Szerkesztővita:Ritoklajos68

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Regasterios 8 évvel ezelőtt a(z) Licenc kérdés témában

Üdvözlet[szerkesztés]

Üdvözlet! Üdv a magyar Wikipédiában! Ha még nem ismered a szerkesztés fortélyait, érdemes megismerkedned az első lépésekkel. Ha kérdésed van, fusd át a gyakran felmerülő kérdéseket, vagy nézd meg a Segítség-lapok tartalomjegyzékét. Ha ezeken nem találsz választ a kérdésedre, a kocsmafal megfelelő szekciójában érdeklődhetsz. Ha van kedved, írhatsz magadról pár szót a szerkesztői lapodon. A vitalapokon négy hullámvonallal (~~~~) írhatod alá hozzászólásaidat. Kérjük, különösen ügyelj a felküldött szövegek és képek jogtisztaságára! Sok sikert és jó szerkesztést! OsvátA Palackposta 2015. július 9., 13:35 (CEST)Válasz

Szia! Vessző, pont után mindíg üss egy betűhelyet. Kérlek a szócikkedet javítani. Kösz! Üdv! OsvátA Palackposta 2015. július 8., 11:27 (CEST)Válasz

Képek[szerkesztés]

Szia! Egy képet csak akkor tudsz a cikkbe beilleszteni, ha a képfájl neve, kiterjesztése szerepel, például így: [[Fájl:Csikós vagyok.png|thumb|200px|Csikós vagyok]]

Fájl:Csikós vagyok.png
Csikós vagyok

És így fog kinézni:

A nowiki jeleket pedig ne használd szövegben, mert semmi értelme nincs. Csak a wikikódokat neutralizálja, ha éppen vannak, de ne legyenek. Üdv! OsvátA Palackposta 2015. július 9., 13:50 (CEST)Válasz

Szia! Mégiscsak tanulmányoznod kéne kissé, hogyan kell egy szócikkben egy-egy képet elhelyezni, mert nem jó az, amit csinálsz. Többen javítgatjuk az öncikkedet, de lassan bele fogunk fáradni. Köszönöm! OsvátA Palackposta 2015. július 10., 09:53 (CEST)Válasz

Kedves Ritoklajos68! Nem lesz ez így jó. Jótanácsokra nem reagálsz, vagy nem érted, vagy mittomén. De a monitort szétfeszítő képeid megpillantása azonnali beavatkozást igényel. Tanulmányozd kérlek (utoljára), hogy hogyan szerkeszz lapokat, mielőtt az önmagadról szóló szócikket végképp töntreteszed. Kösz! OsvátA Palackposta 2015. július 10., 14:02 (CEST)Válasz

Szia Osvát A! Én egy hétköznapi számítógépes felhasználó vagyok, lassan 4. napja szenvedek ezzel a feltöltéssel, és nem unalomból töltöm itt az időmet. Az, hogy nem sikerül számtalanszor odatennem és írnom a dolgainkat, szerintem ez a szerkesztő programnak a gyengesége. Négy különböző típusú webshop felületet szerkesztek heti szinten és minden odamegy ahová kell, úgyhogy némi tapasztalatom van a számítógéphez, úgyhogy nem vagyok teljesen hülye, mint ahogy be vagyok állítva. Szerintem egy ilyen értékes oldalt úgy lehetne igazán segíteni, hogy elmondják vagy megírják konkrétan , hogy mi a probléma és adnak hozzá egy sablont, igaz megnéztem a segéd oldalakat de számomra nem voltak egyértelműek minden esetben.

Amikor elkezdek egy új rendszerben dolgozni, akkor arra számítana az ember, hogy értelmesen elmondják neki (ha segítik a szerkesztésben), esetleg rávezetik a jó útra. Ezzel szemben nem hogy segítséget, hanem közönséges és SÉRTŐ HANGNEMBEN kioktatást kaptam. Ez az én véleményem.

Nekem is az a célom, hogy minél hamarabb és egyszerűbben elvégezzem a feladatomat, anélkül, hogy kekeckednék.

Ne haragudj meg az őszinteségemért de a közös célunk az, hogy én elvégezzem a dolgomat és a te dolgod, hogy segíts ebben.

Nagyon köszönöm

Elnézésedet kérem, ha segítő szándékú megszólalásaimat sértőnek találtad. Én is, mások is sokat javítgattuk a szócikkedet, már egészen jól fest. Amúgy innen kindulva: Wikipédia:Az első lépések nem rettentő nehéz a szerkesztés fortélyait elsajátítani.
Üdv! OsvátA Palackposta 2015. július 12., 17:24 (CEST)Válasz

Képek licence[szerkesztés]

A feltett képeidhez meg kell adni a licencet, a wikipédiában a szabad licenc az elfogadott, tehát az engedélyhez vagy a licenc rovatba a következőt légy szíves odaírni:

{{cc-by-sa-3.0}}

Bővebben erről a licencről itt olvashatsz:

https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/deed.hu

Ne ijedj meg tőle, semmi nem szokott történni a feltett képekkel, legfeljebb valakik bemutatják azokat. A licenc megadása nagyon fontos.

Kedves Lajos! ISBN szám nem kell az engedély-rovatba. A lexikonszerkesztésnek meg vannak a szabályai, ezeket kevésbé tanulmányoztad, nem olyan nagyon nagy baj, de amit rendesen megcsináltunk a szócikkedben, azt ne rontsd el újra, mert az bizony kellemetlen.--Mártiforrás 2015. július 12., 16:39 (CEST)Válasz

Ezen a képen sincs licenc: Fájl:Nagyvárad.jpg . Kérlek kövesd a Márti által írtakat. Köszönjük! Xiaolong Üzenő 2015. július 13., 15:43 (CEST)Válasz

Licenc kérdés[szerkesztés]

Szia!

Teljes licenc joggal rendelkezem a képek mindegyikével, mert én vagyok az alkotójuk, viszont nem tudom,mit kellene beírni. Tudnál/tok segíteni nekem ebben?

Előre is köszönöm.

Ritoklajos68

Kérhetnék egy kis segítséget?

Az újabb olajképek feltöltésénél folyton lefagy a rendszer, azt írja ki, hogy a rendszer összeomlott, folyamatosan újra kell betöltenem, de egy idő után ugyanazt írja ki. – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Ritoklajos68 (vitalap | szerkesztései)

Kedves Lajos! Véleményem szerint a legtisztább és a legegyszerűbb egyaránt az volna, ha a nyilvánosan elérhető e-mail címedről, tehát az info@ritoklajos.com címről küldenél egy levelet a permissions-hu@wikimedia.org címre, amelyben kijelented, hogy azonos vagy a magyar Wikipédia Ritoklajos68 nevű szerkesztőjével, és a képeid használatát {{cc-by-sa-3.0}} licenc alatt engedélyezed. Tudnod kell, hogy ez a licenc lehetővé teszi a festményeid akár üzleti célú felhasználását is, anélkül, hogy erről téged értesítenének (szerzőként persze meg kell jelölni Téged). Ha ezt átgondoltad, javaslom, az alábbi levelet küldd el a megadott címre:

Kijelentem, hogy én, Ritók Lajos vagyok a magyar Wikipédia Ritoklajos68 nevű szerkesztője, s én vagyok az általam feltöltött képek szerzői jogának tulajdonosa.

Hozzájárulok, hogy ezek a képek a Wikimédia-projektek oldalain a „Creative Commons Nevezd meg! – Így add tovább! 3.0” szabad licenc alatt kerüljenek közzétételre.

Engem mint szerzőt az alábbi módon kell megjelölni:

  • Ritók Lajos

Elfogadom, hogy biztosítom a jogot a kép terjesztésére, kereskedelmi vagy nemkereskedelmi célból történő felhasználására, vagy igény szerinti módosítására, amennyiben betartják ezen licenc és a törvények szabta feltételeket.

Tisztában vagyok azzal, hogy továbbra is én maradok a szerzői jog tulajdonosa, és fenntartom a jogot, hogy a licenc feltételeinek megfelelően nekem tulajdonítsák azt. A mások által végzett módosítások ugyanakkor nem lesznek nekem tulajdonítva.

Tisztában vagyok azzal, hogy a szabad licenc kizárólag a szerzői jogra vonatkozik, és fenntartom a lehetőséget, hogy jogi úton nyerjek elégtételt azok ellen, akik becsületsértő módon vagy a személyiségi jogokat megsértve használják a művet.

Elfogadom, hogy nem vonhatom vissza ezt a beleegyezést, és a művet nem biztos, hogy a Wikimédia-projektek örökké megtartják.

A szerzői jog tulajdonosának neve, dátum

Üdvözlettel, – Regasterios vita 2015. december 16., 22:43 (CET)Válasz

Kedves Lajos! Még mindig aktuális kérés. – Regasterios vita 2016. április 19., 22:30 (CEST)Válasz

Frissítés[szerkesztés]

Kedves Wikipédia-csapat! Már körülbelül egy,másfél hete töltöttem fel új képeket és semmilyen szintű változtatást nem hagytatok jóvá. Mivel folyamatosan pályázok kiállításokra, ahol már alapvető követelmény, hogy szerepeljek a Wikipédián, ezért fontos lenne, hogy fent legyenek az aktualitások. Várom a visszajelzéseteket minél hamarabb!

Üdv, Ritók Lajos