Szerkesztővita:Patko erika/Archív 1

Az oldal más nyelven nem érhető el.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Lily15 14 évvel ezelőtt a(z) Anatóliai témában

Félhosszúszőrű pireneusi juhászkutya

Szia Erika! Már szóltam érte korábban, és tegnap Hkoala is törölte egy szerkesztésedet. Ma újra másoltál. Kérlek ne másolj! Ennek az említett szócikknek csaknem az egész tartalmát szó szerint átvetted a forrásként is megadott oldalról. Ezt nem szabad! Javaslom, hogy szerkeszd át az oldalt (és az esetleges egyéb, általad másolt oldalakat), mielőtt valaki más törli a másolt szerkesztéseidet, és szóváteszi az adminisztrátoroknál. Csigabiitt a házam 2009. március 22., 19:22 (CET)

Szia

Szia! Kérlek ne töröld a vitalapodat. nem szokás itt a wikin. Archíválni szoktuk őket.

Más: kategória:figyelmet igénylő lapok kategóriában segítenél nekem? ami cikket tudsz azt javítsd fel egy kicsit légyszi. Előre is köszönöm. Szajci reci 2009. március 29., 20:34 (CEST)

Köszönöm :-) Szajci reci 2009. március 29., 20:37 (CEST)

Ricsókák és más madárfajták

Szia Erika! Arra kérlek, hogy a szócikkek szerkesztésénél próbálj egy kicsit jobban odafigyelni és teljesebb cikkeket írni. Nagyon sok munkát hagysz magad után. Ma nem is tudom, hány cikket egészítettem ki utánad. Nézd meg például az örvös ricsóka laptörténetét, láthatod, hogy mennyi minden hiányzott még belőle. Azt javaslom, hogy ezt a szócikket tekintsd példának, sőt még jobb, ha VC-s szerkesztéseit tekinted mérvadónak, ő az igazi madárszakértő. Például fontos, hogy az állatokról szóló szócikkben benne legyen az IUCN hivatkozás, ha ezt megnyitod, akkor a legfrisebb állapotot látod. Ha ennek a szócikknek a szerkesztésénél megnyitottad volna, akkor nem került volna az a cikkbe, hogy az örvös ricsóka nem veszélyeztetett, pedig valójában mérsékelten veszélyeztetett. Az IUCN pontosan megadja a fajok élőhelyét is, melyet szintén hiányosan szerkesztettél meg. Kérlek ezt az üzenetet ne piszkálódásnak vedd, hanem tanácsnak és biztatásnak, mert a szócikkeid alapjában véve jók. További jó szerkesztést Csigabiitt a házam 2009. március 31., 21:44 (CEST)

Szia! Megnéztem és csaknem tökéletes. A következőket találtam és javítottam: a tudományos nevet lefelejtetted; az „alföldi” helyett jobb, ha „síkvidékit” használsz; az IUCN hivatkozásnál célszerű megadni a dátumot, ebből látszik, hogy mennyire friss az adat. Az IUCN oldalon látható, hogy a faj Trinidad és Tobagó területén is él. Paraguayt nem tudom, hol találtad, a többi országhoz képest Paraguay eléggé délen van, lehet, hogy ott nem is él. Egyelőre nem töröltem, nézzzél utána. A képet megnagyítottam, de ez már az én mániám, hogy olyan méretű legyen, mint a taxobox. Csigabiitt a házam 2009. április 1., 17:52 (CEST)

Piros hivatkozások a tudományos nevekben

Szia Erika! A múltkor már visszaállítottam egy szerkesztésedet emiatt, most megkérlek, hogy te magad tedd meg. Valószínűleg rosszul figyelted meg, hogy mit kell belinkelni és mit nem. A Császárlégykapó-félék szócikkben az összes tudományos nevet belső hivatkozássá tetted, ez eddig nem volt szokás, az oldal így kifejezetten csúnya lett a piros linkektől. A tudományos nevekre csak akkor készül belső hivatkozás, ha az adott szócikk elkészül. Nagyon dícséretes, hogy szorgalmasan dolgozol a madaras szócikken, de egy kicsit próbáld meg megnézni, hogyan csinálják mások (elsősorban VC-s). Csigabiitt a házam 2009. április 18., 17:17 (CEST)

Köszönöm. Csigabiitt a házam 2009. április 18., 17:28 (CEST)

Madaras oldalak

Szia Patko erika! Szerintem szépen haladsz a szerkesztésekben, már nem másolsz, tömören fogalmazol és az oldalaid beleilleszkednek a többi közé, az apróságok meg majd csiszolodnak. Az, hogy a családoknál nincsenek belső linkek, úgy alakult ki, hogy reméltük, hogy jön valaki és beírja a magyar nevüket és majd azt belső linkeljük, de már az az érzésem, hogy ahová nincs beírva, oda sokáig nem is lesz, most úgy csinálom, hogy elkészítem a nem oldalát és ott már a tudományos nevét is linkelem, már te is csináltál olyan oldalt, ami a tudományos nevéről készült. További jó munkát kívánok. – VC-süzenet 2009. április 18., 19:09 (CEST)

A császárlégykapó-félékhez beírt angolból tükörfordított neveiddel, sajnos problémák vannak. Több olyan szerkesztő is van, akik teljesen elvetik a fordításból alakított magyar neveket. Egy szakértő azt írta, hogy ha a latin neve, az angol fordítás és mondjuk a német is ugyanaz és nincs magyar neve, valószínűleg, de csak valószínűleg ugyanaz lesz a magyar neve, ha éppen nem foglalja el egy másik faj! Tehát a fordítás kerülendő, örüljünk, hogy még senki nem mondta ki a tiltást! A magyar nevek nagy részét Attis írta be, szakkönyvekből. Ha te elkezded beírogatni a tükörfordításokat nehéz lesz megállapítani a faj oldalának elkészültekor, hogy ez könyvalapú forrással megtámasztható magyar név, vagy csak egy feltételezésen alapuló fordítás. Szerintem, csak azt a fordítást írd be amiről közvetlenül elkészíted az oldalát és ott jelezd, hogy a név alapja csak fordítás, mert így még a biztos nevek is bizonytalanná válnak. Megértésed köszönöm. – VC-süzenet 2009. április 19., 10:20 (CEST)
Bocsánatot semmiképen nem kell kérned, nem követtél el semmit, csak nem voltál tisztában az adott kérdés hátterével, erre gondoltam amikor a csiszolodást említettem az előző bekezdésben, nyugodtam probálkozzál, ha valami olyat teszel, aminek más a háttere, majd szól valaki, további jó szerkesztést. – VC-süzenet 2009. április 19., 11:42 (CEST)
Ha valamilyen kategóriát hiányolsz, először nézd meg, hogy nem szerel-e más néven, Myanmar helyesen Mianmar. Bangladesben pedig nincs h betű. – VC-süzenet 2009. április 19., 13:47 (CEST)

Ha új kategóriát készítek, megnyítok egy hozzá közel álló kategóriát és azt dolgozom át az új kategóriára. nézd meg, hogy mit változtattam a Kategória:Mayotte állatvilága oldalon. – VC-süzenet 2009. április 19., 22:32 (CEST)

Lovasműhely

Készítek egy lovasműhelyt. Érdekelne, hogy szeretnél-e a tagja lenni és tudnál-e segíteni ötletekkel, esetleg cikkírással? – VadszederkeMágika 2009. május 7., 13:03 (CEST)

Szia! Itt az oldal, de még nincs kész. Mondd el a véleményed légyszíves. Lovasportál Várom az ötleteidet! – VadszederkeMágika 2009. május 7., 16:53 (CEST)

Jó, de ide azt a hosszú listát nem lehet betenni, sőt azt is érdemes volna másképp csoportosítani. Köszi, ha a műhely kész lesz, szólok. – VadszederkeMágika 2009. május 7., 19:16 (CEST)

Szerintem elég jó lett.:)) Wikipédia:Lovasműhely. Erika, ha lesz időd gondolkodj már azon, hogyan fogalmazzuk meg esetleg jobban a bevezetőt. Az se igazán jó, hogy "Lovasműhely munkájával kapcsolatos szócikkek". Sok helyre link fog kerülni, ha kialakul mit írjunk oda. Szia, – VadszederkeMágika 2009. május 7., 22:08 (CEST)

Ügyes vagy, szép az oldalad. A szöveget kis módosítással átírtam. A hétvégén teljesen megcsinálom a honlapokat. A tartalmat majd közben meg folyamatosan megbeszéljük. Jó lesz a név így. – VadszederkeMágika 2009. május 8., 21:58 (CEST)

Átnevezés

Kedves Erika, a bürokraták falán kell kérni az átnevezést. Kérlek így cselekedj te is. Szajci reci 2009. május 8., 20:44 (CEST)

Szia Erika!

Tudsz róla, hogy két szerkesztői lapod van? A Patko erika, amin a képed is van, meg a Patko Erika. Az egyiket ki kellene töröltetned. – VadszederkeMágika 2009. május 13., 19:05 (CEST)

Moziplakát, DVD borító, ilyesmi

Erika, kérlek ne tölts fel DVD-borítókat, plakátokat és egyéb jogvédett alkotásokat a Wikipédiára! Ezeket sajnos törölnünk kell, mert mások szellemi tulajdonát képző alkotások. – Beroesz 2009. május 8., 22:59 (CEST)

Adatok

Szia!

Helyes lány vagy, húszéves koromban nekem is ilyen hosszú hajam volt. A személyes adatokat kicsit rejtsd el, nem kell, hogy rögtön lássa mindenki. Betettem az oldaladra egy sablont. Ha van valami amit tudni szeretnél, akkor szólj. – VadszederkeMágika 2009. május 9., 09:21 (CEST)

Na most elcsíptelek! A Lovasműhely oldalra gyalogolj oda légyszíves és nézd meg milyen új dolgokat látsz. Aztán kérdezz! – VadszederkeMágika 2009. május 10., 18:15 (CEST)

Te tényleg lovagolsz? – VadszederkeMágika 2009. május 10., 19:21 (CEST)

Majd lesz infoboxot is és egyebek, csak türelem. Épp az Adóbevallást csinálom, neked még biztos nem kell. – VadszederkeMágika 2009. május 11., 20:25 (CEST)

Lovasműhely

Kedves Erika!

Báthory Peti elkészítette a cikkértékelést. Hálás köszönet érte ezért javaslom vegyük fel tiszteletbeli tagnak. Az értékelést úgy kell elkezdeni, hogy a szerkesztői lap beállításoknál fel kell venni a segédeszközök menüben a cikkértékelőt és az alatta levőt is kipipálni. Az értékelendő lapon fönn megjelenik egy értékelés fül, ahol a besorolást el lehet végezni. Légyszíves ha van időd, akkor nézegesd meg ezt. Szia,– VadszederkeMágika 2009. május 14., 13:38 (CEST)


Az Angol bulldog-ból két szócikk van, kérlek csak az előbbibe írj, az Angol Bulldog cikket törölni kell, mert ugyanaz. – VadszederkeMágika 2009. május 14., 15:45 (CEST)

A buldog cikkeket rendezem, de légyszíves válaszolj a többi dologra.– VadszederkeMágika 2009. május 14., 18:39 (CEST)

Duplán vannak a lapjaid, beírtam, hogy segítsenek az egyiket törölni. – VadszederkeMágika 2009. május 14., 18:45 (CEST)

Kutya

Melyik kutyánál van ez? – VadszederkeMágika 2009. május 14., 21:23 (CEST) Látom a sablont. Picit lassíts egy kicsit. A cikkértékelést nagyon korrektül kell megcsinálni, mert nem fog működni. Nekem is Báthory Peti csinálta, mert neki van ebben gyakorlata. Meg kellene beszélnünk néhány dolgot, hogy később ne legyen gond. Nem szabad másolni és képet ne küld fel addig, amíg jól meg nem nézted, hogy szabad kép-e. Tudod, hogy most nagyon sok képet kitöröltek, mert nincs engedélyük. Fölösleges szaporítani ezeket. Ne haragudj, örülök, hogy szereted csinálni, de inkább beszéljük meg. A kutyás sablon mihez fog tartozni, melyik műhelyhez? – VadszederkeMágika 2009. május 14., 21:35 (CEST)

Először az Állatok {{WPÁLLAT}} sablont kellett volna kirakni az Állatok műhelye miatt minden kutyás cikkre. Eztán így csináld jó? – VadszederkeMágika 2009. május 14., 21:45 (CEST)

Most csak az állatosat tedd ki légyszíves. És egyelőre válassz a Commonsból képeket, ott már valószínűleg le lettek ellenőrizve. Vagy saját képet tölts fel, azt mondtad láttad azt a madarat, akkor legközelebb próbáld meg lefotózni. – VadszederkeMágika 2009. május 14., 21:52 (CEST)

Lófajta sablon

Kedves Erika!

Dencey csinált egy Sablon:Lófajta sablont. Ha lesz kedved berakosgathatod a lovakat. A betűvel kezdtük. – VadszederkeMágika 2009. május 20., 17:45 (CEST)

Köszönöm. – VadszederkeMágika 2009. május 20., 17:50 (CEST)

Szerkesztő átnevezése

Kedves Erika! Ha csakugyan nagybetűs szerkesztői azonosítót szeretnél, annak semmi akadálya, de azt nem kézi átnevezéssel tudod megoldani, olyat ne is tegyél többé, ha kérhetjük, mert nagy meló helyreállítani. ;) Most minden a helyén van, és ha szeretnéd az átnevezésedet, kérd itt: Wikipédia:Bürokraták üzenőfala a leírottak szerint. Az átnevezésről itt találsz részleteket: Wikipédia:Azonosító megváltoztatása. Bennófogadó 2009. május 20., 20:40 (CEST)

Lovak

Néhány dolog: A kategóriafát légyszíves majd nézd meg, mert össze-vissza pakolják a lovakat. Csináltam egy irodalomjegyzék oldalt, ha találsz könyvet, vagy más forrást, tedd már hozzá légyszíves. Szia, – VadszederkeMágika 2009. május 28., 16:18 (CEST)

Más kategóriába sorolják, mint ahová való. Pl Overdose-t rögtön a Magyarország sportélete kategóriába tették, a saját lovaskategóriája helyett. Ezt javítottam.

Az aláírást kérlek, ne feledd máskor. – VadszederkeMágika 2009. május 28., 19:10 (CEST)

Forrás sablon

Kedves Erika!

A jegyzeteknél használt references tagot ki kell cserélni a {{források}} sablonra minden cikkben, az újaknál pedig légyszíves már használd ezt. Szép hétvégét! – VadszederkeMágika 2009. május 30., 09:26 (CEST)

Megerősítés

Szia! Ma délelőtt frissítették a szoftvert emiatt valami gubanc van a megerősítésekkel. A Műszaki Kocsmafalon már jelezve van a probléma, reméljük mihamarabb megoldódik. Sajna ennél többet nem tudok mondani! Üdv – Istvánka posta 2009. június 15., 16:54 (CEST)

Szerintem rövid időn belül! Rendszerint ilyen galiba van mindig amikor frissítik a szoftvert. – Istvánka posta 2009. június 15., 17:10 (CEST)

Műhely

Kedves Erika!

Szeretném tudni, hogy a lovakkal mikor fogsz majd foglalkozni? Volna néhány dolog, amit folytatni kellene. Szia, – VadszederkeMágika 2009. június 15., 17:17 (CEST)

Köszönöm, a lófajta sablonozást kellene folytatni. A vizsgák hogy sikerültek, van még? – VadszederkeMágika 2009. június 15., 17:30 (CEST)

Megkérdezhetem, hova pályáztál? Ha jók lettek a jegyek, biztosan nem lesz baj. – VadszederkeMágika 2009. június 15., 17:44 (CEST)

Nagyszerű! A Wikipédiában pedig sok ismeretet szerzel már előre, és persze később is. :-)VadszederkeMágika 2009. június 15., 17:49 (CEST)

Nagyon jó! Az én fiaim egyetemisták, biztosan tetszenének neked. Bár ők inkább a programokkal foglalkoznak, mint a természetrajzzal.(A növényekével, persze) :-)VadszederkeMágika 2009. június 15., 17:57 (CEST)

Köszönöm, HorsemansWiki mostanában versenyez és szinte soha sincs, de azért haladok mindig egy kicsit. – VadszederkeMágika 2009. június 15., 18:09 (CEST)

Az az általános ló sablon, ami minden lóra igaz. Pl. te is ember vagy és én is, mégis különböznek a tulajdonságaink. A fajta jellegzetességei miatt kell az új sablon. – VadszederkeMágika 2009. június 15., 19:33 (CEST)

Melegvérű, mert az angol telivér dominál benne. – VadszederkeMágika 2009. június 15., 19:48 (CEST)

Szia, az Onagert nem kell megcsinálni, mert az vadszamár. – VadszederkeMágika 2009. június 16., 11:42 (CEST)

Ha neked is megfelel Lófajták listája oldalról lehet fordítani új lovakat. Jó munkát! – VadszederkeMágika 2009. június 17., 08:45 (CEST)

Ariegeois

Szia Erika! Köszi ez jó lesz. Csinálhatsz ilyen kis alapcikkeket és én majd hozzáteszem, amit még lehet. Szép napot, mehetsz a strandra olyan jó idő van! – VadszederkeMágika 2009. június 17., 09:47 (CEST)

Szia!

Szeretném tudni, hogy honnan vetted azt, hogy 1947-től van törzskönyve, mert nem találok rá adatot. Átneveztem Mérensre, mert a szakkönyv így említi.– VadszederkeMágika 2009. június 17., 18:46 (CEST)

Köszi, betettem. Aranyos a kiscsibéd.:-)VadszederkeMágika 2009. június 17., 18:59 (CEST)

Csak nyugodtan, ha kedved lesz hozzá, majd írsz egy lovat. Román nyelvű cikkeket nem szoktál nézni? – VadszederkeMágika 2009. június 17., 19:10 (CEST)

Madaras cikkek

Szia Erika! Nekem tetszenek a cikkeid. Talán a fordításoknák más forrást is keresnék, nem csak azt írnám oda, hogy az X cikk fordítása, de csak így tovább! Ha a családoknál találsz általános leírást és az is letudnád fordítani, azt nagyon megköszönném. – VC-süzenet 2009. június 20., 13:24 (CEST)

Nagyon szépek a madaras cikkek, csak így tovább. (A helyesírásra figyelj, ha készen vagy olvasd el még egyszer.) Puszi, – VadszederkeMágika 2009. június 22., 20:03 (CEST)

Van két nagyon príma szakkönyvem, azok segítenek a bővítésben. Majd szépen haladunk, ahogy kedvünk tartja. Most majd magyarázó ábrákat fogok csinálni. Ilyeneket:
VadszederkeMágika 2009. június 22., 20:42 (CEST)

Oldenburgi

Kicsit fejlesztettem, majd ha lesz hozzá még valami, akkor tovább írjuk. Nézd meg légyszíves, hogyan írtam a sablonba a webcímet, így már jól használható a link. Szép vasárnapot! – VadszederkeMágika 2009. június 20., 20:07 (CEST)

Pónik

Ha lehet olyan pónit válassz légyszíves, amiről van is valami anyag. Amelyikről semmi sincs, azt hagyni kell. – VadszederkeMágika 2009. június 23., 11:06 (CEST)

Pleske cinege

Szia Erika! Köszönöm a üzenetet, nagyon örülök, hogy ilyenekkel is foglakozol. Ilyen faj nincs, mert mint a cikk is írja ez egy hibrid, hozzáírtam még egy forrást, de ez az első hibridünk, még én sem tudom mit kezdjekvele. Az, hogy van róla oldalunk az nem baj, de hogy hova is kellenne sorolnunk az még én sem tudom. Még egyszer köszönöm a figyelmet. – VC-süzenet 2009. június 23., 17:51 (CEST)

Szoktam figyelni az új oldalakat és az új szerkesztők lapját jobban leellenőrzöm, mert még nem tudom, hogy igaz-e amit leírt, mert sajnos volt már olyan, hogy hamis adatokat adtak meg. Úgy szoktam dolgozni, hogy elkészítek egy új faj oldalát, azután csinálok pár oldalt a nemekről, majd ha valaki belejavít egy oldalba akkor ellenőrzök pár oldalt, az is jó ha az én oldalaimat is átnézed, mert abban is van hiba (sajnos). Bármit csinálsz az hasznos, további jó munkát. Azt szeretem ha a fajról van kép, mert egy kép többet mond, több sornál, tehát ha valahol nincs kép, de te találsz egyet, az nagyon jó lenne.– VC-süzenet 2009. június 23., 18:14 (CEST)

Videóból vett pillanatképek

Szia az ilyen képek esetén kérlek {{filmkocka}}(?) licencet használj, a videók ugyanis jogvédettek, így nem nyilváníthatod a belőlük vett pillanatképet közkincsnek. Köszi! Üdv, – Timish levélboksz 2009. június 24., 13:22 (CEST)

Ha feltünteted a videó pontos forrását /link/ (és ha lehet a videó szerzőjét), és kirakod a filmkocka licencet, akkor nincs gond. :) – Timish levélboksz 2009. június 24., 13:32 (CEST)

Cichlasomatinae

Szia Erika! A halakhoz nem nagyon értek, meg már sikerült velük megégetnem magam. Ha tudsz inkább keres olyan fajokat, amik nem ennyire macerásák. Az Aequidens pulcher például az angol wikin Andinoacara pulcher, annyi időbe tellik az utánanézés, hogy nyugodtan elkészíthetném alatta a róla szóló cikket. – VC-süzenet 2009. június 26., 17:56 (CEST)

Ha jogilag megfelelőek, akkor örülök neki. – VC-süzenet 2009. június 26., 18:09 (CEST)
Jó munkát kívánok. – VC-süzenet 2009. június 26., 18:20 (CEST)

Lovacskák

Szépen alakulnak a lovas cikkek, köszönöm, hogy segítesz. Ha nem egészen teljes egy cikk nem baj, majd később fog bővülni. A madaras cikkekkel kapcsolatban csak annyit, hogy csak olyan illusztrációt tegyél be, ami még élvezhető minőségű és a feliratos képekre figyelj légyszíves. Sok helyen látszik a retus még kicsinyítve is. Jó volna valamilyen magyar madaras (és persze lovas) gyűjteményt is szerezni, amit illusztrációként feltehetünk. Itt jegyzem meg, hogy valamelyik budapesti wikis igazán csinálna az Állatkert madárházában néhány fotót, hogy szebbek legyenek a művek. De ezt hiába mondom persze. Jó munkát és szép napot! – VadszederkeMágika 2009. július 1., 08:15 (CEST)

Madarak

Ha megegyeztek VC-s-el, hogyan legyen, engem nem zavar. De előbb nézd át a Commonst, ha a latin névre keresel, jobban megtalálod. Különben szépek a cikkek gratulálok. – VadszederkeMágika 2009. július 2., 08:41 (CEST)

Olvastam mit írt Timish:)) Javaslom, hogy a YouTube videóit is nézd meg, ott High Quality-re (magas minőségre) állítva, jobb képek is menthetők. Vagy vannak olyanok, amiben képek vannak. Jó keresgélést! – VadszederkeMágika 2009. július 2., 08:49 (CEST)

Ezek csak jó tanácsok, nem kötelező így csinálni. – VadszederkeMágika 2009. július 2., 08:56 (CEST)

Szívesen. – VadszederkeMágika 2009. július 2., 20:02 (CEST)

Mindig apró

Szia Erika! Minden új cikked apró változásként van megjelölve, pedig hát ezek nem aprók :-) (gondolom a beállításaid közt be van pipálva az, hogy minden szerkesztésed alapból aprónak van minősítve). Ne szerénykedj ;-). Üdv, Mamirendelő 2009. július 2., 16:51 (CEST)

Lovacskák

Nagyszerű! Amíg te nem voltál, én is írtam néhányat, meg ezt az oldalt. Pónilovak. – VadszederkeMágika 2009. július 9., 13:29 (CEST)

Kedves vagy, amúgy nagyon szépek a madaras cikkek is. – VadszederkeMágika 2009. július 9., 13:47 (CEST)

Köszi, beírom a szócikkekhez. – VadszederkeMágika 2009. július 9., 17:13 (CEST)

Javítások

Szióka! Nincs mit. Csak apró javítások voltak, velem is gyakran megesik. Örülök a cikkeidnek, igazán hiánypótlóak. További jó munkát! Mdavid89 vitalap 2009. július 10., 21:10 (CEST)

Végülis erről szól a wiki. :) Mdavid89 vitalap 2009. július 11., 11:06 (CEST)

Átnevezés...

...megvan :-)Istvánka posta 2009. július 24., 10:01 (CEST)

Anatóliai

Szia! A lap alján ott van a forrás, ők másolták tőlünk:-). Az ApróTuti tele van ilyen cikkekkel, de a forrást általában tisztességesen feltüntetik. Viszont ha a sablonokban akarsz valamit változtatni, akkor előtte mindig ellenőrizd az FCI oldalán ([fci.be]), mert az adatok onnan valók. A rhodesiai ridgeback fajtagazda országa Dél-Afrika, hiába árulkodik másról a neve:-). A sablonból a származása adatot majd lecserélem, mert félreérthető. A category pedig feleslegesnek tűnik, eddig működött nélküle. – Lily15 üzenet 2009. július 27., 09:13 (CEST)

Igazad van:-). – Lily15 üzenet 2009. július 27., 09:19 (CEST)