Szerkesztővita:Herkules73

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Doncsecz 15 évvel ezelőtt a(z) Nemesnépi témában
Köszöntünk a magyar Wikipédiában, kedves Herkules73!

Üdvözlünk!

A Wikipédia szerkesztésének fortélyaihoz az első lépések oldalon találsz bevezetőt. A szerkesztést a homokozóban gyakorolhatod. A Wikipédiában folyó társalgások jobb megértéséhez a wikifogalmak és rövidítések (szó)jegyzékében találsz segítséget.

Kérjük, különösen ügyelj a felküldött szövegek és képek jogtisztaságára és forrásaid pontos megjelölésére!

Kezdő szerkesztőként személyes segítőt, mentort is kaphatsz magad mellé, vele megtárgyalhatod a szerkesztéssel kapcsolatos problémáidat. Ehhez jelentkezz be (ha eddig nem tetted volna), és kattints ide! Bonyolultabb szerkesztési ügyekben a kocsmafalra írhatsz kérdéseket, ha egy szerkesztőtársad tudja a választ, ugyanott fog válaszolni.

Egy közismereti tudakozót is működtetünk, ha valamit nem találtál.

Ha van kedved, írhatsz magadról pár szót a szerkesztői lapodon, melynek kialakításához segítséget itt találsz. (Itt írhatsz például érdeklődési körödről, nyelvtudásodról). A személyes vitalapokat üzenőfalként használjuk, ezen üdvözlet is példa rá. Kérünk, hogy a vitalapokon így írd alá hozzászólásaidat: ~~~~.

Jó szerkesztést és tartalmas szórakozást kívánunk! [törölt kép] DoncseczTöj njaš spor. 2008. október 2., 13:28 (CEST)Válasz

Nemesnépi[szerkesztés]

Szervusz! Nos Nemesnépivel kapcsolatban, ha úgy van, ahogy írod, akkor miért nem a hibás szöveget javítod ki? Én akkor beteszem a te szövegedet a hibás helyet. Egyébként ha őrségi vagy, szívesen vennénk, ha minél többet írnál az Őrségről. Én a Vendvidékről írok, szeretném kiemelté tenni, gondolkoztam, hogy az Őrséget is kibővítem, de nem érzem rá elég felkészültnek magam, más szerkesztő pedig nincs, aki tudna írni nálamnál jobban az Őrségről. [törölt kép] DoncseczTöj njaš spor. 2008. október 2., 13:28 (CEST)Válasz

Az általad megadott feltételeket beraktam a szócikkbe és a hibás dolgot javítottam. Legközelebb kérlek inkább így szerkesz. Továbbá írjál minél több cikket az Őrségről, ezt szívből kívánom és kérem is. Ugye megteszed? [törölt kép] DoncseczTöj njaš spor. 2008. október 2., 13:39 (CEST)Válasz


Kedves Doncsecz! Eddig még soha nem írtam, nem szerkesztettem, nem szóltam hozzá egyetlen szócikkhez sem. Viszont most nem tehettem meg, hogy nem írok. Új nekem ez a rendszer, bár szoktam használni rendszerint akkor, ha valamilyen információra van szükségem.

Köszönöm, hogy javítottad a dolgokat :-)

Az Őrségben élek. Sajnos most nincs időm, hogy bővebben írjak az általam ismert források alapján Nemesnépiről. Ígérem, hamarosan sor kerül rá.

A nacionalizmussal kapcsolatban: pontosan az a gondom, amit te is írtál, hogy abban az időben ez még nem azt jelentette, mint amit ma. Ha valakire rámondják, hogy nacionalista nézetei vannak, akkor már nem is ember. Mi itt az Őrségben másképpen látjuk, az hogy szerette az őrségieket, ezért hajlandó volt anyagi áldozatokat is hozni, vagy, hogy azt látjuk jó magyar volt, és esetleg ennek hangot is adott ez még nem jelenti azt, hogy nacionalista volt.

Fontos ez, hiszen, ha egy ma élő ember a szócikket olvassa, akkor máris negatívan fogja értékelni Nemesnépi Zakál György személyét. Ezt természetesen mi nem szeretnénk.

Még egyszer: ígérem írok még az Őrségről, Nemesnépiről és a Pálóczi Horváth Ádám itteni tevékenységéről is. üdv. Herkules 73

Eszembe jutott a megfelelő kifejezést: a patriotizmus. A patriotizmus jelent egyfajta szoros érzelmi kötődést, mely lehet akár falu, vagy vidék iránt. Zakálnál is pont ez a forma jelentkezik. [törölt kép] DoncseczTöj njaš spor. 2008. október 5., 13:25 (CEST)Válasz

Aláírás[szerkesztés]

A wikikettnek megfelelően az a szokás, hogy ha egy vitalapra valamilyen üzenetet írunk, akkor azt mindig alá is írjuk. (A cikkeket persze nem!) A laptörténetből ugyan minden egyes szóról ki lehetne deríteni (hosszadalmasan és fáradságosan), hogy ki írta, de ez így udvariasabb, sokkal áttekinthetőbb és gyorsabb. Segít minden résztvevőnek követni a hozzászólásokat és a dialógus megértését, ezért a Wikipédia-kommunikáció fontos része.