Szerkesztővita:Probako

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Rlevente 7 évvel ezelőtt a(z) Karosi Júlia témában
Üdvözlünk a Wikipédia szerkesztői között, kedves Probako!
If your Hungarian is poor, please click here.
Az alábbi oldalakon segítséget találsz a kezdeti tájékozódáshoz. Ide csak azt szedtük össze, amit tényleg szükséges és érdemes is átfutni legalább.
Ha vitalapra írsz, vagy más szerkesztőnek hagysz üzenetet, írd alá a mondandódat a gombbal, vagy négy hullámvonallal: ~~~~

  Ha kérdésed van, keress nyugodtan a vitalapomon! Üdvözlettel: Rlevente üzenet 2014. június 12., 13:50 (CEST)Válasz

Karosi Júlia[szerkesztés]

Szia, köszönjük az új cikket! Kérlek, engedj meg néhány megjegyzést az írásoddal kapcsolatban:

  • Csak olyan képet tudsz beilleszteni, amit előtte feltöltöttél. Feltöltés előtt viszont olvasd el a Felküldési útmutatót, mert csak szabadon felhasználható jogtiszta képet szabad feltölteni!
  • A cikkbe mindenképpen bele kell írni a felhasznált forrásokat. Ezt ne feledd, mert szükséges, hogy ellenőrizhetőek legyenek az állítások, különösképpen, mivel élő személyről van szó.

Ha kérdésed van, jelezd itt vagy a vitalapomon (az aláírásom utáni "üzenet" szóra kattintva)! --Rlevente üzenet 2014. június 12., 13:57 (CEST)Válasz

Amint a Felküldési útmutatóban is olvashattad, ha más által készített képet szeretnél feltölteni, akkor ahhoz a jogtulajdonos külön engedélye szükséges. Mivel sem a Raffay Zsófia fotója.jpg kép leírólapján, sem a hivatkozott www.karosijulia.hu honlapon nincs nyoma annak, hogy a szerző engedélyezi a kép szabad felhasználását, a kép így nem maradhat. Ha szeretnéd megtartani a képet, kérj engedélyt a szerzőtől az Wikipédia:Engedélykérés lapon található mintalevél felhasználásával. Engedély hiányában a képet sajnos törölni kell.--Rlevente üzenet 2014. június 12., 20:12 (CEST)Válasz

Szia, kivettem a szócikkből a képet, de jó lenne minél hamarabb pótolni. Megkaptuk Raffay Zsófia engedélyét, amit nagyon köszönünk, csak a következőket kellene módosítani:

  1. Egyrészt a Wikipédia mint szabad enciklopédia – kevés kivételtől eltekintve – csak szabad licencű képeket használ, ami azt jelenti, hogy a szerzőtől nem csak arra kérünk engedélyt, hogy a Wikipédia felhasználhassa a művet, hanem arra is, hogy ezután bárki bármire (akár kereskedelmi célra is) felhasználhassa a képet a következő feltételekkel: 1) meg kell adni, hogy ki a szerző 2) ugyanilyen licenc alatt kell kiadni a művet. A projekt erre a Creative Commons szervezet „CC-BY-SA” licencét javasolja. A licenc részletes leírása az alábbi címen érhető el: http://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/deed.hu, a Wikipédián a Wikipédia:CC-BY-SA-3.0 lapon olvasható.
  2. A félreértések elkerülése érdekében érdemes konkrétan megadni, hogy mely fénykép(ek)re vonatkozik az engedély. Ezt lehet úgy, hogy az engedélyező levélhez van(nak) csatolva, vagy úgy hogy a kép URL-jét (webcímét, linkjét) az engedélyező beleírja a levélbe. Például:
vagy amire engedélyt ad a fotós.
A gyorsabb ügyintézés érdekében javaslom, hogy az alábbi szövegű mintalevelet küldje el Raffay Zsófia a permissions-hu@wikimedia.org címre (vagy Neked, és Te továbbítsd oda):

Kijelentem, hogy én vagyok az alábbi képek szerzői jogának tulajdonosa:

  • <<a képek webcíme vagy a képek bármilyen, egyértelmű meghatározása, pl. „a levélhez csatolt fényképek”>>

Hozzájárulok, hogy a képek a Wikimédia-projektek oldalain a „Creative Commons Nevezd meg! – Így add tovább! 4.0” szabad licenc alatt kerüljenek közzétételre.

Kérem, hogy engem mint szerzőt az alábbi módon jelöljenek meg:

  • <<a megjelölés formája, max. 60-100 karakter>>

Elfogadom, hogy biztosítom a jogot a kép terjesztésére, kereskedelmi vagy nemkereskedelmi célból történő felhasználására, vagy igény szerinti módosítására, amennyiben betartják ezen licenc és a törvények szabta feltételeket.

Tisztában vagyok azzal, hogy továbbra is én maradok a szerzői jog tulajdonosa, és fenntartom a jogot, hogy a licenc feltételeinek megfelelően nekem tulajdonítsák azt. A mások által végzett módosítások ugyanakkor nem lesznek nekem tulajdonítva.

Tisztában vagyok azzal, hogy a szabad licenc kizárólag a szerzői jogra vonatkozik, és fenntartom a lehetőséget, hogy jogi úton nyerjek elégtételt azok ellen, akik becsületsértő módon vagy a személyiségi jogokat megsértve használják a művet.

Elfogadom, hogy nem vonhatom vissza ezt a beleegyezést, és a művet nem biztos, hogy a Wikimédia-projektek örökké megtartják.

A szerzői jog tulajdonosának neve (aláírás), dátum

És a végére egy kérdés: Raffay Zsófia levelére válaszoljak és elmagyarázzam neki is ugyanezt, vagy elég, ha annyit írok neki, hogy Te egyeztetsz vele? – Rlevente üzenet 2016. október 14., 21:57 (CEST)Válasz

Írtam Raffay Zsófiának. Kérem, hogy Te is segíts, hogy megadja a formailag is megfelelő engedélyt! – Rlevente üzenet 2016. október 17., 10:00 (CEST)Válasz

Megérkezett az engedély és egy fénykép Raffay Zsófiától, feltöltöttem és beillesztettem a szócikkbe. – Rlevente üzenet 2016. október 17., 15:50 (CEST)Válasz

Aláírás[szerkesztés]

És még egy apróság: A többi szerkesztőnek tett szívességként a Wikipédia szokásai közé tartozik, hogy a hozzászólásokat aláírjuk a vitalapokon. Kérlek, írd alá te is a hozzászólásaid, ehhez elég négy hullámvonalat (~~~~) a hozzászólásod végére írni (vagy a gombra kattintanod a szerkesztőablak fölött), és így a neved és a dátum automatikusan hozzáíródik a hozzászólásod végére. – Rlevente üzenet 2016. október 14., 22:05 (CEST)Válasz