Szerkesztővita:Sonidus

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Pagony 4 évvel ezelőtt a(z) Aranybefektetés témában
Köszöntünk a magyar Wikipédiában, kedves Sonidus!

Üdvözlünk!

A Wikipédia szerkesztésének fortélyaihoz az első lépések oldalon találsz bevezetőt. A szerkesztést a homokozóban gyakorolhatod. A Wikipédiában folyó társalgások jobb megértéséhez a wikifogalmak és rövidítések (szó)jegyzékében találsz segítséget.

Kérjük, különösen ügyelj a felküldött szövegek és képek jogtisztaságára és forrásaid pontos megjelölésére!

Kezdő szerkesztőként személyes segítőt, mentort is kaphatsz magad mellé, vele megtárgyalhatod a szerkesztéssel kapcsolatos problémáidat. Ehhez jelentkezz be (ha eddig nem tetted volna), és kattints ide! Bonyolultabb szerkesztési ügyekben a kocsmafalra írhatsz kérdéseket, ha egy szerkesztőtársad tudja a választ, ugyanott fog válaszolni.

Egy közismereti tudakozót is működtetünk, ha valamit nem találtál.

Ha van kedved, írhatsz magadról pár szót a szerkesztői lapodon, melynek kialakításához segítséget itt találsz. (Itt írhatsz például érdeklődési körödről, nyelvtudásodról). A személyes vitalapokat üzenőfalként használjuk, ezen üdvözlet is példa rá. Kérünk, hogy a vitalapokon így írd alá hozzászólásaidat: ~~~~.

Jó szerkesztést és tartalmas szórakozást kívánunk! Pakos üzenet 2008. július 9., 22:02 (CEST)Válasz

Hagyományok Háza[szerkesztés]

Üdv! Az általad beírt szöveg egy másik weblapról származik. Az ilyen másolást a szerzői jogi törvények és a Wikipédia szabályai többnyire nem engedélyezik, ezért kérlek, fogalmazd meg a szócikket a saját szavaiddal. Ez alól kivétel:

  1. Ha te vagy a bemásolt szöveg eredeti szerzője, ebben az esetben a további tennivalódról olvasd el a Wikipédia:Önkéntes ügyfélszolgálat lap Engedélyezés lépései (saját mű esetén) fejezetét, illetve a Wikipédia:Licencelési nyilatkozat lap Hogyan kell nyilatkozni? fejezetét.
  2. Ha az eredeti szerző engedélyezi, ebben az esetben a további tennivalódról olvasd el a Wikipédia:Önkéntes ügyfélszolgálat lap Engedélykérés lépései (nem saját mű esetén) fejezetét.
  3. Ha a szöveget szabad licenc alatt tették közzé.

Kérlek, hogy minden esetben a Wikipédia felhasználási feltételeinek megfelelően járj el. Mielőtt újabb tartalmat töltesz fel, olvasd el a felküldési segédletet. Szeretném felhívni a figyelmedet, hogy jogilag tisztázatlan tartalom ismételt bemásolása a szerkesztői jogaid felfüggesztését vonhatja maga után. Ha kérdésed van, nyugodtan fordulj hozzám vagy írj a jogi kocsmafalra. Köszönöm! ~~~~– Istvánka posta 2008. július 9., 22:25 (CEST)Válasz

Egyszerűen utánagugliztam és kidobta a szöveget. Nagyon oda kell figyelni a külső honlapokról való másolásra, az ilyen anyagok jogsértőnek minősülnek és törlésre kerülnek, ezt a magyar Wikipédia üzemeltetője, az amerikai Wikimedia Alapítvány megköveteli. Újraírhatod a cikket, de figyelj oda, hogy még véletlenül se legyen egyezés külső honlapokkal. Köszönöm a megértésedet – Istvánka posta 2008. július 9., 22:41 (CEST)Válasz

Szék[szerkesztés]

Szia,

Egyértelmüsítő lap kelléene neki : Szék (falu) és Szék (bútor) nevekkel, utána jó lesz. De ez csak akkor lehetséges, ha valaki (te?) megírod az erdélyi Szék falu szócikkét. Nikita  2008. július 12., 21:15 (CEST)Válasz

most nézem, h már van ilyen szócikk: Szék (Románia) Nikita  2008. július 12., 21:16 (CEST)Válasz

Mentorálás![szerkesztés]

Üdvözöllek a Wikipédiában. Láttam, hogy mentort keresel segítségül magad mellé. Ha gondolod, én szívesen leszek a mentorod. Ebben az esetben légy szíves válaszolj nekem itt, ezen üzenet alatt. Ha akarod, választhatsz valaki mást is a többi mentor közül.– Beyond silence Üz 2008. július 13., 15:21 (CEST)Válasz

Én is szívesen segítek, márcsak azért is, mert magam is foglalkozom népzenével. Mamirendelő 2008. július 14., 18:32 (CEST)Válasz

  • Az a szokás, hogy ha egy vitalapra valamilyen üzenetet írunk, akkor azt mindig alá is írjuk. (A cikkeket persze nem!) A laptörténetből ugyan minden egyes szóról ki lehetne deríteni, hogy ki írta, de ez így udvariasabb, sokkal áttekinthetőbb, és ha régi egy bejegyzés, vagy hosszú a lap története, nagyon hosszadalmas kideríteni a szerzőt.

Ha az üzeneted végén rákattintasz a tizedik képecskére a szerkesztőablak fölött:


akkor az beilleszt a szövegbe négy hullámvonalat oda, ahol a mutató éppen van. A négy hullámvonal a lap mentése után a te aláírásoddá lesz, dátummal együtt. A négy hullámvonalat a szerkesztési ablak alatt is megtalálod, vagy kézzel is beírhatod: ~~~~. – Beyond silence Üz 2008. július 14., 21:39 (CEST)Válasz

Ifjú Muzsikás[szerkesztés]

Szia! A cikk egy alapnak jó, persze bővíteni mindig lehet, mert teljesen kész cikk nem létezik ;) Ami azt illeti, én személy szerint átnevezném a lapot, a "népzenei együttes" szavakat törölném, mert ez már inkább a meghatározás része, aminek a cikkben kell lennie. Ezen felül még egy rövid (pár szavas) bevezetőt kellene írni, ahogy pl. a Magyarpalatkai Banda cikkben látható. Bónusz jótanácsok:

  • ha valakinek a vitalapjára írsz, a felső sorban lévő + füllel nyiss mindig új szakaszt
  • a nevedet négy hullámvonallal írd alá, nem kell bepötyögni, ehhez a szerkesztőablak ikonsorából nyomd meg az aláírást (tizedik balról), vagy az alsó gombsorból az utolsót. Ez a mentés után automatikusan a neveddé és a dátummá alakul.

Üdv,Mamirendelő 2008. július 14., 20:48 (CEST)Válasz

Aranybefektetés[szerkesztés]

Szia, itt találod: Aranybefektetés. – Pagony foxhole 2020. február 14., 01:35 (CET)Válasz