Szerkesztővita:Harsoga

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Bináris 3 hónappal ezelőtt a(z) Tanácsok kezdő szerkesztőnek témában
Köszöntünk a Wikipédiában, kedves Harsoga!

Üdvözlünk!

Figyelmedbe ajánljuk:

Kérjük, különösen ügyelj a felküldött szövegek és képek jogtisztaságára és a forrásaid pontos megjelölésére!


Mentor · Ha akarod, akkor melléd áll egy segítő, a te személyes mentorod, és segít a szerkesztéssel kapcsolatos gondjaidban. Ide kattintva találsz erről többet. | Segítség · Bonyolultabb szerkesztési ügyekben a kocsmafalra is írhatsz kérdéseket. Ha egy szerkesztőtársad tudja a választ, ugyanott fog válaszolni. | Tudakozó · Egy tudakozót is működtetünk. Ott viszont olyan kérdésekre kaphatsz választ, amit egy lexikonban keresne az ember.


Ha van kedved, mutatkozz be szerkesztőtársaidnak, ide kattintva. Ott, a szerkesztői lapodon írhatsz az érdeklődési körödről, nyelvtudásodról. Az a lap csak a tiéd. Kialakításához segítséget itt találsz. | Vitalapja minden szócikknek, szerkesztői lapnak van. Ez a lap például a te szerkesztői vitalapod („szerkesztővitád”); aki neked üzenni akar, ide fog írni. Ha üzenetet kaptál, arra az oldal legtetején a szerkesztői neved mellett megjelenő kis sárga csík figyelmeztet téged. A szócikkeknek is van vitalapjuk, ott a cikk kialakítását tárgyalják meg a szerkesztők. | Kérünk, hogy az eszmecserék során így írd alá hozzászólásaidat: ~~~~.

Jó szerkesztést és tartalmas szórakozást kívánunk! Sphenodon vita 2015. július 19., 00:01 (CEST)Válasz


If you don’t speak Hungarian, please click here.

Egyszerűsített törlés: Somorjai Martina[szerkesztés]

Szia! Az általad létrehozott (vagy jelentősen bővített) Somorjai Martina lapot egy szerkesztő egyszerűsített törlésre jelölte. Az indoklást a lapon lévő sablonban találod. Ha a lap egyszerűsített törlését kifogásolod, akkor távolítsd el róla a törlési sablont! Ha a törlést nem kifogásolja senki, akkor hét nap elteltével az adminisztrátorok további vita nélkül törlik a lapot. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2024. január 3., 17:38 (CET)Válasz

Somorjai Martina[szerkesztés]

Itt keresd: Somorjai Martina. – Pagony üzenet 2024. január 22., 20:41 (CET)Válasz

Szia! A Somorjai Martina lap valószínűleg nem felel meg a Wikipédia követelményeinek, ezért a törléséről megbeszélés folyik a Wikipédia:Törlésre javasolt lapok/Somorjai Martina címen. Ha nem értesz egyet, ott tudsz hozzászólni.

Ha eddig nem vettél még részt törlési megbeszélésen, a Wikipédia:Törlés és a Wikipédia:Törlési javaslatok megbeszélése lapokon olvashatsz róla bővebben.

Tanácsok kezdő szerkesztőnek[szerkesztés]

Kedves Harsonga,

A Wikipédián az élő személyekről szóló szócikkeket kiemelten kezeljük és probléma esetén inkább törlünk, semmint hibás vagy bizonytalan esetleg megtévesztő információk jelenjenek meg.

Kiemelten fontosak a független összefoglaló források megléte, a semlegesség. A Wikipédia nem reklám, semmilyen tekintetben. Az, hogy újonc szerkesztőként ilyen energia ráfordítással védesz egy szócikket, az elfogultságot jelez. Hogy nem írtál (még) bemutatkozást magadról a szerkesztői lapon, az nem hiba, de érintettként álcának használni Wikipédia:Zoknibáb elv értelmében etikátlan.

A Szerkesztő:SomorjaiMartina néven valóban szerkesztettek 2017 március 9-19 között három szócikket, de ennek említése a szócikkben több aggályra ad okot:

  • Újonc szerkesztőként technikailag hogyan jöhettél (volna) rá ilyen rejtett részletre?
  • Wikipédia szócikk szerkesztés miért lenne számottevő, a Wikipédia mint tudjuk nem szakmai forrás, tudományos környezetben említése dilettáns
  • A szerkesztői név "SomorjaiMartina" nem köthető össze valós személlyel, egyrészt mert nincs semmilyen bemutatkozás a szerkesztő lapon, másrészt a szerkesztői lapok hitelességét alapesetben nem ellenőrizzük.

A cikk sok más jellemzője alapján is látható jól ismered és pártolod Mariannt, emiatt az enciklopédia szerkesztéséhez szükséges távolságtartás hiányzik, a túlzó részletek miatt a cikk "hemzseg" stílusbeli hibáktól: elfogult, reklámízű és rajongói szemlélettel íródott, link farm.

Wikipédia:A szócikkeknek nincs tulajdonosuk Még ha Mariann elérte is a köszöböt a Wikipédiába kerülésre, kérlek pihentesd a témát. Jelen formájában alkalmatlan hogy publikáljuk, át lehet mozgatni például a szócikk inkubátorba. Mivel sokan estek ebbe a teljesítmény-orientált kelepcébe, írtunk egy összefoglalót: Wikipédia:Önéletrajz

Figyelmeztetlek a fentiek alapján, hogy ne élj vissza a Wikipédia szabályaival, és a szerkesztő közösség jóindulatával, szerkesztéshez keress olyan témákat, amiket külső szemlélőként tudsz tárgyalni. Rodrigó 2024. február 4., 23:30 (CET)Válasz

Kedves Rodrigo!
Köszönöm, hogy időt fordítottál rá.
Nem szégyellném, ha én lennék Martina, de nem vagyok. A szócikk szerkesztése alatt felvettem vele a kapcsolatot, onnan a részletek ismerete. Ismerem őt (vitában is említettem) és talán elfogult vagyok, ezt elismerem.
Nem ismerem még annyira a Wikipédia szabályait, hogy vissza tudjak élni vele.
Ha jól értem, ezzel az üzenettel azt közlöd, hogy nem látod értelmét a mediációnak, mert a lapot törölni fogják. Mint írtam, nem csak az említett szócikk miatt gondoltam ezt fontosnak. Akivel a vitát folytattam, Vigilians inspector kereszteslovagként küzd a szexológusok ellen. Több ilyen szócikk az ő közreműködése által lett törölve. Nekem felrovod, hogy "ilyen energia ráfordítással védesz egy szócikket, az elfogultságot jelez." Tőle pedig még ennél jóval nagyobb energiaráfordítást igényelt a bírálatának megírása. Minden mondatba belekötött, olyan jogszabályokra hivatkozva használta sokszor a kuruzsló és büntetendő cselekmény kifejezéseket, amit az Alkotmánybíróság elutasított, mert alkotmányellenes. A szócikk által érinett egyik személyről azt állította, hogy börtönbüntetésre ítélték, pedig még tárgyalás sem volt az ügyében. Ez rosszindulatú sárdobálás, alaptalan rágalmazás. Mi ez, ha nem elfogultság? Alapvető ismeretek hiányoztak az érveléséhez. Pl. szerinte annak elmagyarázása, hogy hogyan nyúljunk a partnerünk nemi szervéhez, orvosi hatáskörbe tartozik, mert ez betegség gyógyítása. (??) Ennél azért magasabb szintű vitára számítottam.
Nem tartalak fel tovább, nem ismétlem meg a vita sok-sok állítását és cáfolatát.
Csak azt szerettem volt elérni, hogy az ennyire elfogult, sok tárgyi tévedést felvonultató szerkesztővel egy irányított vitában tisztázzuk a felmerült kérdéseket, akár a szócikk sorsától függetlenül. Harsoga vita 2024. február 5., 00:30 (CET)Válasz

Ne gondold túl a dolgot. A cikk nem felelt meg a Wikipédia nevezetességi szabályainak, ezért töröltük. Ha bármi más okot látsz mögé, saját magadat csapod be. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2024. február 5., 06:21 (CET)Válasz