Szerkesztővita:Partmoso/Parafrázis (retorika)

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Pallerti 7 évvel ezelőtt a(z) Műszaki segély a jegyzeteléshez témában

{{jogsegély}}(?) –Dobos Csilla szövegét parafrazeáltam, átfogalmaztam. Francois Villon összes versei Szegi Pál szerkeszt, Szabó L.-Szász K.; Faludy-Illyés. Polcz Alaine művei; Seneca – Erkölcsi levelek. Imma Monso,ISBN 978 963 346 861 6/6. {{műszaki segély}}(?) – Az utalások, a jegyzetek szerkesztése még nem megy. Francois Villon összes versei Szegi Pál szerkeszt, Szabó L.-Szász K.; Faludy-Illyés. Polcz Alaine művei; Seneca – Erkölcsi levelek. Imma Monso,ISBN 978 963 346 861 6/6. Partmoso vita 2016. október 9., 19:38 (CEST) Partmoso vita 2016. október 10., 01:40 (CEST) Partmoso vita 2016. október 10., 17:24 (CEST) Partmoso vita 2016. október 11., 13:26 (CEST) Partmoso vita 2016. október 11., 16:44 (CEST)Válasz

Műszaki segély a jegyzeteléshez[szerkesztés]

Ha egy cikket kiegészítettél valamivel, írd mindig a forrásodat is hozzá. Amit a szöveg után közvetlenül, <ref> és </ref> között odaírtál, annak a helyén csak egy kis szám jelenik meg, a szöveg a lábjegyzetben lesz látható.

Ha rákattintasz a szerkesztőablak fölött a 16. képecskére, arra, ami így néz ki: Hivatkozás akkor a ref-pár begépelését megspórolhatod magadnak, mert ez beszúrja arra a helyre, ahol a mutató áll.Ha egy ugyanolyan szövegű lábjegyzetre több helyen is szükséged van, akkor így járj el:
Találj ki egy rövid azonosítót a lábjegyzet számára, az alábbi példánkban azt választottuk, hogy RTV2006. Az egyik olyan helyen, ahova a kis szögletes zárójelbe írt számot szánod, így írjad a lábjegyzetet:

  • <ref name="RTV2006">...szöveg...</ref>
    Figyeld meg, hogy itt hol van a „/” jel!

Azokon a helyeken, ahol a szöveg ugyanaz lenne, ezek után elhagyható a szöveg és a második ref, és elég ennyit írni:

  • <ref name="RTV2006"/>
    Figyeld meg, hogy most hova került át a „/” jel!

Mint mindig, amikor lábjegyzet van a lapon, ilyenkor is szükséges:

  • {{források}}
    Ez annak a helynek a megjelölése a lapon alul, ahova az összes lábjegyzet megjelenítését szánjuk.A lábjegyzetek ott jelennek meg, ahol a szövegben egy {{források}} bejegyzés van.

Ha sehol sincs ilyen, akkor a lábjegyzetek nem lesznek láthatók!
A bejegyzés rendesen a lap alján, a Lábjegyzetek fejezetbe kerül. Vidd oda az egérmutatót, és ha rákattintasz a szerkesztőablak fölött arra a képecskére, ami így néz ki: Hivatkozások, akkor a {{források}} beíródik a szövegbe. --PallertiRabbit Hole 2016. december 2., 00:55 (CET)Válasz