Szerkesztővita:Prométheusz

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Misibacsi 9 évvel ezelőtt a(z) Mű Cassiopeiae‎ témában

Egy díj neked![szerkesztés]

A diplomácia csillaga
Szia tesó! Matuzsálem vita 2014. augusztus 23., 20:30 (CEST)Válasz

Segítség neked[szerkesztés]

Szia! Azt írod a szerkesztői lapodon, hogy kezdő vagy és szívesen veszed, ha segítenek neked. Akadt egy észrevételem: az előbb wikilinkesítettél egy szót egy szócikkben, azonban ez egy ragozott alak volt. Konkrétan a redukálódik szóról van szó, amely később is szerepel a szócikkben, azonban redukálódik alakban.

A kettő között az a különbség, hogy két különböző módon írom le: [[redukálódik]] és [[Redoxireakció|redukálódik]] . Ezt a "varázslatot" úgy érheted el, hogy a szögletes zárójelekben a megjeleníteni kívánt szó (például redukálódik) elé egy függőleges vonallal elválasztva beírod azt a szót, amire mutatni fog (pl redoxireakció), mert redoxireakció szócikkünk van, de redukálódik című nincs.

Ezt egyébként máskor is bármikor alkalmazhatod, például, amikor ragozott alakkal találkozol: [[Ameriká]]ban helyett [[Amerika|Amerikában]] .

Ha nem világos, nyugodtan kérdezz, szívesen válaszolok! :) Üdv, nyiffi üzenj! 2014. november 14., 15:07 (CET)Válasz

Válaszok[szerkesztés]

Szia! A próbalap az a lap, amit ugyanúgy szabadon választott tartalommal tölthetsz meg, mint a szerkesztői lapodat, csak míg a szerkesztői lapodra általában magunkról írunk bemutatkozást, addig a próbalapra szócikkek vázlatát, leendő szócikkek listáját, ilyesmiket gyűjtünk. Ez egy olyan lap, ahova nyugodtan írkálhatsz szócikk terveket, kigyűjthetsz dolgokat, amiket nem akarsz elfelejteni, van akinek 3-4 próbalapja is van és mindegyiken más listát vezet. Lehet angol szövegeket bemásolni későbbi lefordításra, ilyesmiket szoktunk a próbalapra írni. Általában reklámot és értelmetlen dolgokat nem szoktunk egyedül tolerálni a próbalapokon, de ugyanezt a szerkesztői lapokon sem, úgyhogy nagy eltérés nincs a kettő közt e tekintetben. A próbalapok tartalmát mindenki látja, de általában mindenki tudja, hoyg ez egy vázlat, vagy hogy direkt van angolul a szöveg, vagy direkt vannak benne megjegyzések, szóval senki nem fogja szóvá tenni neked, ha nem enciklopédikus tartalmakat írsz a próbalapra, mert ez pont azért van.

Félkövér betűt így írhatsz: '''félkövér szöveg''' és ez így jelenik meg: félkövér szöveg
Dőlt betűt így írhatsz: ''dőlt szöveg'' és ez így jelenik meg: dőlt szöveg

A táblázat egy jó kérdés, mert többféle is van belőlük: pl {{széptáblázat}}(?) ennek a leírását a sablonra kattintva találod meg, de ezen az oldalon is találsz leírást a wikitáblázatokról, illetve ha ismered a html nyelvet, akkor ez a leírás is a segítségedre lehet. Megmondom őszintén, táblázatokban nem nagyon vagyok otthon, ezért nem tudom leírni konkrétan, hogy mit ajánlok, mert általában én megpróbálom elkerülni a táblázatok önálló létrehozását, inkább egy meglévő szócikkből másolom ki. Ez Formula–1-es szócikkek esetében nem szokott probléma lenni, mert ott egy sémára épülnek a táblázatok. Üdv! nyiffi üzenj! 2014. november 14., 20:35 (CET)Válasz

Mű Cassiopeiae‎[szerkesztés]

Szia!

A két csillag nem azonos, ezért szerkesztésedet visszavontam:

https://hu.wikipedia.org/w/index.php?title=M%C5%B1_Cassiopeiae&diff=prev&oldid=15404882

Miért nem kerestél rá?

misibacsi*üzenet 2014. december 11., 18:19 (CET)Válasz