Szerkesztővita:Lakeof

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Alfa-ketosav 9 hónappal ezelőtt a(z) Space Shuttle témában

Üdvözlünk a Magyar Wikipédiában! Ha még nem tetted, érdemes elolvasnod az irányelveket és a gyakran felmerülő kérdéseket! Ha bármi kérdésed lenne amire nem találsz választ, akkor a portán érdeklődhetsz! Ha van kedved, írhatsz magadról pár szót a Felhasználói lapodon.

Kérlek, hogy az általad felküldött képek esetén mindig jelöld meg a kép forrását és licencét! Lásd még: Képhasználati irányelvek, grin/Használhatósági útmutató.

Ha tudsz arra is figyelj, hogy az ő és ű betűk helyett ne ô, õ, û és ü betűket használj, vagy ha mégis kénytelen vagy ezt tenni, akkor:

  1. jelöld meg a cikket, hogy lektorálandó (aljára odaírod, hogy {{lektor}}), és
  2. lehetőleg se ő se ű helyett ne használj ö vagy ü betűt, mert úgy nagyon nehéz automatikusan kicserélni.

Reméljük, hogy érdekesnek és hasznosnak fogod találni a projektet, és köszönjük, hogy segítesz jobbá tenni a „magyar néplexikonunkat”! --grin 2004. december 3., 11:46 (CET)Válasz

Kedves Lakeof![szerkesztés]

Miközben írtam neked, nagyrészét grin is megfogalmazta. Akkor már csak a maradékot írom.

Örülök, hogy közreműködsz a Wikipédia jobbításán. Egy olyan kérésünk lenne, hogy a képek felküldése esetén tüntesd fel a forrást, és a licencet. Ha Te készítetted, ami a pulzáros képnél elképzelhető, akkor ezt írd oda.

Amúgy a csillagászat engem is érdekel, több cikket írtam/fordítottam ebben a témában. Szívesen segítek, akár abban is, hogy mit érdemes fordítani/befejezni.

--- Árpi (Harp) 2004. december 3., 12:17 (CET)Válasz

A magnetar képre majd hivatkozni fog valami, ugye? A forrás címét pontosabban érdemes megadni. Ugyanez vonatkozik a Pulzar.jpg-re, különben törölve lesz. Van angol német és dán cikk róla, érdemes legalább szerkezetüket megnézni. Nem mindenben tudunk olyan bő cikket csinálni, mint az angolok, mert nem vagyunk túl sokan. A pulzár jelenlegi tartalmát lehet, hogy bele lehetne tenni (átmozgatni) a neutroncsillag cikkbe, és a pulzárt is oda irányítani. Az elején elmagyarázni a neutroncsillag főbb változatait, vastagítva amilyen neveken hivatkozunk a cikkre (neutroncsillag, neutroncsillag, magnetár), és egy-egy fejezetében részletezni a típusait. Nem biztos, hogy ez a legjobb, de ez is egy lehetőség.

Lehet, hogy előbb lenne érdemes létrehozni az űrrepülőgép cikket, és utána az egyes űrrepülőgépeket. Az egyes űrrepülőgépeknél talán érdemes lenne valamilyen egységes táblázatot csinálni a fontosabb adatokkal, ahogy a bolygóknál is van (Mars).

Szóval érdemes tervezni, mielőtt az ember vadul nekiáll oldalakat csinálni. Én sem mindíg így csinálom, de tudom, hogy így lenne jó.

--- Árpi (Harp) 2004. december 6., 15:46 (CET)Válasz

ő-k, ű-k[szerkesztés]

Szia!

Mint Grin fent, én is szeretnélek megkérni, hogy az ő, ű karakterek helyes használatára fordíts figyelmet. Köszönöm a többi szerkesztő nevében is,

--Dhanak 2004. december 10., 19:57 (CET)Válasz

Űrszonda[szerkesztés]

Szia,

látom, létrehoztál egy redirektet Űrszonda néven. Kár volt, inkább a kalapos ű-s cikket kellett volna átmozgani. (Most már nem lehet, mert létezik az űrszonda szócikk, nem lehet felülcsapni.) Feltettem szavazásra.

--Dhanak 2004. december 17., 20:08 (CET)Válasz

Űrszondákról[szerkesztés]

Én is az űrszondákkal kapcsolatban kereslek, de más témában.

Örülök, hogy sorra veszed az űrszondákat. Ha egy ember csinálja, legalább egységesek lesznek.

Csináltam egy ESA szócikket. Segítenél kijavítani az űrszondákra hivatkozó linkeket? Úgy tűnik sokminden megvan, csak másfajta elnevezéssel. Végig kellene gondolni, hogy milyen átirányításokat érdemes létrehozni, és melyeket nem. Én nagyjából a német változat elnevezéseit fordítottam magyarra. A német változat egyébként sokkal bővebb mint az angol. Onnan vettem a projektek táblázatait is.

Nem tudom, érdemes-e külön VEGA-1 VEGA-2 (Giotto oldalon) és Vega-program (űrszonda oldalon) hivatkozásokat létrehozni. Szerintem elég az utóbbi egyelőre, és úgy látom legtöbb helyen a kisbetűs (csak kezdő nagy) írásmódot használják.

Érdemes lenne az űrszonda szócikkben szerepelne a NASA és ESA linkként, ha más nem egy lásd még fejezetben, de jobb lenne belefogalmazni.

Figyelj rá, hogy a Halley-üstökös, Pioneer-program, Nobel-díj szerű összetételek mind kötőjelesek.

Esetleges válaszaidat itt várom, rajta vagy a figyelőlistámon.

--- Árpi (Harp) ? 2005. január 27., 12:04 (CET)Válasz

Válasz[szerkesztés]

Beraktam a kötôjeleket és a ESA, NASA linkeket az ûrszondákhoz. A Voyager szondákról szóló szócikk Voyager program néven van, kötôjel nélkül. Akkor azt is ki kellene valahogy javítani. A köv. napokban kijavítom az ESA szócikk linkjeit is. Ott azonban nem egyértelmû a központoknál, hogy mit is akar jelenteni a tudományos meg földfigyelési misszió. Ugy tudom, hogy az ESTEC az ESA techonlógiai fejlesztéseket végzô központja, az ESRIN pedig a kutatási és dokumentációs központ, ahol az ûrszondák adatbázisai is megtalálhatók.

--- Lakeof 2005. január 27., 20:53 (CET)

Én a táblázatot a német wikipédia alapján csináltam, ott írták a központok feladatát. Nem vagyok szakértő, ha gondolod azt az oszlopot kiszedheted. A Voyager program egyszerűen átmozgatható (fent átmozgat fülre kattints...). A hibás alakot lehet töröltetni az Wikipédia:Azonnali törlés oldalon, de előtte érdemes megnézni a „Mi hivatkozik erre” linken, nincs-e hivatkozás rá, és azokban átjavítani a helyesre. De dönthetsz úgy is, hogy maradjon átirányításnak.
Engem általában jobban érdekel a dolgok csillagászati háttere, mint a technikai részletek. Tervezem, hogy a röntgencsillagászat szócikket megcsinálom a közeljövőben, de most az Albert Einstein cikkel vagyok félben. Több csillagászati cikket csináltam/módosítottam, talán a felhasználói lapomon található felsorolásukat használhatod a linkeléseknél.
-- Árpi (Harp) ? 2005. január 31., 11:09 (CET)Válasz

NASA[szerkesztés]

A NASA szócikket én raktam fel még működésem elején. A forrás legalján található dolgozatból vettem. Az elkövetőjével együtt raktuk fel. De nyugodtan módosítsd, vagy ha nagyon rossz, írd újra.

Azóta rájöttem, hogy legtöbb cikket érdemesebb kezdetektől megírni.

--- Árpi (Harp) ? 2005. február 2., 10:29 (CET)Válasz

A szócikk nagyon jó, nem ezzel van gond. Mindössze annyi, hogy kicsit aktualizálva és szétszedve több szócikket lehet belôle kihozni. Sok olyan téma van benne, aminek igen kevés köze van egymáshoz. A NASA szócikkben ugyanúgy kellene megcsinálni a futó meg a múltbéli programokat, mint ahogy azt az ESA-nál csináltad, és csak az olyan szöveget hagyni benne, ami a NASAról mint szervezetrôl szól. Az olyan fejezetekbôl, mint pl a SETI vagy a Kennedy Ûrközpont külön szócikkbe másolni az anyagot. Én megcsinálom, ha beleegyezel. De elég, ha itt mi megegyezünk, vagy fel kell tenni szavazásra?

Amúgy a szócikk éppen egy éves.

User:Lakeof 2005. február 2.
Elég, ha a saját oldaladon válaszolsz. A lapfigyelés rajta van az oldaladon. (Figyellek...!) Nem szeretem a két oldalon folyó vitákat, követhetelenek.
A NASA-val azt csinálsz, amit akarsz. Szerintem amit írtál mindegyik jó ötlet. Nem kell szavazni. Csak akkor, ha szerinted valamit valaki máshogy gondolhat, vagy bizonytalan vagy a jó megoldásban és sok helyen fontos lehet (pl. i.e., kr.e vagy a New York cikk a városra, az államra utaljon vagy egyértelmüsítő legyen...). Ha valakinek valami nem tetszik, majd szól. Szóval a fő dolog, bátran szerkeszd a szócikkeket. A más szócikkekbe való átrakást átgondolása időt igényel, hogy egy dolgot ne kelljen sok lapon megírni, és ha frissíteni kell adatokat (Hubble-állandó) ne kelljen sok helyen. Szóval szerkeszd át, de előtte szánd rá a megfelelő időt az átszerkesztésre. AMi felesleges, bátran dobd ki. Nem tudom benne van-e még, de volt valami, ami arra utalt, hogy a cikk szerzője UFO-hívő.

Csillagászat Műhely[szerkesztés]

Kéne egy Wikiprojektet létrehozni a Wikipédia:Országok Műhelyhez hasonlóan Csillagászat néven, amely az űrkutatást is tartalmazná. Ott lehetne megvitatni, milyen oldalak hiányoznak nagyon, mit kellene egységesíteni és hogyan, kik dolgoznak a projekten, hasznos linkek, sablonok, felhasználható képanyagok lelőhelyei... Egyelőre valamelyőnk felhasználói lapjára kellene rakni, mint a User:Harp/Jegyzetek alatt lévő Magyar települések projektet, csak jobb névvel. Aztán ha beindul, végleges cím kell neki, könnyen átmozgatható. (Én a WikiProjekt helyett a műhely mellett vagyok: Csillagászat műhely). Az egész azon múlik, hogy vagyunk-e néhányan, akik szívesen vennénk benne részt. Az Országokat egyedül kezdtem, sokáig nem volt visszajelzés, aztán most nagyon beindult. Azért nagyon fontos az ilyen projekt, mert a német és angol wikipédia szerkezete más (lásd pl. Kozmológia), és a magyar is más lesz. Ezt szerintem csak egy projekten belül lehet követni, annak vitalapján megvitatni. A Kocsmafalon nehéz megtalálni egy régebbi archivált vitát. -- Árpi (Harp) ? 2005. február 3., 12:54 (CET)Válasz

Én benne vagyok, de még nem nagyon ismerem, hogy vannak ezek. Ja igen! A Chandra és az XMM szócikket átrakom a mûholdak, csillagászati mûholdak kategóriába. ? 2005. február 3.

Sokat segíthet, ha az új kategóriáidat bejelented a Wikipédia:Kategóriajavaslatok oldalon. Amúgy az Űrkutatás alkategóriái első közelítésben tetszenek, és az áthelyezéssel egytértek. Arra vigyázz, hogy nem érdemes túlaprózni a kategóriákat. Egyébként csak ámulok, mennyi szócikket csináltál.

Magyarban csak a fent említettek vannak. Angolban van pl:

Még egy érdekes oldal: A német csillagászat és űrkutatás portál. Sok jó dolog van német oldalakon.

Tegnap megcsináltam a Wikipédia:Műhely oldalt, ahol a korábbi "projektek" szerepelnek, áttekinthető, egységes formában. Remélem segít az eredményes wiki-szerkesztésben, a Csillagászat Műhely ötletet akár már most felteheted oda. Üdv:--Rodrigó 2005. május 16., 12:35 (CEST)Válasz


Kategóriák[szerkesztés]

Csak simán írjam oda a kategóriajavaslatokhoz, hogy létrehoztam ezt a kategóriát?

Nem kötelező semmi, csak ha odaírod, akkor mások közlik az ötleteiket, ellenvetéseiket. Az ellenvetések jobbak ilyenkor, mint amikor már sok cikk van bennük. Lehet, hogy jó ötleteket is kapsz vagy jogos ellenvetéseket. Utólag nem tudom van-e értelme feírni. Olvasgass bele, és eldöntöd. -- Árpi (Harp) ?

Sablonok[szerkesztés]

Készítettem egy sablont: Sablon:USA_emberes_űrprogram és behelyeztem a Mercury-program oldalra. Nézd meg, használd fel a többiben is, javítsd... Ahol sokszor kell azonos dolgot csinálni, érdemes sablonozni.

Nekem a Mercury-nál az első táblázatra rálóg a kép. (Mozilla 1.6) Árpi (Harp) ? 2005. február 14., 12:56 (CET)Válasz

Angol Wikiből képek[szerkesztés]

Szia!

Látom sok képet másolsz át az angol Wikiből. Csak szeretném felhívni a figyelmedet arra a lehetőségre, hogy a magyar Wikibe való átmásolás helyett a Wikimedia Commons-ba is feltöltheted őket. Ekkor az összes nyelvi Wikiből (magyar, német, stb) azonnnal elérhető lesz (mintha mindegyikbe feltöltötték volna ugyanolyan néven). További előny, hogy a Commonsban a képeket kategorizálják is.

Itt is találhatsz hasznosat: WP:COMM.

További jó szerkesztést! nyenyec  2005. február 23., 21:13 (CET)Válasz

Interwiki[szerkesztés]

Kérlek, ha írsz egy cikket, készítsd el az interwikit is hozzá. Megkeresed az angol (vagy más nyelvű) oldalon a szócikket (mondjuk az ottani ESA vagy NASA szócikkből is indulhatsz), beírod a magyar lap végére a kategóriák után [[en:angol szócikknév]], a Grinbot majd kibővíti a többivel.

Jó, ha az angolba beírod [[hu:magyar szócikknév]], akkor idővel elterjed az összes nyelvben, hogy van magyar. Az m betűhöz (magyar) rendezd (gyakran nl előtt)!

Hadd ne kelljen másnak dolgozni helyetted!

Gratulálok az űrkutatás szócikkhez. -- Árpi (Harp) ? 2005. február 24., 11:17 (CET)Válasz

Space Shuttle[szerkesztés]

Szia! Jelöltem a Space Shuttle-t a Wikipédia:A Hónap Szócikkei Műhelybe. nyenyec  2005. május 15., 21:26 (CEST)Válasz

Pár szó rólad[szerkesztés]

Szép lett a főoldalad így táblázatban, valamit azonban saját magadról is írhatnál. Ne hidd, hogy nem érdekel senkit. Még név sem kell, csak pár szó rólad.-- Árpi (Harp) 2005. június 22., 16:16 (CEST)Válasz

Külső linkek -> külső hivatkozások[szerkesztés]

Szia! Nálunk a magyarosabb "külső hivatkozások" terjedt el az "External links" fordításaként. Ha ezt használod az új szócikkeidben, akkor azt megköszönjük (ez esetben nem kell nekünk átjavítani). További jó munkát, nyenyec  2005. július 6., 19:57 (CEST)Válasz

Gyere szavazni[szerkesztés]

Gyere szavazni, hogy egységes legyen a csonkok megítéléseWikipédia:Szavazás--Nobel-békedíjért pedálozok 2005. augusztus 30., 22:08 (CEST)Válasz

Wikipédia:Véleménykérés/Data Destroyer[szerkesztés]

User:Data Destroyer bejelentkezése óta kimagaslóan durva hangnemben, és kimagaslóan sok személyeskedést elkövetve fogalmazza meg véleményét a WP vitalapjain.

(például: csökkentértelmű szerkesztők, balfasz, elmebeteg, barom, hisztérikus, hülye, szellemi impotens, netbohóc, ki kell írtani, mentális gondokkal küzdő ember stb)

Az eddigi felkérések mind eredménytelenek voltak, mert ha történt is igéret a személyeskedés abbahagyására, azt tett nem követte. Ha te sem szeretnéd, hogy a magyar wikipédiát személyeskedések uralják, hanem hozzánk hasonlóan nyugodt szerkesztési környezetre vágyol, akkor gyere és tegyél is érte valamit! Írd le a véleményed, vagy csak a megfelelő helyen írd alá, akár egyetértel az ott megfogalmazottakkal, akár nem.

--Nobel-békedíjért pedálozok 2005. szeptember 8., 21:29 (CEST)Válasz

azaz: legyen ön is segédIge :( – Váradi Zsolt 2005. szeptember 9., 08:23 (CEST)Válasz

Peregnek a dobok, és...[szerkesztés]

Kedves Lakeof!

A Wikipédia szerkeszőgárdájának jelentékeny része engem bízott meg azzal a megtisztelő feladattal, hogy a csillagászat és űrkutatás terén alkotott remek szócikkeidet honorálandó átnyújtsam neked a magyar Wikipédia-projekt legexkluzívabb, legnagyobb jelentőségű és általában a leglegebb díját:

Kiváló Wikipédista Díj

Reméljük áldásos tevékenységedet továbbra is folytatod, és közreműködéseddel segítesz, hogy naggyá legyen kis lexikonunk.

Gratulálunk:

  1. Mathae V 2005. október 7., 19:22 (CEST)Válasz
  2. Gratulálok és további jó munkát kívánok! Alensha  * 2005. október 7., 19:28 (CEST)Válasz
  3. Gratulálok! Megérdemelted :) - Serinde 2005. október 7., 19:34 (CEST)Válasz
  4. Munkád által lett a Wikipedia a magyar net legnagyobb űrkutatás gyűjteménye! Gratulálok! NCurse 2005. október 7., 21:36 (CEST)Válasz
  5. Gubb 2005. október 7., 22:37 (CEST) .Válasz
  6. Nagyon szép munka volt, csak így tobább! -- nyenyec  2005. október 7., 22:40 (CEST)Válasz
  7. Hajrá, hajrá! Gratulálok, csak így tovább! :) Data Destroyer 2005. október 7., 22:55 (CEST)Válasz
  8. Kicsit megkésve bár, de szeretnék csatlakozni kollégáimhoz. Gratulálok! --DHanak :-V 2005. október 10., 17:04 (CEST)Válasz

Portálterv[szerkesztés]

Szia! Szeretnélek megkérni, h mint talán a legilletékesebb, nézz ár és mondd el véleményed a készülő csillagászat portálomról. A felosztásban, az elvégzendő feladatokban megköszönném a segítséged. Másik: gondolom láttad, h végre hónap szócikke lett a space shuttle, ami nálunk egyrészt szebb, mint az angol, másrészt több, de még van hol pótolni. Ez rendjén van, de mit kezdjünk az STS missziókkal. Azokról nem találtam sehol infót. Köszi NCurse 2005. november 2., 10:49 (CET)Válasz

Space Shuttle[szerkesztés]

Gyere, nyomjuk le Pécset hónap végéig, csináljuk meg a Space Shuttlet pipecre! WP:HSZM :) -- nyenyec  2005. november 4., 21:35 (CET)Válasz

Ok! Hol kezdjük? lakeof 2005. november 5., 19:09 (CET)Válasz

Linkek[szerkesztés]

Szia! A link egy angol szó, viszont van neki egy magyar megfelelője: hivatkozás. Az összes szócikkben "külső hivatkozások" cím alatt listázzuk a más oldalakra mutató tartalmakat, nem olyan rég egy robot javította a még át nem állított cikkeket. Kérlek, az általad létrehozottakban se írd át ezt, igazodjunk az egységes formához. Köszönöm - Serinde üzenet 2005. november 25., 20:39 (CET)Válasz

Zeeman-hatás[szerkesztés]

Meg tudnád magyarázni a Pieter Zeeman szócikkben szereplő ábrát? Ott mintha háromnál több részre bomlana a spektrumvonal. Magyarázattal át lehetne tenni a Zeeman-hatás szócikkbe is. (Esetleges választ a két szócikk valamelyikének vitalapjára írj, azokat figyelem.) -- Árpi (Harp) 2006. március 17., 13:41 (CET)Válasz

Apollo-program[szerkesztés]

Hello!

Segítségre lenne szükségem a lapnál beleraktam egy táblázatot és eltűnt a tartalomjegyzék, ezenkívül a táblázat mellé került az a szöveg aminek alatta "kellene" lennie. A táblázat mellé képe(ke)t szeretnék rakni. A lapot jelöltem kiemelt szócikknek! Tom 2006. március 24., 22:48 (CET)Válasz

A tartalomjegyzék megvan, szöveg van alatta, a táblázat mellett is vannak képek, és még van annyi hely, hogy a táblázatba több adatot tegyél. Ne legyenek nagy üres fehér helyek benne, ha már kiemelt szócikknek készül. lakeof 2006. március 25., 18:08 (CET)Válasz

Mars-kutatás[szerkesztés]

Kategóriák egymásba ágyazódása[szerkesztés]

Szia! Vagy félszáz helyen kivettem a Kategória:Hegyek, hegységeket a romániai hegyek, hegységek cikkeiből, mert az utóbbiak értelemszerűen beletartoznak az előzőbe is (minden romániai hegyre igaz az, hogy hegy), így szükségtelen mindkét helyen megjelenniük, csak összezavarják az olvasót. Amit be lehet rakni egy szűkebb kategóriába, ami egy tágabbnak részhalmaza, azt fölösleges és nem is tanácsos a tágabb kategóriába is berakni, mert annál nehezebb lesz navigálni a tágabb kategóriában, és nem lehet áttekinteni, mi hova tartozik. Kérlek, hogy ügyelj erre a későbbiekben! Köszi előre is! Adam78 2006. május 3., 00:06 (CEST)Válasz

Kolozsvár[szerkesztés]

Szia! Betettél egy táblázatot a Kolozsvár cikkbe (nagyon jó), de a címer helyett csak a kép neve jön fel. Én nem tudom, hogy kell az ilyent megjavítani, kérlek, rendezd el. Köszönöm. --Hkoala 2006. május 7., 08:48 (CEST)Válasz

Át kell tenni az angol wikiről a commonsba. Valaki előbb-utóbb csak megcsinálja. Ha nem, akkor majd én, de épp most nem tudom. lakeof 2006. május 8., 11:26 (CEST)Válasz

-o, -a végű idegen szavak ragozása[szerkesztés]

Kedves Lakeof! Nagy csodálattal olvasom a cikkeidet, de egy apró dolgot észrevettem, hogy a Quitotol, Campañaval típusú hibákat követed el, holott így a helyes: Quitótól, Campañával. Üdv: --Adapa 2006. május 12., 21:26 (CEST)Válasz

Rendben, de te tényleg csodálattal olvasod?? lakeof 2006. május 13., 14:56 (CEST)Válasz

Műholdak[szerkesztés]

Igazad van, elnézést, hogy belekontárkodtam. --Hkoala 2006. május 27., 20:55 (CEST)Válasz

Ezért tőlem nem kell elnézést kérned :), amúgy elnézem lakeof 2006. május 28., 09:15 (CEST)Válasz

számnevek[szerkesztés]

Szia! A számneveket csak 10 000 fölött kell szóközzel tagolni ezres csoportonként, tehát pl. "Magassag = 5 300 méter" helyesen: "Magassag = 5300 méter". Köszi, további jó szerkesztést! SyP 2006. május 28., 17:49 (CEST)Válasz

Nagykötőjel kéne a rakéták, szondák és hasonlók nevében[szerkesztés]

Szia! Jó lenne, ha a géptípusok (pl. Sencsou vagy Ranger) nevében nagykötőjelet (–) használnál a cikkek címében és szövegében egyaránt (l. 263. d)), mert amit kötőjellel írsz, azt előbb-utóbb le kell majd cserélnie valakinek. Köszi előre is! A lent lévő karaktersorból egy gombbal beírhatod ezt a jelet, utána meg bemásolhatod akárhány helyre, ahova szükséges. Üdv, Adam78 2006. május 31., 02:32 (CEST)Válasz

Ok lakeof 2006. június 4., 08:51 (CEST)Válasz

Kiemelkedés[szerkesztés]

Úgy örülök, hogy bevezetted a "kiemelkedés" kategóriát a Gellért-hegynél! Remélem, más cikkeknél is megoldható lesz, hogy ilyen informatívak legyünk! Adam78 2006. június 12., 21:25 (CEST)Válasz

Mindenhol be van téve, ahol ismert. A sablon az angolból van. lakeof 2006. június 13., 06:20 (CEST)Válasz

Űrkutatási személyek[szerkesztés]

Nem lehetne ezt a kategóriát másképpen nevezni? Nagyon furcsán hangzik. --Hkoala 2006. július 1., 18:03 (CEST)Válasz

Te hogy neveznéd? Mert hogy kell ez a kategória, az bíztos. lakeof 2006. július 1., 18:05 (CEST)Válasz

Persze, hogy kell! Sajnos, nem jut eszembe jó név, az "Űrkutatással kapcsolatos személyek" túl bürokratikus; az "Űrkutató" nem jó, mert a kategóriában nem mindenki az. Mi lenne, ha kitennéd a kérdést a Wikipédia:Kategóriajavaslatok-ra? --Hkoala 2006. július 1., 18:10 (CEST)Válasz
Én is épp ilyen sorrendben gondolkoztam, aztán bejött ez és beraktam. Megpróbálom kitenni. lakeof 2006. július 1., 18:12 (CEST)Válasz

Román megyék[szerkesztés]

Szia.

A Vita:Románia oldalon vázoltam egy koncepciót a román megyék magyar nevére nézve. A koncepció nem az enyém, hanem a névírás szakértőié, akiknek kikértem a véleményét. Látom, hogy mozgatog a megye szócikkeket, iletve Adapa is javítja a megyelistákat, de nem tudom, hogy milyen koncepció alapján csináljátok. Kéne valami egység, amit próbáltam az említett vitalapon felvetni, de nem lett konszenzus, és most mindenki megy a saját feje után. (Vagy lehet, hogy van konszenzus, csak én nem értesültem róla.) Péter 2006. július 6., 10:56 (CEST)Válasz

Kolozsvári szemét[szerkesztés]

Szia! Úgy gondolom, hogy minden városban vannak olyan helyek, amelyekkel nem lehet büszkélkedni, de általában lexikonba nem ezeket szoktuk betenni. Kolozsvárral miért tettél kivételt? --Hkoala 2006. július 6., 20:31 (CEST)Válasz

Most épp ez volt kéznél. A valós kép kialakítása végett sztem más városoknál is így kellene tenni. lakeof 2006. július 7., 08:13 (CEST)Válasz
Ezzel nem értek egyet. Javasolom, hogy vitassuk meg szélesebb körben. --Hkoala 2006. július 8., 10:09 (CEST)Válasz
lakeof 2006. július 8., 15:39 (CEST)Válasz

Sablon:Kovászna megye városai[szerkesztés]

Szia!

Miért vetted ki a kategóriát a sablonból? Csak érdeklődöm...

--DHanak :-V 2006. július 14., 15:54 (CEST)Válasz

Más megye-város sablon nem volt benne, ezért úgy gondoltam, ez sem talál oda. lakeof 2006. július 14., 15:55 (CEST)Válasz

Akkor inkább a többit is be kéne rakni. Átalában az a cél, hogy minden lap be legyen kategorizálva, beleértve a sablonokat is. Persze a tudsz jobb kategóriát a Kategória:Sablonok-on belül, akkor használd nyugodtan azt. (Tudom, hogy sok sablon nincs bekategorizálva, de ezen mindig igyekszem javítani, ha látok ilyet.) --DHanak :-V 2006. július 14., 15:58 (CEST)Válasz

hegy-megye-kategóriák[szerkesztés]

Szia! Biztos, hogy megyék szerint érdemes fölbontani a romániai hegyek, hegységek kategóriát? A hegyek nem biztos, hogy természetesen követik a megyék határvonalait (bár nem ismerem túlzottan a földrajzi viszonyokat arrafelé). Mit gondolsz egy nagyobb, hegységek szerinti bontásról (pl. en:Category:Mountain ranges of Romania) ? Köszi, SyP 2006. augusztus 3., 22:27 (CEST)Válasz

Egy hegy két kategóriába tartozhat: a hegységében és a megyében, ahol található. Szerinted nem érdemes felbontani így? Vagy tegyünk majd néhány száz (?ezer?) szócikket egyetlen kategóriába, hogy fájjon a feje a usernek?

Végül is, ha mindkétféle felbontás meglesz, nincs ellene kifogásom... azon túl, hogy jó nagy munka lesz megcsinálni. SyP 2006. augusztus 3., 22:35 (CEST)Válasz

ui: a user fejfájását természetesen nem támogatom :)))
nagy munka, de idővel meglesz. Az angolban nincs annyi szócikk az itteni hegyekrôl, hogy több kategóriát nyissanak. Mi sem fogjuk felosztani Bolíviát tartományaira, de Erdély ennél valamivel jobban érint minket.lakeof 2006. augusztus 3., 22:38 (CEST)Válasz

Képek[szerkesztés]

Nagyon szépek a képeid, mindenki örömére! --Hkoala 2006. augusztus 20., 14:46 (CEST)Válasz

Mission Specialist / Payload Specialist[szerkesztés]

Szia!

Csak azért zargatlak mert szerintem jó lenne, ha találnánk közösen valamilyen egységes magyar kifejezést a címben szereplő kifejezésekre. Mert most van legalább három változat rá:

  • programfelelős
  • küldetés felelős
  • kutatóűrhajós (ezt én használom STS-41-G)
  • raktér specialista (ezt is én használom, de szerintem elég hülyén hangzik)

A Mission Specialistra én javasolnám a kutatóűrhajós kifejezést, ha szerinted is jó. A Payload Specialistra viszont ki kellene fundálni valamit.

Azért vetem fel a kérdést, mert segítenék a régebbi STS küldetésekről szóló szócikkek megírásában, ne pirosodjanak már.

--- Bcs78 2006. szeptember 21., 22:15 (CEST)Válasz


Az Ûrtanban úgy emlékszem küldetés felelôs (mission specialist) és rakomány felelôs (payload specialist) van. Az elôbbi a küldetés végrehajtásáért felel, az utóbbi a rakomány (mûhold, ûrszonda, platform, modul, stb.) kezeléséért. Szerintem a küldetés felelôs és rakomány felelôs elfogadható. A kutatóûrhajóssal az a gond, hogy a pilótán kívül a személyzet összes tagja részt vesz a kutatásokban (legtöbbször a pilóta is), olyan személyzeti tagról nem tudok, akinek csak a kutatás lenne a feladata. lakeof 2006. szeptember 23., 07:11 (CEST)Válasz

OK, köszi, meg vagyok győzve. --- Bcs78 2006. szeptember 23., 14:46 (CEST)Válasz

Re: Atlas V ?[szerkesztés]

A rakétának Atlas V a hivatalos neve. Ezen nincs mit átírni, mert angolul van. Nincs külön hivatalos magyar név, meg hivatalos angol név. Az angol eredetit használjuk mindig, mert az angol latin betős írás. Ld. Magyar Helyesírás Szabályai, tanulságos olvasmány, érdemes lapozgatni. Szerencsére a magyar szakkönyvek még le tudják írni helyesen. A magyar wikiben ez nem követelmény. Gratulálok. --VargaA 2006. október 18., 19:36 (CEST)Válasz

Akkor minden kötőjeles, számozott szócikket át kell nevezni (Apollo-11, Ariane-5, Gemini-3, Atlas-3, Delta-2)? Én a NASA honlapján található neveket tartom "angol eredetinek", nem pedig a wp-t. Másrészt ha a több szócikknél hagyományos számozást alkalmazunk, nem értem miért kellene az Atlas-5-tel kivételezni. A szakirodalomban is így szerepel.
Én is a NASA-t tartom mérvadónak. Ott egyértelműen Atlas V (http://www.nasa.gov/mission_pages/MRO/launch/f_atlas.html). Az Apollo előfordul így is, úgy is. A Delták csak róma számmal használatosak, kötőjel nélkül (http://www.nasa.gov/centers/kennedy/launchingrockets/delta-II-Count-101.html). Ezeket mind átnevezni nagy munka lenne, én nem ragaszkodom hozzá, és nem is tervezem. Az Atlas V viszont kéznél volt, mert az RD–170 szócikkből belinkeltem, és belenéztem. Üdv. --VargaA 2006. október 18., 20:08 (CEST)Válasz
Az indítási listákon és sok más helyen is Atlas 5 van, úgyhogy Atlas V nem lehet "egyértelmû" !
Hát jó, legyen. De kötőjel nincs... --VargaA 2006. október 18., 20:32 (CEST)Válasz
A következetesség/egységesség miatt kellene a kötőjelet meghagyni, természetesen redirecteket létrehozni romai, arab számmal, kötőjelek nélkül, a Delta rakétáknál is. lakeof 2006. október 19., 06:46 (CEST)Válasz

Omu[szerkesztés]

Valóban én mozgattam át egy anon jelzése után. Utána néztem a gugliban az Omul-csúcsnak, és adott ki egy csomó találatot. Hát ezért merészeltem. --Lily15 üzenet 2006. október 21., 18:12 (CEST)Válasz

Ha már google:

  • "Omu Bucegi" - 60 700 találat
  • "Omul Bucegi" - 51 100 találat

lakeof 2006. október 22., 11:03 (CEST)Válasz


Foton-M2[szerkesztés]

Szia!

Megkerestem a cikk angol megfelelőjét, de eltérés van a két cikk adatai között. Valamelyik nem teljesen hiteles, meg kellene vizsgálni

Üdv: Joe bácsi 2006. november 1., 21:19 (CET)Válasz

Az angol cikkel lehet valami baj, ugyanis több helyen az itteni dátum szerepel. (http://www.universetoday.com/am/publish/foton_m_launched.html?3152005) lakeof 2006. november 2., 06:49 (CET)Válasz

Köszönöm! Joe bácsi 2006. november 2., 07:22 (CET)Válasz

Mars Pathfinder[szerkesztés]

Beraktál egy sablont, amiben a műholdak szerepelnek, ott légyszi javítsd a "jövedő" szót valami másra, mondjuk "jövőbeli"-re! misibacsi 2006. november 8., 20:59 (CET)Válasz

Nem értem, melyik sablonnal van gond? lakeof 2006. november 9., 19:12 (CET)Válasz


A cikk alján van egy "Marsszonda" nevű sablon, de közben megtaláltam, hogy át lehet írni, most már jó. Csak akkor nem vettem észre, mert úgy van írva, hogy "edit". misibacsi 2006. november 17., 17:12 (CET)Válasz

Hegység[szerkesztés]

Kedves Lakeof! Nincs kedved megírni a Hegység szócikket? 170 hivatkozás mutat rá. Üdvözlettel --Hkoala 2006. november 11., 20:04 (CET)Válasz

Megpróbálhatom, de nem vagyok jártas a geológiai szakkifejezésekben. lakeof 2006. november 13., 19:12 (CET)Válasz

Venyera-program szócikk törlése[szerkesztés]

Kedves Lakeof! Miből gondoltad, hogy a szócikket "valaki szó szerint másolta"? Én ugyanis addigra már néhány óra munkát fektettem abba, hogy a cikket módosítsam. Nem azzal a szándékkal, hogy különbözzön, hanem azért, hogy jobb legyen. Most ez a néhány óra munka a megjegyzésed miatt a szemétbe került, aminek nem örülök... :-(
Először is, elég nehéz olyan szöveget összehozni, ami ugyanazt írja le, de más szavakkal ("a műhold leszállt a bolygó felszínére és különféle méréseket végzett" ezt hogy írod másképp? "a műhold leereszkedett a bolygó felszínére és különféle méréseket hajtott végre" ? Akkor ezek már különböznek?), másrészt esetleg megkérdezhetted volna, hogy van-e engedély az utánközlésre (ha szó szerinti másolásnak vesszük a szöveget, holott nem az), harmadrészt az is jó lett volna, ha te magad kérsz engedélyt a Wikipédiában való közlésre. misibacsi 2006. november 17., 17:01 (CET)Válasz

Kedves misibacsi! Én csak 84.3.73.219 november 15-i szövegmásolását jeleztem, nem javasoltam senkinek, hogy töröljék. Ha úgy érzed, a szöveggel semmi jogi probléma nincs, beszéld meg a visszaállítást azzal, aki letörölte vagy a Kocsmafal Jogi szekciójában.
"A szöveg másolva" azt jelenti: törölni kell, tehát azzal, hogy ezt odaírtad, kvázi a törlését kérted. Ez eddig oké. Viszont... A másolás 15-én történt, este 10-kor. Én másnap reggel módosítottam a szöveget, több helyen átírtam, ezt így jeleztem: "2006. november 16., 08:42 Misibacsi (korr, formázás, átfogalmazás)". Te ezek után jelzed, hogy a szöveg másolva van: 2006. november 16., 19:34 (CET)
Érted a problémát? Miért vártál másfél napot, miért nem rögtön szóltál, ha észrevetted, hogy gond van vele? Ha meg csak később vetted észre, akkor nem jól nézted meg, mert a Laptörténet alapján láthattad volna, hogy a szöveg módosítva lett. Szerintem neked kellene szólnod User_vita:Bdamokos-nak, hogy állítsa vissza a korábbi állapotot, mert az már nem számít jogsértőnek. misibacsi 2006. november 20., 12:02 (CET)Válasz

Kékestető[szerkesztés]

Szia! Ide nézz már át légyszi: User vita:Erbeszkorn. üdv, – Alensha üzi 2006. november 18., 16:50 (CET)Válasz

Rakéta-történelem[szerkesztés]

Szia, találtam egy neked való cikket az angol wikipédián [1]. Üdvözlettel --Hkoala 2006. november 25., 12:56 (CET)Válasz

Flare star...[szerkesztés]

...ennek nem tudod, mi a magyar neve? Csonkmentés közben akadtam rá a Wolf 359 szócikkben (amit egyébként se ártana szakértő szemmel átnézni; én fordítgattam bele az angol szócikkből, mert csak a Star Trek-beli szerepét írta bele egy anon.) Köszi! – Alensha üzi 2006. november 26., 14:17 (CET)Válasz

egyszerűen csak fler csillag (lásd: http://www.mimi.hu/csillagaszat/fler_csillag.html) lakeof 2006. november 27., 19:53 (CET)Válasz

Sablon:Szojuz repules[szerkesztés]

Szia. Ha nem akadtak kifejezett problémáid az ékezetek használatával a Wikipédián korábban, akkor nyugodtan átnevezheted a Sablon:Szojuz repules-t az ékezetes formájára, ugyanúgy működni fog, de könnyebb lesz begépelni (egyel kevesebb gondolat (az ékezettelenítés dilemmája megakasztja egyesek folyamatos gondolatmenetét (de ezzel, lehet, hogy csak én vagyok így)). Üdv--Dami reci 2006. november 27., 20:20 (CET)Válasz

Cefeusz[szerkesztés]

Szia & utólag is köszi a Wolf 359 javítását. Data Destroyerrel megbeszéltük, hogy a görög mitológiai alak latin Cepheus átírása magyarosan Képheusz, a Cefeusz helytelen, viszont a csillagkép szócikke így van. Nem tudom, melyiket használja a magyar terminológia, a szócikk írója meg augusztus eleje óta nem járt itt, eldöntenéd majd, hogy milyen névre legyen átmozgatva a csillagkép? (Bináris szerint Cepheus, én is így olvastam róla eddig.) üdv, – Alensha üzi 2006. december 10., 23:49 (CET)Válasz

Bocsi, tárgytalan, közben Binárisról is kiderült, hogy szakértő a témában. – Alensha üzi 2006. december 10., 23:51 (CET)Válasz

Űrtávcsövek[szerkesztés]

Szia! Javítottam az összes űrtávcső nevét kötőjel nélkülire. A magyarázat Adam78 vitalapján, illetve az enyémen megtalálható. Pl.

  • Kepler-távcső: Kepler találmánya.
  • Kepler űrtávcső: Keplerről van elnevezve.

Javítottam a hivatkozásokat is, de kihagytam a te lapodat, amelyik mindegyikre hivatkozik. Üdv: Bináris ide 2007. január 5., 14:27 (CET)Válasz

The Dacian fortresses of the Orastie Mountains[szerkesztés]

Ez a hivatalos neve Románia egyik világörökségének. Tehát dák erődítmények, de hol? Hkoala ajánlotta, hogy téged kérdezzelek, mint a romániai hegységek nagy tudóját. Addig eljutottam, hogy Orastie Szászváros. Szászvárosi-hegység? A táblázat itt van. --Lily15 üzenet 2007. január 7., 21:33 (CET)Válasz

Szászvárosi-hegységen valószínûleg a Surján-hegységet értik, ugyanis ez van Szászvárostól közvetlenül dél-keletre. Itt írja, hogy a Szászvárosi-hegység elnevezést inkább a történészek használják és a valódi neve Sureanu, magyarul Surján. Én is az utóbbit használom.lakeof 2007. január 8., 10:32 (CET)Válasz
Mivel a szócikk inkább történelmi (Dák erődítmények) én is a Szászvárosi-hegységet fogom használni. Egyébként is Surján az itt van cca 5 km-re:)). --Lily15 üzenet 2007. január 23., 19:46 (CET)Válasz

Romániai telepűlések sablonja[szerkesztés]

Jóestét! Láttam, hogy a romániai telepűlések sablonját módosítottad. Én nem kötekedni akarok, de most egy csomó telepűlés cikkét át kell írni. De szerintem ezt Te is tudod. Meg is csinálod azokat? Rolland

Dolgozok rajtuk. Ugysem maradhatott a régi sablon. lakeof 2007. január 27., 20:21 (CET)Válasz

Üdv.!Újra én zaklatlak. Elhiszem, hogy a régi sablon nagyon hiányos, illetve rossz volt, de (és ez nem sértés) nekem az jobban tetszett. Valahogy úgy kellene csinálni, hogy hasonlítson is a régire (címer és zászló egymásmelett, stb.) illetve információk szempontjából gazdagabb legyen, mint a régi. Az angol és a román Wikipédiák sablonjai is hasonlók voltak a régihez. Rolland.

Igen, de nem nincs meg minden településnek a címere és még csak zászló sincs, ezért nem működik a két oszlopos elrendezés. lakeof 2007. február 10., 18:00 (CET)Válasz

Szia! Írtam egy üzenetet a sablon vitalapjára, ide. – Auguste 2007. december 18., 20:07 (CET)Válasz

Háromszéki-medence[szerkesztés]

Szia, Lakeof! Elnézést, hogy megint változtattam a képaláíráson a Kárpát-medence szócikkben, csak azt szeretném, hogy minél jobban egyezzen a szövegben szereplő földrajzi fogalmakkal. Üdvözlettel, --Adapa 2007. február 11., 10:21 (CET)Válasz

A Háromszéki-medence rendben, a Székelyföldi-medencékkel volt egy kis baj. lakeof 2007. február 11., 11:55 (CET)Válasz

Pilis (hegy)[szerkesztés]

Miért hamis az infó? – kgyt (vita) 2007. február 11., 22:43 (CET)Válasz

Mert Pest megyében van többek közt a Nagy-Hideg-hegy (864 m) is, és magasabb mint a Pilis

Kép:Kvazar.jpg figyelmeztetés[szerkesztés]

Szia!

A vélhetően általad feltöltött Kép:Kvazar.jpg kép lapján a {{nincslicenc}}(?) sablon szerepel.Ez legtöbbször azt jelenti, hogy nincs megadva a pontos forrás és/vagy licenc. Kérjük, pótold ezt, különben a képet hamarosan törölnünk kell.

További információkat a WP:KÉPLIC és WP:FÚ lapokon találsz.

Köszönjük a közreműködést,

Nyenyec via NyenyecBot 2007. február 16., 02:51 (CET)Válasz

Kép:Marci mco.jpg figyelmeztetés[szerkesztés]

Szia!

A vélhetően általad feltöltött Kép:Marci mco.jpg kép lapján a {{nincslicenc}}(?) sablon szerepel.Ez legtöbbször azt jelenti, hogy nincs megadva a pontos forrás és/vagy licenc. Kérjük, pótold ezt, különben a képet hamarosan törölnünk kell.

További információkat a WP:KÉPLIC és WP:FÚ lapokon találsz.

Köszönjük a közreműködést,

Nyenyec via NyenyecBot 2007. február 16., 02:53 (CET)Válasz

Kép:Marsexpress.jpg figyelmeztetés[szerkesztés]

Szia!

A vélhetően általad feltöltött Kép:Marsexpress.jpg kép lapján a {{nincslicenc}}(?) sablon szerepel.Ez legtöbbször azt jelenti, hogy nincs megadva a pontos forrás és/vagy licenc. Kérjük, pótold ezt, különben a képet hamarosan törölnünk kell.

További információkat a WP:KÉPLIC és WP:FÚ lapokon találsz.

Köszönjük a közreműködést,

Nyenyec via NyenyecBot 2007. február 16., 02:54 (CET)Válasz

Kép:Marsodyssey.jpg figyelmeztetés[szerkesztés]

Szia!

A vélhetően általad feltöltött Kép:Marsodyssey.jpg kép lapján a {{nincslicenc}}(?) sablon szerepel.Ez legtöbbször azt jelenti, hogy nincs megadva a pontos forrás és/vagy licenc. Kérjük, pótold ezt, különben a képet hamarosan törölnünk kell.

További információkat a WP:KÉPLIC és WP:FÚ lapokon találsz.

Köszönjük a közreműködést,

Nyenyec via NyenyecBot 2007. február 16., 02:54 (CET)Válasz

Kép:Mco.jpg figyelmeztetés[szerkesztés]

Szia!

A vélhetően általad feltöltött Kép:Mco.jpg kép lapján a {{nincslicenc}}(?) sablon szerepel.Ez legtöbbször azt jelenti, hogy nincs megadva a pontos forrás és/vagy licenc. Kérjük, pótold ezt, különben a képet hamarosan törölnünk kell.

További információkat a WP:KÉPLIC és WP:FÚ lapokon találsz.

Köszönjük a közreműködést,

Nyenyec via NyenyecBot 2007. február 16., 02:54 (CET)Válasz

Kép:Merafelvetel.jpg figyelmeztetés[szerkesztés]

Szia!

A vélhetően általad feltöltött Kép:Merafelvetel.jpg kép lapján a {{nincslicenc}}(?) sablon szerepel.Ez legtöbbször azt jelenti, hogy nincs megadva a pontos forrás és/vagy licenc. Kérjük, pótold ezt, különben a képet hamarosan törölnünk kell.

További információkat a WP:KÉPLIC és WP:FÚ lapokon találsz.

Köszönjük a közreműködést,

Nyenyec via NyenyecBot 2007. február 16., 02:55 (CET)Válasz

Kép:Merbfelvetel.jpg figyelmeztetés[szerkesztés]

Szia!

A vélhetően általad feltöltött Kép:Merbfelvetel.jpg kép lapján a {{nincslicenc}}(?) sablon szerepel.Ez legtöbbször azt jelenti, hogy nincs megadva a pontos forrás és/vagy licenc. Kérjük, pótold ezt, különben a képet hamarosan törölnünk kell.

További információkat a WP:KÉPLIC és WP:FÚ lapokon találsz.

Köszönjük a közreműködést,

Nyenyec via NyenyecBot 2007. február 16., 02:55 (CET)Válasz

Kép:Messenger.jpg figyelmeztetés[szerkesztés]

Szia!

A vélhetően általad feltöltött Kép:Messenger.jpg kép lapján a {{nincslicenc}}(?) sablon szerepel.Ez legtöbbször azt jelenti, hogy nincs megadva a pontos forrás és/vagy licenc. Kérjük, pótold ezt, különben a képet hamarosan törölnünk kell.

További információkat a WP:KÉPLIC és WP:FÚ lapokon találsz.

Köszönjük a közreműködést,

Nyenyec via NyenyecBot 2007. február 16., 02:55 (CET)Válasz

Kép:Mpl.jpg figyelmeztetés[szerkesztés]

Szia!

A vélhetően általad feltöltött Kép:Mpl.jpg kép lapján a {{nincslicenc}}(?) sablon szerepel.Ez legtöbbször azt jelenti, hogy nincs megadva a pontos forrás és/vagy licenc. Kérjük, pótold ezt, különben a képet hamarosan törölnünk kell.

További információkat a WP:KÉPLIC és WP:FÚ lapokon találsz.

Köszönjük a közreműködést,

Nyenyec via NyenyecBot 2007. február 16., 02:56 (CET)Válasz

Kép:Mro.jpg figyelmeztetés[szerkesztés]

Szia!

A vélhetően általad feltöltött Kép:Mro.jpg kép lapján a {{nincslicenc}}(?) sablon szerepel.Ez legtöbbször azt jelenti, hogy nincs megadva a pontos forrás és/vagy licenc. Kérjük, pótold ezt, különben a képet hamarosan törölnünk kell.

További információkat a WP:KÉPLIC és WP:FÚ lapokon találsz.

Köszönjük a közreműködést,

Nyenyec via NyenyecBot 2007. február 16., 02:56 (CET)Válasz

Kép:Musesc.jpg figyelmeztetés[szerkesztés]

Szia!

A vélhetően általad feltöltött Kép:Musesc.jpg kép lapján a {{nincslicenc}}(?) sablon szerepel.Ez legtöbbször azt jelenti, hogy nincs megadva a pontos forrás és/vagy licenc. Kérjük, pótold ezt, különben a képet hamarosan törölnünk kell.

További információkat a WP:KÉPLIC és WP:FÚ lapokon találsz.

Köszönjük a közreműködést,

Nyenyec via NyenyecBot 2007. február 16., 02:56 (CET)Válasz

Kép:Pioneer jupiter.jpg figyelmeztetés[szerkesztés]

Szia!

A vélhetően általad feltöltött Kép:Pioneer jupiter.jpg kép lapján a {{nincslicenc}}(?) sablon szerepel.Ez legtöbbször azt jelenti, hogy nincs megadva a pontos forrás és/vagy licenc. Kérjük, pótold ezt, különben a képet hamarosan törölnünk kell.

További információkat a WP:KÉPLIC és WP:FÚ lapokon találsz.

Köszönjük a közreműködést,

Nyenyec via NyenyecBot 2007. február 16., 03:00 (CET)Válasz

Kép:Planetb.jpg figyelmeztetés[szerkesztés]

Szia!

A vélhetően általad feltöltött Kép:Planetb.jpg kép lapján a {{nincslicenc}}(?) sablon szerepel.Ez legtöbbször azt jelenti, hogy nincs megadva a pontos forrás és/vagy licenc. Kérjük, pótold ezt, különben a képet hamarosan törölnünk kell.

További információkat a WP:KÉPLIC és WP:FÚ lapokon találsz.

Köszönjük a közreműködést,

Nyenyec via NyenyecBot 2007. február 16., 03:01 (CET)Válasz

Kép:Rosetta inditas.jpg figyelmeztetés[szerkesztés]

Szia!

A vélhetően általad feltöltött Kép:Rosetta inditas.jpg kép lapján a {{nincslicenc}}(?) sablon szerepel.Ez legtöbbször azt jelenti, hogy nincs megadva a pontos forrás és/vagy licenc. Kérjük, pótold ezt, különben a képet hamarosan törölnünk kell.

További információkat a WP:KÉPLIC és WP:FÚ lapokon találsz.

Köszönjük a közreműködést,

Nyenyec via NyenyecBot 2007. február 16., 03:03 (CET)Válasz

Kép:Skylab.jpg figyelmeztetés[szerkesztés]

Szia!

A vélhetően általad feltöltött Kép:Skylab.jpg kép lapján a {{nincslicenc}}(?) sablon szerepel.Ez legtöbbször azt jelenti, hogy nincs megadva a pontos forrás és/vagy licenc. Kérjük, pótold ezt, különben a képet hamarosan törölnünk kell.

További információkat a WP:KÉPLIC és WP:FÚ lapokon találsz.

Köszönjük a közreműködést,

Nyenyec via NyenyecBot 2007. február 16., 03:06 (CET)Válasz

Kép:Szojuz.jpg figyelmeztetés[szerkesztés]

Szia!

A vélhetően általad feltöltött Kép:Szojuz.jpg kép lapján a {{nincslicenc}}(?) sablon szerepel.Ez legtöbbször azt jelenti, hogy nincs megadva a pontos forrás és/vagy licenc. Kérjük, pótold ezt, különben a képet hamarosan törölnünk kell.

További információkat a WP:KÉPLIC és WP:FÚ lapokon találsz.

Köszönjük a közreműködést,

Nyenyec via NyenyecBot 2007. február 16., 03:13 (CET)Válasz

Főcikksablon[szerkesztés]

Szerintem gyönyörű volt, és nagyon feldobta a cikkeket, Nyenyec szerint meg túl csicsás, és visszaállította. Merem remélni, hogy nem többségi álláspontot képvisel. Ennyire olcsón ne adjuk magunkat. Egyszerűen csodaszép volt, és kész. :o) | Bennó (idemondjad)/(mitművelt) 2007. február 27., 00:41 (CET)Válasz

Szerintem is jó volt, már csak azért is, mert nem marad mellette annyi üres hely. lakeof 2007. február 27., 19:34 (CET)Válasz

Romániai települések[szerkesztés]

Üdv.! Lakeof! Rolland vagyok. Ne haragudj hogy zavarlak, a segítségedet szeretném kérni. Mivel az utóbbi időben legtöbbet a romániai településekkel foglalkoztam, észre vettem, hogy az általam készített képek hibásan jelennek meg a szócikkeknél. Sokáig törtem a fejem, míg rájöttem, hogy ezt a "Sablon:Romániai települések"-nél kell orvosolni. Az a lényeg, hogy a térkép alpontnál a beállítás 250 px volt, míg az angolban és a románban pl. 200 (ezért is idegeskedtem, hogy az angolban és a románban a kép nem torzul el, de itt igen). Az én tudományommal is tudtam ezen állítani, viszont most a térkép nem torzul el, de nem tölti ki teljesen a boxban a neki meghagyott részt. Tudnál ebben segíteni? Előre is köszönöm. Ez az új településsablon valóban jobb mint a régi, már megszoktam, sokkal egyszerűbb szerkeszteni, látszik, hogy Te értesz hozzá. 2007. március 10., 21:33 (CET). RollandVálasz

Térképméretet növeltem 250px-re a sablonon belül. Most már kitölti az egész helyet, nem marad üres hely. Egy ajánlás: tedd be a név után a '|cimer= címer kép' sort (lásd Sablon használat), mert majd be rakjuk a címert is a sablonba és ne kelljen sok oldalt módosítani azután. Még nem tudtam eldönteni, a címer a sablon elején legyen vagy a végén (sablon:vita). lakeof 2007. március 10., 21:50 (CET)Válasz

Szerintem jobb volna, ha a címer alulra kerülne, hátha így megoldódna ez a probléma, hogy ha 250px-es, akkor a kép eltorzul, viszont ha 200px-es, akkor nem tölti ki az egész helyet. Szóval, mint ahogy a sablon vitájánal írtam, én ezt tanácsolom. Egyébként Máramaros megye kivételével mindegyik megye városaihoz csináltam egy sablont, amely (reményeim szerint) áttekinthetőbbé teszi a megyéket, városokat. Rolland.

Székely zászló[szerkesztés]

Szia!Az alapján, hogy a székelyek többsége ezt fogadja el zászlójának, plusz a másik a románra hasonlít. Ezt a zászlót a drága románok üldözték az 1990-venes években. Rolland

Romániai település sablon[szerkesztés]

Szia!Azt akarom megkérdezni, hogy szerinted nem fölösleges a "népesség (aglomeráció)" menüpont? Mert tudtommal egy romániai településnél sincs használva, mivel ezt nem szokták számítani errefele. A Te véleményedet azért kérdem, mert ha nincs szerepe, akkor törölhetnénk. Rolland.

Hát én sem éppen az agglomerációra értettem, csak nem kaptam megfelelő szavat. Ide a hozzácsatolt települések teljes népessége jönne (Pl. Bodzaforduló népessége 8000 fő, hozzácsatolt településekkel 10000 fő).

Aha. így már értem. Akkor ezután megnézem, és beirom. :) Rolland.

Te, én már elég sok Romániával és Erdély-el kapcsolatos cikk laptörténeténél láttam a neved, hát most megkérdem: Te is erdélyi vagy (mint én) vagy csak érdekel ez a nyamvadt ország? Rolland.

Igen, én is erdélyi vagyok, méghozzá a keleti fajtájából :). lakeof

Akkor nem véletlenül mozgunk mindketten hasonló témákban (csak téged látom az űrkutatás is érdekel, az is érdekes). Rolland.

Szia! Átalakítottam a sablont és várom az észrevételeket. Boldog új évet:) --Auguste 2007. december 30., 20:40 (CET)Válasz

Köszi a sablont[szerkesztés]

Még viszonylag kezdő vagyok, ami a wiki-technikát illeti, a sablonokkal is volt már egy csörtém, de vesztettem. Ez most jól jött, Köszi. Moonwalkr

Angol wiki[szerkesztés]

Szia, úgy látom érdekelnek a székely témák. Az angol wikipédián jelenleg zajlik egy próbálkozás, hogy át lehet-e nevezni aZ Odorheiu.. cikket Székelyudvarhelyre. Ha tudsz angolul nézz át oda, objektív érvekre van szükség. --KIDB 2007. május 2., 11:42 (CEST)Válasz

Atlas-5 törölt mondatok[szerkesztés]

A szóban forgó 2 mondatot azért töröltem, mert ha megnézed a szócikkben lejjebb, mindkét indítás fel van sorolva (a többivel együtt, mert nem csak ez a 2 volt). Ez a 2 mondat a szócikk korai időszakából származhat, mikor még csak erről a 2 indításról lehetett tudni. Most, hogy az összes fel van sorolva, indokolatlan ebből kettőt kiemelni, így információ-ismétlésnek is számít. misibacsi 2007. május 16., 14:34 (CEST)Válasz

Magyarítások[szerkesztés]

Szia! Időm ugyan nincs, de apránkint elkezdhetnénk az égitest-nevek átírását a magyar megfelelőjükre. Amúgy jó lenne kapcsolatba lépni, akár személyesen is, szerintem sok közös téma lenne. Az emilcímem egyébként mazarin07(kukac)yahoo(pont)com, akár oda is írhatnál.--Mazarin 2007. június 16., 22:41 (CEST)Válasz

Rendben, azért redirectnek be fogjuk rakni a másik elnevezést is. Ha valami gond lesz, szólok. lakeof 2007. június 17., 08:54 (CEST)Válasz

Magas-Tátra[szerkesztés]

Köszönöm, hogy némi kiegészítést ejtettél az eddig javarészt általam szerkesztett szócikkben! De arra kérlek, hogy pl. olyat ne tégy, mint itt, hogy egyszerűen törölted a Barlangok fejezetet. Gondolhattad, hogy azért nincs beírás, mert szerkesztésre vár, általam, vagy esetleg más által, kinek van ismerete róla! Ne elvegyél az anyagból, hanem gyarapítsd! Kis híján elkerülte a figyelmem, hogy már nem szerepel az anyagban. Üdv 87.97.71.2 2007. augusztus 22., 13:40 (CEST)Válasz

Ok, bocsi, többet nem fordul elő. lakeof 2007. augusztus 22., 18:12 (CEST)Válasz

Köszönöm! 87.97.71.2 2007. augusztus 23., 16:26 (CEST)Válasz

Erdély-portál[szerkesztés]

Kedves Lakeof! Szeretném, ha te is hozzájárulnál a készülődő Erdély-portál csinosításában és javításában ötleteiddel, javaslataiddal, vagy egyéb hasznos információkkal, melyet a viatalapjára várok. Előre is köszönöm :)--Tosandolce VITA 2007. szeptember 18., 15:07 (CEST)Válasz

Románia megyéi[szerkesztés]

Szia, Lakeof! Ha erre jársz, nézz be ide is, mert szükség lenne a véleményedre: Vita:Románia megyéi. (Ez már egyszer szóba került, de akkor nem vittük rendesen végig). Köszönettel – Hkoala 2007. november 14., 16:25 (CET)Válasz

Úgy tűnik, sikerül dűlőre jutni Románia megyéinek ügyében. Kérlek, írd le te is a véleményedet! Köszönettel – Hkoala 2007. november 17., 14:59 (CET)Válasz

A Wikipédia:Szavazás/Romániai megyék elnevezése lapon folyik szavazás, hogy milyen nyelvűek legyenek a megyék szócikkeinek nevei, ha érdekel nézz el ide! – Beyond silence 2007. november 20., 10:46 (CET)Válasz

Aphrodite Terra[szerkesztés]

Csak akkor legyen külön szócikk, ha tudsz még írni róla. Ez a mostani belefér a "Vénusz" szócikkbe. misibacsi 2006. október 31., 10:58 (CET)

Idővel kibővül. lakeof 2006. november 1., 19:29 (CET) Minden cikkel így van.

Tudsz még írni róla valamit, azon a 2 mondaton kívül, amiből most a cikk áll? Mert ez így elég karcsú. misibacsi 2007. november 23., 21:43 (CET)Válasz

Boldog születésnapot![szerkesztés]

Boldog harmadik wikiszületésnapot kívánunk neked magam és a wikipédisták nevében! wikiszülinap bizottság

kösz mindenkinek :D lakeof vita 2007. december 6., 11:22 (CET)Válasz

Nől a dér, álom jár,
hó kering az ág közt.
Karácsonynak ünnepe
lépeget a fák közt.
Weöres Sándor
KELLEMES KARÁCSONYI ÜNNEPEKET!

Istvánka postafiók 2007. december 23., 12:08 (CET)Válasz

Román megyék neve[szerkesztés]

Szia

Ismét felvetették a sok kiváltó kérdést, hogyan nevezzük a román megyéket. A közelmúltbeli szavazáson te is az egységes elveken nyugvó, történelmi, természetföldrajzi, szakirodalmi alapokon álló, világos, egyszerű rendszer mellett szavaztál. Kérlek, szavazatoddal most is támogasd ezt, elősegítve a jelenlegi, tiszta rendszer fennmaradását.

Winston vita 2008. február 11., 13:12 (CET)Válasz

reform[szerkesztés]

Szia,

mivel megújulnak a wikis település infoboxszok, kérlek szépen nézz rá erre és vitalapján véleményezd {{Romániai település/új/doc}}. Köszönettel, – Istvánka posta 2008. április 13., 20:31 (CEST)Válasz

Csillagászati műhely[szerkesztés]

Üdv,szeretném feléleszteni a csillagászati műhelyt, amiben benne lenne az űrkutatás is, ha érdekel a dolog, csatlakozzál. Értelemszerűen nem jár semmilyen kötelezettséggel. – KGyST vita 2008. július 3., 21:05 (CEST)Válasz

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új évet kívánok! Kossuthzs.

Sablon:Hegysegtablazat[szerkesztés]

Szia, az infoboxegységesítés keretében ezt a salont átirányítanám a Sablon:Hegy infoboxra, a paraméterek beépítésével, mivel nagy különbség nincs a kettő között paraméterileg, így a hegy infoboxot leht használni a hegységekre is, és legalább egységes lesz kinézetben is. A sablondokumentációba bekerül, hogy hegységre is lehet alkalmazni. Ha van még paraméter, amivel kiegészíthető, kérlek szólj. üdv, – Timish sablongyári üzenőfal 2010. január 1., 18:10 (CET)Válasz

Jó ötlet. lakeof vita 2010. január 3., 08:23 (CET)Válasz

Megint sablon[szerkesztés]

Ezúttal a Sablon:Űrrepülőgép kap majd szép új köntöst :-)Timish sablongyári üzenőfal 2010. január 31., 13:11 (CET)Válasz

Fájl:Brasso ujkozpont.jpg[szerkesztés]

Szia! Nme tudom, hogy olvasod-e, de inkább szólok, mintsem csak úgy töröljem. Elég régóta van rajta problémajelző sablon, tudom, hogy 2005-ben még nem voltak olyan szigorúak a feltöltési feltételek. Kitöltenéd kérlek az információ sbalont a képen? Ha saját készítésű kép, azt rá kell írni. Várok pár napot vele, hátha észreveszed az üzenetet. Ha esetleg cska később járnál erre, és már töröltük a képet, csak szólj és visszaállítom, hogy kitölthesd az adatlapot. Köszönöm a megértésed előre is. Üdv Xiǎolóng vigyázz, harap! 2011. május 24., 10:22 (CEST)Válasz

Wikiszülinap[szerkesztés]

Szia! Sok-sok boldog wikiszülinapot kívánok erőben, egészségben. Üdvözlettel Tambo vita 2011. december 3., 15:58 (CET)Válasz

Siebert, L. és T. Simkin (2002-)[szerkesztés]

Szia! Látom, meglehetősen sok cikkbe bemásoltad a "Siebert, L. és T. Simkin (2002-). Volcanoes of the World" kezdetű forrásmunkát. Az a kötőjel mit szimbolizál? Ha a munka 2002-ben jelent meg, akkor egyszerűen (2002) kéne. Ha azt akarod mondani, hogy ez egy folyamatosan fejlődő internetes forrás, akkor meg nagykötőjel kell bele. Melyikre javítsam? Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2012. április 7., 12:20 (CEST)Válasz

Wikiszülinap[szerkesztés]

Boldog wszülit! Aros Távírda 2012. december 3., 19:23 (CET)Válasz

Elavult "document.write" van a javascriptedben![szerkesztés]

A Szerkesztő:Lakeof/monobook.js oldalad a document.write függvényt tartalmazza, aminek a támogatása a MediaWiki szoftverben megszűnt, és működési problémákat okozhat. Erősen javasolt az eltávolítása vagy lecserélése.

Tgr megbízásából és Bináris közreműködésével: BinBot vita 2015. augusztus 6., 22:24 (CEST)Válasz

Space Shuttle[szerkesztés]

A Space Shuttle (vitalap | történet | hivatk | log | dellog | szerkesztés | figyel | lapinfo | töröl | levéd) cikk kiemelt státusza felülvizsgálatát indítványoztam, minthogy elavult (2020 után az Orionnal kapcsolatban nem frissült). Alfa-ketosav vita 2023. július 1., 08:46 (CEST)Válasz