aki rákattint. FarkasgergelyÜzenet 2012. július 18., 20:14 (CEST)

Bocs, tévedés volt. FarkasgergelyÜzenet 2012. július 18., 20:27 (CEST)

Korai

Nem szeretnélek megbántani, de szerintem ez a mentorálási jelentkezés -bár nagyon szép gesztus- a Te esetedben még nagyon korai. Egyenlőre a szerkesztéseid száma is nagyon alacsony, és a tapasztalati tudásod sem elegendő ahhoz, hogy bárkit mentorálni tudjál. Javaslom, hogy egyenlőre lépj vissza ettől a szándékodtól, és várjál vele addig, amíg minimum megerősített szerkesztő leszel. Köszönöm a megértésedet! Hungarikusz FirkászIde írkássz! 2012. július 18., 20:17 (CEST)

Rendben! Üdvözlettel:Sutka99 Üzenet 2012. július 19., 15:14 (CEST)

Re: Vandál

Szia! Ezt a kérdést azért te sem gondolhatod komolyan. Magyarország 10 milliós lakosságából bárki lehetett, aki T-Mobilos internetet használ. :-) - RepliCarter Hagyj üzenetet 2012. július 20., 11:47 (CEST)

Igen, admin vagyok, de a szolgáltatót bárki láthatja, ha az adott user oldalának alján a WHOIS linkre kattint. - RepliCarter Hagyj üzenetet 2012. július 20., 11:53 (CEST)

Barát

Láttam átirányítást próbáltál csinálni a pisi címszó alól. Úgy találtalak meg. Leszünk barátok? Kaloka vita 2012. július 22., 07:17 (CEST)

Userbox

Szia. A userboxaidat tartalmazó lapot kimozgattam a Sablon: névtérből a neved alá ide, mivel ott csak tényleges sablonokat tartunk, míg a személyes dolgokat a szerkesztői lapon vagy annak allapján. Ennek megfelelően a linket is javítottam a lapodon. – Laci.d vita 2012. július 22., 21:18 (CEST)

Pusztán átmozgattam a megfelelő névtérbe, mint mondtam az ilyesmiket általában a szerkesztőnév alá tesszük, mivel személyes jellegű és nem általános használatra. Ahhoz, hogy valami sablonként beilleszthető legyen, nem szükséges a Sablon: névtérben lennie, a névtér megjelöléssel bármi beilleszthető. Ráadásul a Szerkesztő: névtérben nincsenek jelölt lapváltozatok, így ellenőrizni sem kell ha új infoboxot teszel be magadnak és azonnal megjelenik. – Laci.d vita 2012. július 23., 11:48 (CEST)

Helló!

Én barátja lettem Kalokának. Mi is leszünk barátok? Lalilali vita 2012. július 23., 10:35 (CEST)

Törlés más vitalapján

Kérlek, máskor ne törölj ki tartalmat más vitalapjáról, még akkor se ha az a sajátod. Ilyenkor az új üzenetet az előző alá kell írni. --Burumbátor Zengj nekem ódát! 2012. július 23., 11:41 (CEST) Értem, csak olyan nagy marhaságot sikerült írnom... Üdvözlettel:Sutka99 Üzenet 2012. július 23., 11:44 (CEST)

Senki sem úgy születik, hogy mindent tud. A dolog a marhaságra is vonatkozik: nem lehet kitörölni. --Burumbátor Zengj nekem ódát! 2012. július 23., 11:51 (CEST)

Értem. Ezentúl figyelek rá! Üdvözlettel:Sutka99 Üzenet 2012. július 23., 11:53 (CEST)

Ha Neked akarok írni, akkor Neked írok. Azt az azóta blokkolt Lalilalinak írtam. Vagy nem az ő vitalapján láttad? --Burumbátor Zengj nekem ódát! 2012. július 23., 13:33 (CEST)

Ne haragudj, csak az enyém alá írtad! Észrevettem, és jogos a blokk! Üdvözlettel:Sutka99 Üzenet 2012. július 23., 13:36 (CEST)