Szerkesztővita:Lazer14

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Teemeah 16 évvel ezelőtt a(z) Kategorizálás témában
Köszöntünk a magyar Wikipédiában, kedves Lazer14!

Üdvözlünk!

A Wikipédia szerkesztésének fortélyaihoz az első lépések oldalon találsz bevezetőt. A szerkesztést a homokozóban gyakorolhatod. A Wikipédiában folyó társalgások jobb megértéséhez a wikifogalmak és rövidítések (szó)jegyzékében találsz segítséget.

Kérjük, különösen ügyelj a felküldött szövegek és képek jogtisztaságára és forrásaid pontos megjelölésére!

Kezdő szerkesztőként személyes segítőt, mentort is kaphatsz magad mellé, vele megtárgyalhatod a szerkesztéssel kapcsolatos problémáidat. Ehhez jelentkezz be (ha eddig nem tetted volna), és kattints ide! Bonyolultabb szerkesztési ügyekben a kocsmafalra írhatsz kérdéseket, ha egy szerkesztőtársad tudja a választ, ugyanott fog válaszolni.

Egy közismereti tudakozót is működtetünk, ha valamit nem találtál.

Ha van kedved, írhatsz magadról pár szót a szerkesztői lapodon, melynek kialakításához segítséget itt találsz. (Itt írhatsz például érdeklődési körödről, nyelvtudásodról). A személyes vitalapokat üzenőfalként használjuk, ezen üdvözlet is példa rá. Kérünk, hogy a vitalapokon így írd alá hozzászólásaidat: ~~~~.

Jó szerkesztést és tartalmas szórakozást kívánunk! – Timi'cik üzenőfal 2008. január 3., 09:08 (CET)Válasz

If You don't speak Hungarian, go here.

Kategorizálás[szerkesztés]

Szia Lazer14! Üdvözöllek a magyar Wikipédiában! Köszönjük, hogy létrehoztad a Kategória:Finn rockegyütteseket. Kérlek, olvasd el a bevezetőben (lásd fent) az Első Lépések oldalt, amely segít eligazodni a wikipédia szerkesztési szokásaiban. Azzal, hogy egyszerűen cska beírod az együttesek nevét a kategóriába, még nem lesznek kategorizálva. Magán az együttes szócikkén kell végrehajtani a kategorizálást a "szerkesztés" gombra kattintással, majd az oldal aljára beírni a kategória nevét így: [[Kategória:Finn rockegyüttesek]]. Ezáltal a szócikk automatikusan megjelenik a kategóriában, linkkel együtt. Magát a kategóriát is kategorizálni szokás, odaírjuk melyik főkategóriá(k)ba tartozik, a finn rockegyüttesek példéul a finn együttesek és a rockegyüttesek kategóriákba tartozik bele. Ha nem tudod, egy kategória hová tartozik, megnézheted például már meglévő szócikkekben más országok kategóriáit, és az alapján ki tudod keresni a megfelelőt. Illetve segítenek az eligazodásban a segítség-lapok (fent az üdvözlőben mindet megtalálod). Ha gondolod, kérhetsz magadnak mentort, aki személyesen segít neked az első lépésekben, vagy kérdezhetsz bárkitől a Kocsmafalon. További jó szerkesztést kívánok: – Timi'cik üzenőfal 2008. január 3., 09:08 (CET)Válasz