Szerkesztővita:Janosfejervari

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Regasterios 3 évvel ezelőtt a(z) Fájl:Velközt.jpg témában

Üdvözlünk a Magyar Wikipédiában! Ha még nem tetted, érdemes elolvasnod az irányelveket és a gyakran felmerülő kérdéseket! Ha bármi kérdésed lenne amire nem találsz választ, akkor a portán érdeklődhetsz! Ha van kedved, írhatsz magadról pár szót a Felhasználói lapodon. Hozzászólásaidat a vitalapokon így írhatod alá: ~~~~ Köszönjük, hogy segítesz jobbá tenni a mi „magyar néplexikonunkat”! --Nyenyec 2004. december 30., 18:31 (CET)Válasz


Megyék egységes formája[szerkesztés]

A Wikipédia szabadon szerkeszthető, de azért jó lenne valamennyire egységesnek maradni. Létrehoztál egy Hajdú-Bihar megye városai című szócikket, melybe kiemelted a megye szócikkének városait és településeit. Itt a cím sem egyezik teljesen. Amúgy a megye városai sablon jó ötlet, de csak akkor, ha a többi megyénél is ugyanúgy megy.

Lehet, hogy mindenben nem értenének egyet velem a többiek, viszont érdemes megbeszélni a többiekkel pl. a Wikipédia:Kocsmafalon, ha több hasonló oldal egyikét érinti valami. Szerintem érdemes Alenshával is konzultálni. Ő sok jó dolgot csinált ezen a téren (települések/megyék).

Itt válaszolhatsz, felvettelek a figyelőlistámra.

-- Árpi (Harp) ? 2005. január 24., 11:15 (CET)Válasz


Wikimedia Commons[szerkesztés]

Szia! Megintcsak szeretnélek biztatni, hogy mikor az angol Wikipédiából másolsz át képet és annak megfelelőek a felhasználási feltételei, akkor a magyar Wikipédia helyett inkább a Wikimedia Commons-ba töltsd fel. Így nemcsak a magyar, de az összes Wikipédiában azonnal elérhető lesz.

nyenyec  2005. február 25., 16:52 (CET)Válasz

Szia!

Szeretném megismételni az előttem szóló kérését! Mivel a Kép:RomaCastelSantAngelo.jpg a Commonsba fel van töltve, a magyar Wikipédiából közvetlenül linkelhető. Nincs rá semmi szükség, hogy felküldj egy duplikátumot Kép:Angyalvár.jpg néven. Egyszerűen hivatkozz a commonsban lévő képre a megfelelő szócikkben (gondolom az Angyalvár, vagy Róma) és ne töltsd föl a képet ide is. Ha csak az a bajod az eredetivel, hogy az túl nagy és át akarod méretezni, azt felküldés nélkül is megteheted!

Pl. ha kicsi bélyeg méretben akarod látni a szócikkben, akkor írd ezt: [[Kép:RomaCastelSantAngelo.jpg|thumb|Angyalvár a Commonsból]], és akkor láthatod ekkorába:

Angyalvár a Commonsból

Lásd még Wikipédia:Képhasználati irányelvek

Ha nem tudod, hogyan kell a Commonst használni, akkor légyszi nézd meg Wikipédia:Wikimedia_Commons_használata lapot!

Köszönöm! (Tódor Sámuel, 2005. június 29., 23:30 (CEST))

Szia! Én is szeretnélek biztatni, hogy mikor az angol Wikipédiából másolsz át képet és annak megfelelőek a felhasználási feltételei, akkor a magyar Wikipédia helyett inkább a Wikimedia Commons-ba töltsd fel. Így nemcsak a magyar, de az összes Wikipédiában azonnal elérhető lesz.  :Nikita 2005. december 9., 23:08 (CET)Válasz

Ez igen![szerkesztés]

Hú, te aztán jól nekiindultál! Reméljük még sokáig kitart az energiád. Csak így tovább! nyenyec  2005. február 25., 19:56 (CET)Válasz


Pápák, sorrend[szerkesztés]

Úgy látom, Te foglalkozol főleg a pápákról szóló cikkekkel. Szerintem érdemes lenne az uralkodókhoz hasonló sablont rakni a cikkekbe. Íme meg is csináltam.

Pl. a sorban következő Liberius pápa cikkbe aljára ezt lehetne rakni:


Előző pápa:
I. Gyula pápa
Római pápa
352-366
Vatikán címere
Következő pápa:
II. Félix

Ugye, megcsinálod. Szívesen venném, ha válaszolnál, tudnám, hogy nem feleslegesen csináltam sablont. (Itt válaszolhatsz, figylőlistán vagy.)

Az éveket linkbe is rakhatod. Az első kettő és utolsó kettő pápa készen van.

-- Árpi (Harp) ? 2005. április 28., 13:19 (CEST)Válasz

Örülök, hogy használod a sablont.

Ha az oldalt szerkeszted, alul megjelennek a benne levő sablonok, rákattintva átszerkesztheted. A Vatikáni zászló helyett lehetne idővel valami jobban látható képet berakni. Egyébként leggyakrabban más sablonból szoktam átalakítani (Sablon:Uralkodó).

A szócikkekben ne nagyon használj vastagítást. Az többnyire a szócikk címére, táblázatok fejlécére van fenntartva, kiemelésre inkább a dőlt betű való (kettő-kettő szimpla idézőjel közé rakni). De a címszót is csak egyszer kell vastagítani, az elején. -- Árpi (Harp) ? 2005. május 3., 15:39 (CEST)Válasz

Hello, latinos barátom![szerkesztés]

Azt írod, érdekel a latin nyelv ill. mitológia. Isten hozott a lexikonban! Van mit írni (pl. egy sereg görög-római mitológiai alak, tkp. mindegyik, mert alig van ilyen cikk, holott ez hálás rejtvény- társalgás- téma, sok helyen előjön, ha kultúrával fogalkozik valaki, tehát szinte kéri, hogy lexikonbe kerüjjön.). Telitalálat Felügyelő 2005. augusztus 20., 11:53 (CEST)Válasz


Tégy a gyülölet ellen![szerkesztés]

User:Data Destroyer (lefordítva: adatromboló) bejelentkezése óta kimagaslóan durva hangnemben, és kimagaslóan sok személyeskedést elkövetve fogalmazza meg véleményét a Wikipédia-vitalapjain.

(például:csökkentértelmű szerkesztők, balfasz, elmebeteg, barom, ámokfutó, gerinctelen, fóbiás, mániákus, zsiványgábor, ökörke, hisztérikus, hülye, szellemi impotens, netbohóc, beteg paranoiás, nincsen neki esze, otromba hülyegyerek, ki kell írtani, mentális gondokkal küzdő ember, ki nem szarja le, paraszt, sunyi, gerinctlen, ostoba, mániákus stb)

Az eddigi felkérések mind eredménytelenek voltak, mert ha történt is igéret a személyeskedés abbahagyására, azt tett nem követte. Az általa használt hangnem, ha gyökeret ver a Wikipédiában, akkor a lapjain mérgezi a légkört, elmérgesíti a vitákat, és sok, Wikipédia számára értékes jelenlegi és potenciális szerkesztő kedvét elveszi nemcsak a megbeszélésektől, de az egész Wikipédiától is.

Továbbá tőle erednek a "a trollokat el kell pusztítani"..."a trollokat ki kell irtani" gyülöletkeltésre alkalmas felszólítások is: [1],[2]


Ha te sem szeretnéd, hogy a magyar wikipédiát személyeskedések uralják, hanem hozzánk hasonlóan nyugodt és gyülöletmentes szerkesztési környezetre vágyol, akkor gyere és tegyél is érte valamit! Támogasd aláírásoddal a kezdeményezésünket, akik elítélik az ilyen viselkedésformát.

--Nobel-békedíjért pedálozok 2005. szeptember 11., 18:23 (CEST)Válasz

Ha esetleg van itt a wikiben valami, amit nagyon unalmasnak találsz, javaslom, rakd be ezt az ásító cicát :-) Alensha  * 2005. szeptember 11., 18:56 (CEST)Válasz

Ez az ásitó cica például az a kategória

Szabadítsuk fel a Wikit! 2005. szeptember 11., 19:10 (CEST)Válasz

Kiváló Wikipédista Díj[szerkesztés]

Kedves Jojo!

Némi megbeszélés után rájöttünk, hogy egy ideje elfelejtettük elismerni csendben, felhajtás nélkül, de lekesen dolgozó szerkesztőinket, akik nagyon sokat tesznek a magyar Wikipédia fejlődéséért.

Kiváló Wikipédista díj

Te az elmúlt időszakban rengeteg szépen kidolgozott vallási és mitológiai cikkel bővítetted lexikonunkat és mivel szeretnénk neked megköszönni a eddigi munkádat, a többiek nevében is átnyújtanám neked a Kiváló Wikipédista díjat. Reméljük, hogy kiteszed a userlapodra is.

Gratulálunk és további jó munkát kívánunk:

  1. Serinde 2005. október 5., 21:01 (CEST)Válasz
  2. Gratulálok! Így tovább! Alensha  * 2005. október 5., 21:17 (CEST)Válasz
  3. Csatlakozom! --DHanak :-V 2005. október 5., 22:00 (CEST)Válasz
  4. Gratulálok! Data Destroyer 2005. október 5., 22:12 (CEST)Válasz
  5. Köszönjük eddigi és jövőbeni munkádat! Gubb 2005. október 6., 08:22 (CEST)Válasz
  6. Köszönjük a sok szép szócikket, csak így tovább! -- nyenyec  2005. október 7., 22:36 (CEST)Válasz

Császárok[szerkesztés]

Szia! Ha már ilyen szépen beszálltál a német-római császárságba, nem szeretnéd egészen véletlenül megírni a Nagy Károlyról szóló cikket? Jelenleg ugyanis ez egy egyértelműsítő lap, de sok cikk hivatkozik rá. A jelenlegi tartalmat jobb lenne átmozgatni a Nagy Károly (egyértelműsítő lap) névre és a most Nagy Károly (király) hivatkozásokat visszaalakítani, de ennek csak akkor van értelme, ha valaki azonmódn elkészíti a frank császár életrajzát is. Nos? - Serinde üzenet 2005. december 5., 16:10 (CET)Válasz

Képek licence[szerkesztés]

Szia! Nagyon jó, hogy megadod az URL-t az általad feltöltött képeknél, de arra is szeretnélek megkérni, hogy egy licencsablont is adj meg. Legtöbbször egész egyszerűen az eredeti EnWikis licencsablont lehet alkalmazni nálunk is, pl. {{GFDL}}, {{cc-by-sa-2.5}}. Köszi és további jó szerkesztést!

-- nyenyec  2005. december 5., 19:58 (CET)Válasz

Ezt szándékosan csinálod?[szerkesztés]

Többen szóltak már érte, h a nemzetközi témájú képeket ne ide, hanem a commonsba rakd fel. Ennek ellenére, mintha el se olvasnád a figyelmeztetéseket továbbra is ide pakolsz mindent. Miért?

Nikita 2005. december 9., 23:43 (CET)Válasz

Természetesen magyarított térképek továbbra is jöhetnek ide :) - Serinde üzenet 2005. december 10., 11:25 (CET)Válasz

királyok[szerkesztés]

Szia!

Amikor dolgozod fel az uralkodók listáját, kérlek csinálj egyértelműsítő lapokat is, hisz a különböző országokban azonos nevű királyok voltak. Az angol wikihez hasonlóan a vesszővel való elválasztás lesz bevezetve, eddig, ahogy megfigyeltem a zárójel volt a magyaron a divat. (Prága miatt csináltam IV. Károlyos egyértelműsítő lapot, azért kérdezem)
Annyit kérdeznék még, hogy azáltalad készített pár zászlós oldalon (nagyon szép munkák) mi volt a forrásod? --Mestska 2005. december 31., 14:30 (CET)Válasz

A vesszővel elválasztás ténylegesen jobb, az egyételműsítő lapok viszont amiatt szükségesek, ha valaki csak annyit ír bea keresőbe, hogy III. Károly, akkor ki tudja választani, melyik III. Károlyra gondol. ebben azt hiszem közre fogok majd működni :) Boldog új évet! --Mestska 2005. december 31., 15:11 (CET)Válasz
a norvég uralkodókat megtanulni nem semmi lehet a 16. századtól :-) Ezek direkt csinálták ilyen váltóműszakban 1 Keresztély-1 Frigyes? Úgy látom 1814-ben elfogyott a cérna. üdv, @tti 2006. január 3., 19:09 (CET)Válasz

Szia, boldog új évet! A királyok, egyértelműsítések témában karácsonykor feltett kérdésemre kaptam végül választ az adminisztrátoroktól ([itt]). Gondoltam megemlítem, érdemes elolvasni :) --Mestska 2006. január 3., 19:38 (CET)Válasz

listák[szerkesztés]

Szia! Ha ilyen listás cikkeket csinálsz, szerintem írd automatikusan be a Kategória:Listák hivatkozást is. Leicester 2006. január 7., 13:44 (CET)Válasz

Uralkodók[szerkesztés]

Amikor megcsináltam, megnéztem az Uralkodók listáját, de akkor még nem volt benne. Ha hamarabb megtalálom, nem töltöm vele az időt. A színeket az enwiki táblázatából vettem át, szerintem szépek, de ízlések és pofonok ugye... :-). De a javaslataid jók, engem is zavart a zárójeles link, ha azt kiveszed, OK, a táblázatomat felteszem törlésre. Lily15 2006. április 4., 07:18 (CEST)Válasz

U.i Már jó pár király életrajzát kidolgozták, ami nálam kék. Az összekötő szövegeket a táblázatban egy kicsit nézd át, néhány helyen van egy kis eltérés.

Köszönet[szerkesztés]

Kedves Lily15, kedves Jojo! Nagyon köszönöm a közös projekt megoldásában tanúsított rendkívül pragmatikus és gyümölcsöző megoldás kialakításában vállalt szerepeteket. Példaértékű a wiki közössége számára! --Burumbátor 2006. április 4., 12:33 (CEST)Válasz

Képlicenc: nem a forrásjelölés a jó sablon[szerkesztés]

Szia!

A legutóbb általad feltöltött képekre nem a {{forrásjelölés}}(?) a jó sablon, mert a jogtulaj nem engedélyezte a kereskedelmi felhasználást. A forrásjelölés azt mondja, hogy szabadon felhasználható, amibe beleértjük a kereskedelmi célú terjesztést is. A helyes sablon ezért a {{nemkereskedelmi}} vagy esetleg a {{jogvédett}}(?).

Pl. Kép:XIIIAntiokhosz.jpg

-- nyenyec  2006. április 23., 18:30 (CEST)Válasz

Megtennéd, hogy kijavítod a sablont a képek lapjain? Köszönöm, nyenyec  2006. április 23., 23:28 (CEST)Válasz
Köszönöm szépen! -- nyenyec  2006. április 24., 15:40 (CEST)Válasz

Antiochia[szerkesztés]

A szócikked már régóta tetszik, szeretném jelölni referálásra és majdan kiemeltnek. Csak a forrásmegjelölést hiányolom és egy kicsit több képet is elbírna a szöveg. Lily15 2006. június 15., 18:56 (CEST)Válasz

Jelöltem: Wikipédia:Javaslatok kiemelt szócikkekre/Antiochia. NCurse üzenet 2006. augusztus 6., 08:54 (CEST)Válasz

it.wiki[szerkesztés]

Ciao, sono uno user di it.wiki, uno dei pochi che si occupa di cose ungheresi. Alla voce "Santo Stefano d'Ungheria", c'è un utente quasi anonimo che vuole affermare che S. Stefano fosse di lingua turca . Lui dice che è un'affermazione di László Gyula (a me comunque non risulta). Ma non riesco a farlo ragionare, aveva anche inserito S. Stefano tra i santi turchi (!!!). Forse potresti darmi una mano? Anche per controllare il resto della voce. Grazie. Ciao. Ediedi

Ciao, buon anno anche a te. Grazie per le informazioni, confermano quella che era la mia opinione. Mi farebbe piacere se intervenissi direttamente anche nelle discussioni e nelle pagine di it.wiki, mi pare che ci si aun attacco contro gli ungheresi da parte di rumeni e turchi. Grazie, Ciao. Ediedi

Korábban feltöltött képeid[szerkesztés]

Szia. Egy vagy több általad feltöltött képnél nem adtad meg a kép forrását, vagy licencét. Kérlek az ilyen képeken pótold a WP:KÉPLIC licencet, és forrást. A feltöltött képeid ezen az oldalon megtalálod (amelyiknél nem látod azt, hogy utolsó, azokat kérlek nézd át).

Ha a képet már olyan rég töltöted fel, hogy a forrást nem tudid megadni, érdemes körül nézni azon cikkek més nyelvű változataiban, ahol az adott kép használva van, hátha megtalálod a képet, vagy legalábbis egy megfelelő licencű alternatívát.

Köszönöm --Dami reci 2006. december 9., 20:23 (CET)Válasz

Bonifacio kép[szerkesztés]

Szia!

Biztos, hogy jó ötlet volt magyarosítani VIII. Bonifác pápa címerét? Kép:VIIIBonifaccimer.jpg Ill. most látom, hogy a többit is átírtad magyarra. A címeren szerintem nem szabad változtatni, nekem ez olyan, mintha a pl. a Brazil zászlón az Ordem e Progresso feliratot átírnánk. Onnantól kezdve ez már nem brazil zászló, ahogy szerintem ez sem Bonifác címere. Üdv, Totya (vitæ) 2006. december 29., 14:38 (CET)Válasz

Bocs, már látom, a felirat nem a címer része. Ez esetben nem lenne jobb a feliratot leszedni, hogy csak a címer látszódjon? Egyszeri userek (mint én :-)) azt hihetik, hogy az is címer része. - Totya (vitæ) 2006. december 29., 14:48 (CET)Válasz

Ha neked mindegy, akkor arra kérlek, hogy ezentúl inkább szalag nélkül töltsd fel. Megtévesztő lehet, ahogy én is azt hittem, hogy a szalag is címer része. Ha egyetértesz, akkor a régieknél leszedném a szalagot. Mi a véleményed? - Totya (vitæ) 2006. december 29., 15:17 (CET)Válasz

Szia. Kérlek ne jelöld meg kettős licenccel azokat a címereket, amiket nem te készítettél, főleg, hogy megnézve az eredeti leírásukat, látható, hogy azok szerzői jogi védelem alatt állnak, és külön engedély alapján használják a Wikipédián. Üdv--Dami reci 2006. december 31., 14:12 (CET)Válasz

Elkezdtem leszedni a szalagokat, egyúttal javítani fogom a licencet is. Üdv, Totya (vitæ) 2006. december 31., 14:31 (CET)Válasz

Az új képek feltöltésénél kérlek figyelj oda, hogy a {{címer}}(?) sablont használd a kettős licenc helyett, mert függetlenül mennyi munkát fektetsz a kép manipulálásába annak jogi állása (tehát, hogy valószínüleg jogvédett címer) nem változik meg. Köszi --Dami reci 2007. január 7., 23:45 (CET)Válasz

Források a pápás cikkekhez[szerkesztés]

Szia!

Láttam, hogy sok pápás cikket kezdtél el. Megtennéd azt, hogy megadod hozzájuk a forrásokat? -- nyenyec  2007. április 10., 00:30 (CEST)Válasz

Források az Arakhné cikkhez[szerkesztés]

Kérlek add meg forrásaidat az Arakhné cikkhez. Karmelaposta 2007. április 26., 11:49 (CEST)Válasz

Kösz!
Úgy tervezem, hogy továbbfejlesztem a cikket. Elég sokmindent összegyüüjtöttem hozzá. Mennyire nöött szívedhez a jelenlegi formája? Lehetööleg hagyjam érintetlenül, amit írtál, vagy nem bánod, ha a te szövegrészed is átalakul? Ha kívánod, akkor a te szövegedet úgy hagyom ahogy van, és csak kiegészítéseket teszek, de ha nem bánod, akkor könnyebb lenne, ha szabadon garázdolkodhatnék.
Karmelaposta 2007. május 4., 13:24 (CEST)Válasz

Lakhely[szerkesztés]

Szia! Láttam, hogy hajdúdorogi vagy. Most többen is próbálunk kategórizálni asszerint, hogy hol lakunk (Sablon:User lakhely). Ha szeretnéd akkor az ott található hajdúdorogi sablont kiteheted az userlapodra, ha nem akkor légyszi csak ennyit írj a lapod legaljára: "Kategória:Hajdúdorogi wikipédisták". Köszi Szajci 2007. június 12., 20:08 (CEST)Válasz

Teşekkürler[szerkesztés]

Antiochia maddeniz için Türkçe vikipedistler adına teşekkür ederiz.Baylan

In the name of Turkish Wikipedians, thank you for your Antiochia article! Khutuck 2007. július 30., 17:59 (CEST)Válasz

As being an Antiochian, thank you very much for your article about Antiochia. tr:User:Delamorena

Képtörlés (Kép:Brabantcímer.gif)[szerkesztés]

Egy általad felküldött vagy módosított kép vagy fájl, a Kép:Brabantcímer.gif törlésre lett jelölve. Kérlek, a kép oldalán nézd meg, miért jelölték. A törlésre jelölő sablonban megtalálod, mit tehetsz, ha nem szeretnéd, hogy törölve legyen. Köszönöm! --Damibot 2007. szeptember 25., 14:10 (CEST)Válasz

Kép:GranCan.jpg, Kép:GranCanaria.jpg, Kép:Güimar.jpg[szerkesztés]

Szia! Adjál licencet légyszi a képeknek. Köszi. Szajci reci 2007. október 30., 18:49 (CET)Válasz

Légyszi adjál licencet, különben töröltetnem kell a képeket. Üdv Szajci reci 2007. november 3., 17:30 (CET)Válasz

Boldog születésnapot![szerkesztés]

ugyna három nap késéssel, de Boldog harmadik wikiszületésnapot kívánunk neked magam és a wikipédisták nevében! wikiszülinap bizottság

VIII. Bonifác pápa[szerkesztés]

Kiteszem a szócikket referálásra! Szajci reci 2008. február 4., 17:59 (CET)Válasz

Fordítás[szerkesztés]

Szia! A szerkesztőlapodon látom, hogy a lételemed az idegennyelv. :-) Ebből kifolyólag bátorkodom megkérdezni tőled, hogy le tudnád-e fordítani ezeket a kifejezéseket különböző nyelvekre? Sokat segítenél nekem:

Autómentes nap országai
| leírás         = Az „európai mobilitási hét és autómentes nap” rendezvénysorozathoz csatlakozott országokat ábrázoló térkép
| forrás         = saját szerkesztés
| dátum          = 2008. 09. 15.
| helyszín       = 
| szerző         = [[Szerkesztő:CsGábor|CsGábor]] <sup>[[Szerkesztővita:CsGábor|vita]]</sup> 2008. szeptember 18., 20:23 (CEST)
| engedély       = kettős licenc 
| más változatok = 

Köszönettel: CsGábormegbeszélés 2008. október 10., 10:38 (CEST)Válasz

Pápa[szerkesztés]

Szia! Köszönöm a kedves szavakat. Örülök, hogy újra itt vagy. Remélem még nyárig kiemelt lesz egy pápa, vagy legalább fejlődnek azok a cikkek, mert néhány pápáról sajnos nincs sok. üdv és jó munkát. Szajci reci 2009. február 26., 14:07 (CET)Válasz

Pápák és a portál[szerkesztés]

Szia, Jojo! Úgy látom, te inditottál több pápás cikket. Néhánnyal kapcsolatban az a gondom, hogy szóról szóra azonos szöveg található a Keresztény Magyarország Portálon. Nem tudom megállapítani, hogy melyik volt előbb, a wikipédia cikke vagy a portál, ezért segítséget kértem a műszaki kocsmafalon. Lehet, hogy szerencsésebb lett volna, ha előbb téged kérdezlek meg, ne haragudj. Üdvözlettel – Hkoala 2009. február 26., 20:29 (CET)Válasz

Ó, ezt már el is felejtettem! Valamelyi technikai szakértő (talán Tgr) megnézte, és megállapította, hogy a te cikked volt előbb. A módszert már akkor sem értettem :-) Elnézést, hogy zavartalak! Üdvözlettel – Hkoala 2009. május 13., 16:46 (CEST)Válasz

Sablon:Bibliai személyek infobox[szerkesztés]

Szia, nem akarod ezt átalakítani az {{infobox}} alapján? Hogy akkor már egységesek legyenek az új infoboxok kinézetben. Készül egyébként az Egyházi személyek infobox is itt lehet megnézni működés közben. {{infobox}} elsőre ritkanehéznek tűnik, de valójában egy pici próbálgatás után elég könnyen elsajátítható alap (ha én me tudtam tanulni akkor bárki a földön Vigyor). Ha gondolod segítek benne. Üdv, – Timish levélboksz 2009. május 13., 13:32 (CEST)Válasz

Háááát bevallom őszintén, hogy nem találom a hiba okát, pedig átnéztem alaposan. :S Meg kéne kérdezni vagy a műszaki kocsmafalon, vagy a sablongurukat Danit és Matthewt, bár Dani mostanában nem nagyon van fent. Műszaki kocsmafal, aszondom... Kérdezzük meg, átviszem oda a kérdést, hátha a nálam okosabb műszaki zsenik kihámozzák a hiba okát! Egyébként tök jó hogy ilyen hamar belejöttél az infoboxolásba, nekem három napig tartott VigyorTimish levélboksz 2009. május 13., 16:58 (CEST)Válasz
Szerintem szép a sablon, talán a színét lehetne igazítani, bár nem tudom a Bibliához milyen szín illene, én vaami szép kéket tudnék elképzelni. Üdv, – Timish levélboksz 2009. május 14., 10:48 (CEST)Válasz

Középkorműhely - felhívás[szerkesztés]

Wikipédia:Középkorműhely/Forráshiány több olyan cikk van közte, amit annak idején te kezdtél el. - – Hkoala 2009. május 16., 19:58 (CEST)Válasz

ZSP-sablon[szerkesztés]

Szia! Csak mivel látom, nagy számban dolgozol bibliai témájú lapokon, nem kérhetnélek meg, hogy innentől minden ilyen lap aljára beillesztenéd ezt is: {{portál|zsidóság}} ? Nagy segítség lenne, mert egyelőre ketten csináljuk DD-vel. Köszi! :-)eLVe kedvesS(z)avak 2009. június 14., 14:14 (CEST)Válasz

Burák[szerkesztés]

Szia, tök szép ez a cikk, és nagyon érdekes témáról szól, gratulálok hozzá. Eltávolítottam belőle a < br > jeleket, mert igazából a br-es sortörés a wikiben teljesen felesleges, max. a sablonokban és táblázatokban hazsnáljuk, aholmáshogy nem lehetne sort törni. Egyszerűen csak nyomj két entert a sor végén, és kész :) Üdv, – Timish levélboksz 2009. október 19., 17:27 (CEST)Válasz

Zamzam[szerkesztés]

Szia, kérlek nézz rá a Zamzam forrásról szóló cikkben a számadatokra, valami kavar van a vízszint körül:

"Egy kísérlet során, amikor a kút vizét 8000 liter/másodperces sebességgel szivattyúzták ki 24 órán keresztül, a víz szintje lecsökkent 3,23 méterről 12,72 méterre, és később 13,39 méterre, de ezután a víz szintje nem süllyedt tovább. Miután a szivattyúzást befejezték, a víz szintje mindössze 11 percen belül 3,9 méter mélységre ugrott vissza."

Csökkent, de nőtt etc. Köszi szépen :) Data DestroyerMi fáj, gyere mesélj... 2009. november 10., 13:54 (CET)Válasz

Most már én is értem, a kút mélysége zavarodott össze bennem a vízszinttel :) Így viszont tökéletes, nagyon köszönöm. Data DestroyerMi fáj, gyere mesélj... 2009. november 10., 14:30 (CET)Válasz

Bibliai személyek infobox[szerkesztés]

Szia, átneveztem Sablon:Bibliai személy infobox névre az elnevezési szokásoknak megfelelően; javítottam a cikkekben és töröltem a régi nevét. Üdv, – Timish sablongyári üzenőfal 2010. március 4., 16:51 (CET)Válasz

Megkésett kérés[szerkesztés]

Kérlek ne tölts föl jogsértő képeket a Wikipédiára, mert 6 év után is képes előjönni a dolog.

  • Fájl:Sherry.jpg
  • Fájl:Güimar.jpg
  • Fájl:CostadelSol.jpg

Képíró Gépíró vita 2011. március 4., 04:14 (CET)Válasz

12akd[szerkesztés]

Jó lenne forrás a pápák életrajzaihoz.12akd vita 2011. március 20., 13:52 (CET)Válasz

Ismételten kérek forrást a pápákhoz.12akd vita 2011. december 13., 19:29 (CET)Válasz

Hajdúdorogi székesegyház[szerkesztés]

Szia! A fenti szócikket nem lehet kiemelésre vinni? Itt vagy akár egy aktuális kiemelés munkalapján meg tudod nézni, mik a kritériumok, melyeknek meg kell felelni. - RepliCarter Hagyj üzenetet 2011. november 15., 08:49 (CET)Válasz

Ha te magad azt mondod, hogy még nincs kész, akkor persze ne vidd még kiemelésre, hiszen akkor nem felel meg a teljes körűség kritériumának. Ha kész van, és hosszúnak tartod, akkor még mindig ki lehet szervezni belőle valamit külön szócikkbe, de jó sok jóóó hosszú cikkünk van :-), úgyhogy az nem baj, ha hosszú. Mindenesetre tényleg szép cikk. - RepliCarter Hagyj üzenetet 2011. december 2., 20:56 (CET)Válasz

Szia! Itt a munkalap: Wikipédia:Javaslatok kiemelt szócikkekre/Hajdúdorogi székesegyház. Alá kéne írnod az Én, a jelölő, tanúsítom... mondat után, illetve utána szoktunk még írni egy-két sort, hogy pl. saját munka vagy fordítás, illetve ha valamelyik műhely érdeklődési körébe tartozik, akkor azt is. A lapot pedig figyeld, mert ha érkeznek rá a tanúsító szerkesztőktől javítanivalók vagy kérdések, azokat meg kell oldani majd. Üdv. - RepliCarter Hagyj üzenetet 2012. január 14., 19:20 (CET)Válasz

Február 2-án fog munkapadra kerülni a romantikus építészet után. - RepliCarter Hagyj üzenetet 2012. január 14., 19:22 (CET)Válasz

Szia! Örülök, hogy RepliCarter rábeszélt, hogy kiemelési eljárásra kerüljön a szócikked. Egészen kiváló, részletes, mindenre kiterjedő, jól, sőt kiválóan és szépen megírt anyag. Nagyon tetszik! Két napomba telt, hogy végigolvassam, és az elsősorban formai dolgokat javítsam benne, remélem nem veszed zokon. Tennék viszont pár megjegyzést, amik felmerültek az olvasás közben. 1. A cikkben a paróchia, paróchus írásmódot használod, de szerintem parókia, parókus lenne a helyes (egyszer már belefutottam ebbe, tudom, hogy az egyházi személyek így írják, de attól még nem biztos, hogy helyes). 2. A székesegyház története című szakaszban találkoztam a katolicizáló kifejezéssel. Nem tudom, ezért teljesen bizonytalanul kérdezem: nem a katolizáló a helyes? 3. Ugyanebben a szakaszban olvastam a kanonikalizálta szót. Nem találkoztam még ezzel, felmerült bennem, hogy jó-e ez? 4. Szintén ebben a fejezetben írsz arról, hogy „a nedvesedő falakat villamos falszigeteléssel próbálták helyrehozni”. Ebben eléggé biztos vagyok, hogy nem villamos falszigetelésről van szó, hanem olyan elektromos berendezésről, amivel – óvatos melegítéssel – ki akarták szárítani a falakat. 5. Javaslom, hogy a Források szakaszban felsorolt irodalmaknál a CitLib sablont használd, mert jelenleg bizonyos adatok hiányoznak. Észrevételeimmel segíteni akarok, remélem így veszed. Üdv  … szalax vita 2012. január 15., 11:52 (CET)Válasz
Most látom a születésnapot. Én is gratulálok! :)  … szalax vita 2012. január 15., 11:53 (CET)Válasz
Még egy ui.: A Jegyzetek alatt sokkal több forráshivatkozás van, mint amennyi a Források között fel van sorolva (az eddigi források citlibjét megcsináltam)!  … szalax vita 2012. január 15., 13:02 (CET)Válasz
Örülök, hogy pozitívan fogadtad a kéretlen közreműködésemet :-)! Közben rátaláltam a Hajdúdorogi Egyházmegye lapjára, ahol a parókus szót szerepeltetik. A Magyar Katolikus Lexikonban pedig a parókiát használják. Üdv  … szalax vita 2012. január 15., 19:41 (CET)Válasz

Wikiszülinap[szerkesztés]

Szia! Sok-sok boldog wikiszülinapot kívánok erőben, egészségben. Üdvözlettel Tambo vita 2012. január 13., 07:09 (CET)Válasz

Hajdúdorogi székesegyház[szerkesztés]

Szia! Gratulálok, a cikk megkapta a kiemelt státuszt. - RepliCarter Hagyj üzenetet 2012. március 1., 08:58 (CET)Válasz

Meghívó wikitalálkozóra[szerkesztés]

Kedves Jojo!

Most szombaton, Budapestre wikitalálkozót szervezünk, ahol szeretnénk, ha a közösség minél több tagja jelen lenne – hiszünk benne, hogy a személyes kapcsolat jót tesz az online munkának is, másrészt mind emberek szerkesztjük a Wikipédiát így szeretnénk megismerni a szerkesztőket a Wikipédián kívüli környezetben is. Téged, mint a közösség oszlopos tagja, külön örülnénk, ha el tudnál jönni most szombaton! Üdvözlettel, --Dami vita 2012. május 21., 21:15 (CEST)Válasz


Címer[szerkesztés]

Helló!

Ha tudsz egy jó címert, akkor a teljes változatot is meg tudom rajzolni, nemcsak a pajzsot. Mondjuk az eredeti a múzeumból jobb volna. Ha jó a forrás, akkor akár ilyen megoldások is lehetnek: http://commons.wikimedia.org/wiki/Category:HQ_Pictures_by_Madboy74 üdv: Madboy74 * Vitalap 2012. július 21., 20:35 (CEST)Válasz

Kedves Jojo!
Az egyházmegye címerének a "fércmunkája" kész. Jó volna, ha meg tudnád szemlélni, de annyira azért még nincs kész, hogy feltöltsem. Egy elérhetőséget ha adnál, akkor elküldöm. Jobb még most módosítani, mert ha a körvonalakat átalakítom objektummá, akkor azt nehéz lesz utólag módosítani.
Fontos volna, ha a mottót(?) meg tudnád adni, mert a szalag felirata olvashatatlan.
Üdv: Madboy74 * Vitalap 2012. július 26., 07:19 (CEST)Válasz
Kedves Jojo!
Csak csináltam nektek egy teljes címert:
Az egyházmegye címerrel kapcsolatban írtam már, de nem jeleztél vissza.
Üdv: Madboy74 * Vitalap 2013. március 9., 00:48 (CET)Válasz
Kedves Madboy!
Nagyon, nagyon köszönöm a címert! És rettenetesen sajnálom/szégyellem, hogy nem tudtam segíteni. Kicsit sok tennivalóm volt és van is a Wikin kívüli életemben. De nem feledkeztem meg a címerekről, meg rólad. Hajdúdorog helytörténeti múzeumának vezetőjével beszéltem egy eredeti címerről; ő meg is ígérte, hogy küld valamit; de aztán nem jött tőle semmi. Aztán kicsit el is felejtettem, megmondom őszintén.
Az egyházi címerre azért nem reagáltam semmit, mert idő közben sikerült mást is találnom arról a címerről, és az a helyzet, hogy egyre inkább úgy tűnik, hogy az a címer nem az egyházmegye címere, hanem az első püspökének, Miklósy Istvánnak volt a püspöki címere. Nincsen róla túl sok forrás, szóval kicsit nehéz pontosan meghatározni ezeket...
Még egyszer, nagyon szépen köszönöm a remekbeszabott címert. Amint van olyan kép, amit érdemes elküldeni, küldöm!
Üdv: Jojo vita 2013. március 19., 20:01 (CET)Válasz

Nyolcadik wikiszülinapod alkalmából[szerkesztés]

Gratulálok! Tényleg még mindig harmadikos vagy a közgázon, mint azt a bemutatkozólapod állítja? --Karmela posta 2013. január 11., 21:48 (CET)Válasz
Hahhaha, tényleg! Előszöris köszönöm a gratulációt. Másrészt, frissítem a bemutatkozómat, mert az is van 8 éves... Jojo vita 2013. február 10., 09:38 (CET)Válasz

Megerősített[szerkesztés]

Szia! Nincs elvéve a jogod, valószínűleg olyan lapot szerkesztettél, amit előtted egy nem megerősített szerkesztő, és ilyenkor nem válik megerősítetté a tiéd sem, amíg az övé nem az. Ha járőrjogot kérsz, akkor le tudod ellenőrizni az ő szerkesztését, mielőtt hozzáadod a tiédet. Alensha 2014. január 20., 22:41 (CET)Válasz

nyugodtan zaklass, segítek, ha tudok, csak mostanában fennáll a veszély, hogy nem vagyok itt :) Alensha 2014. január 23., 17:48 (CET)Válasz

Szeleukida pénzérmék[szerkesztés]

Szia! Miután a Commonsban elég sok uralkodóról van már pénzérme, az általad feltöltötteket egy kivételével lecseréltem a cikkekben és törlésre jelöltem, mivel nem szabad felhasználásúak. --Regasterios vita 2014. július 8., 14:33 (CEST)Válasz

Kiemelés[szerkesztés]

Jelöltem kiemelésre a Wikipédia:Javaslatok kiemelt szócikkekre/Mészáros Károly (író) cikked. Üdv. Andrew69. 2014. december 18., 06:08 (CET)Válasz

Örülök ha segítettem. Külön öröm, ha megint foglalkozol majd a cikkekkel. Andrew69. 2015. január 25., 21:12 (CET)Válasz

Antiokheia felülvizsgálata[szerkesztés]

Szia! Felvetettem az Antiokheia kiemelt szócikk felülvizsgálatát a Wikipédia:Javaslatok kiemelt szócikkek felülvizsgálatára/Antiokheia lapon, kérlek nézz rá, ha időd engedi. Természetesen szeretnék segíteni abban, hogy megmaradjon a csillaga, mivel azonban te írtad a szócikket, így te tudod megmondani, hogy melyik rész melyik forrás alapján készült, jó lenne, ha be tudnál csatlakozni. Ha tudok, segítek újraforrásolni is. Üdv Xiaolong Üzenő 2015. január 13., 14:31 (CET)Válasz

Szia! Rendben - jó régen írtam azt a cikket, szóval mindenképpen ráférne egy kis vérfrissítés. Igyekszem foglalkozni vele, mindenképpen írok, ha valahol elakadtam, avagy készen vagyok, és szeretném a véleményedet kikérni. Köszönöm, hogy írtál róla! Üdv Jojo vita 2015. január 25., 13:06 (CET)Válasz

Mészáros Károly szülőhelye[szerkesztés]

Szia! Mészáros Károly (író) vitalapján vetettem fel, hogy szülőfaluja, Zavatka valószínűleg nem azonos Görögfaluval. Mivel te fejlesztetted fel kiemelt szintre a cikket, megtennéd, hogy ránézel, és jelzed a szócikk vitalapján, hogy van-e erről valami biztosabb információd? (Tisztában vagyok vele, hogy a Görögfalura mutató link már korábban ott volt, az azt elhelyező szerkesztőnek is írtam.) Köszönöm, --Antissimo vita 2015. február 4., 13:08 (CET)Válasz

Engedély képekhez[szerkesztés]

Szia! Az általad feltöltött Fájl:Antiochiafejedelemség.jpg kép egy szerzői jogvédelem alatt álló alkotás. Amennyiben tudsz engedélyt szerezni, kérlek, jelezd ezt a kép oldalán a ==Licenc== fejléc alatt az {{engedélykérés folyamatban}}(?) sablon kirakásával (a képeid listáját megtalálod a „Közreműködéseim” menüben). A Wikipédia:Engedélykérés oldalon találsz mintákat szabad licences engedély kéréséhez. Az engedélyeket minden esetben a permissions-hu@wikimedia.org címre küldesd! Ne felejtsd el feljegyezni az engedélykérést a folyamatban lévő engedélykérések oldalra. Képekkel kapcsolatos kérdéseiddel fordulj bizalommal a kocsmafal képszekciójához. Képek feltöltése előtt kérlek, tanulmányozd a felküldési útmutatót. Köszönöm a figyelmed, Képészmérnök vita 2015. március 7., 16:28 (CET)Válasz

A felhasználóneved meg fog változni[szerkesztés]

2015. március 20., 08:32 (CET)

Ünnepélyes vállveregetés és gratuláció[szerkesztés]

„Öreg róka” elismerés
A tízéves kitartó szerkesztői munkáért, mellyel elhivatottságodat bizonyítottad a magyar kultúra és ismeretterjesztés terén.
A Wikipédia szerkesztő-közösség nevében: --Csurla vita 2016. február 8., 21:29 (CET)Válasz

Gratulálok! - Csurla vita 2016. február 8., 21:29 (CET)Válasz

Wikiszületésnap[szerkesztés]

Sok boldog wikiszületésnapot kívánok! Apród vita 2017. január 13., 14:59 (CET)Válasz

Sablon:A katolikus egyház pápái időrendben[szerkesztés]

Üdv Janosfejervari! Értesítelek, hogy az általad létrehozott Sablon:A katolikus egyház pápái időrendben szócikkről megbeszélés kezdődött a Wikipédia:Törlésre javasolt lapok/Sablon:A katolikus egyház pápái időrendben oldalon. Ha részt kívánsz venni a megbeszélésben, nem tartod indokoltnak a jelölést, vagy megjegyzést szeretnél tenni, azon a lapon megteheted. Valószínűleg nagyban megkönnyíti a megbeszélést, ha ellenőrzöd a cikk tárgyának nevezetességét, a források mennyiségét és minőségét, és a cikk nézőpontjának semlegességét. Köszönöm a figyelmedet és jó szerkesztést kívánok! Hkoala 2018. december 30., 17:37 (CET)Válasz

14.[szerkesztés]

Boldog 14. Wikiszületésnapot kívánok! Subicemaster 🍪 kekszgyár 2019. január 13., 10:49 (CET)Válasz

Fájl:Velközt.jpg[szerkesztés]

Szia! Tudnád pontosítani, honnan vetted ezt a térképet? Nem találom sehol, és ha nem lesz tisztázva az eredete, sajnos törölni kell. – Regasterios vita 2020. május 29., 10:58 (CEST)Válasz