Szerkesztővita:Krisztián1888

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Stewe007 15 évvel ezelőtt
Köszöntünk a magyar Wikipédiában, kedves Krisztián1888!

Üdvözlünk!

A Wikipédia szerkesztésének fortélyaihoz az első lépések oldalon találsz bevezetőt. A szerkesztést a homokozóban gyakorolhatod. A Wikipédiában folyó társalgások jobb megértéséhez a wikifogalmak és rövidítések (szó)jegyzékében találsz segítséget.

Kérjük, különösen ügyelj a felküldött szövegek és képek jogtisztaságára és forrásaid pontos megjelölésére!

Kezdő szerkesztőként személyes segítőt, mentort is kaphatsz magad mellé, vele megtárgyalhatod a szerkesztéssel kapcsolatos problémáidat. Ehhez jelentkezz be (ha eddig nem tetted volna), és kattints ide! Bonyolultabb szerkesztési ügyekben a kocsmafalra írhatsz kérdéseket, ha egy szerkesztőtársad tudja a választ, ugyanott fog válaszolni.

Egy közismereti tudakozót is működtetünk, ha valamit nem találtál.

Ha van kedved, írhatsz magadról pár szót a szerkesztői lapodon, melynek kialakításához segítséget itt találsz. (Itt írhatsz például érdeklődési körödről, nyelvtudásodról). A személyes vitalapokat üzenőfalként használjuk, ezen üdvözlet is példa rá. Kérünk, hogy a vitalapokon így írd alá hozzászólásaidat: ~~~~.

Jó szerkesztést és tartalmas szórakozást kívánunk! Cassandro Ħelyőrség 2008. november 1., 15:55 (CET)Válasz

If you don't speak Hungarian, please click here.

Segítséget kértél a szerkesztéshez, bocsáss meg hogy késve válaszolok. Vagy itt, vagy az én vitalapomon írd le pontosan hogy milyen útmutatást szeretnél, az elinduláshoz egy kis segítség elöljáróban!


- mondotta Stewe007 Feedback 2008. november 2., 17:58 (CET)Válasz

Nézegetem a segítségeket, lenne néhány kérdésem. Ha valamit szerkesztek, azért senki nem fog szólni? Van-e valamilyen korlátozás ebben? Azt olvasom, hogy formázáshoz nem kell ismerni a HTML-t. Ezzel kapcsolatban kérdezem, hogy van-e olyan dolog, amit csak HTML-ben lehet itt is megjeleníteni, vagy a wiki nyelv mindenre képes, amire a HTML is? Egyáltalán HTML-ben is lehet itt formázni? Itt fent az első üzenetben, amit kaptam, van egy olyan sor, hogy a hozzászólásaimat írjam alá 4 hullámvonallal. Azt, hogy mi jelenjen meg, azt tudom módosítani?

Na, lenne még kérdésem, de nem akarok egyszerre annyit kérdezni. Krisztián1888 vita 2008. november 2., 20:54 (CET)Válasz

A wiki jelölőnyelv elég közeli rokona a HTML-nek, tehát semmi problémát nem fog okozni a használata. A szerver a WIKI jelölőnyelv használatát támogatja, így egészen biztosan minden szükséges utasítást tartalmaz. Különleges formázási megoldások használata egyébként sem javasolt, egységes és áttekinthető rendszert építünk a Wikipédiában. Nem lenne szerencsés, ha egyes cikkek nagyon kilógnának.
A Wikipédia kezdőlapján is az szerepel, hogy "A szabadon szerkeszthető enciklopédia immár több mint 250 nyelven olvasható."
A szerkesztés szabad, az építő jellegű szerkesztésekért soha senki nem fog szólni. Természetesen ez a Te szerkesztéseid mások általi módosítására is igaz. Amennyiben hibát találsz valahol egy szócikkben, azt kijavíthatod, de komolyabb módosítást általában a szócikk vitalapján meg szoktok beszélni, vagy legalábbis megnézni, hogy nincs e már folyamatban az ügy.
A tartalom bővítése is szabad, új szócikket is létrehozhatsz bátran, arra kell figyelni hogy valóban értékes és enciklopédiába való információ legyen, a szómagyarázatok, és napi élet apróságainak is máshol van a helye.
A beállításokat a felső menüsorban harmadikként találod, ott lehet az aláíráskor megjelenő szöveget beállítani, ott is a wiki jelölőnyelv szabályai szerint.

Következő kérdés? - mondotta Stewe007 Feedback 2008. november 3., 21:56 (CET)Válasz