Szerkesztővita:Gelijani

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Matteo55 8 évvel ezelőtt a(z) Update és képek témában
Üdvözlünk a Wikipédia szerkesztői között, kedves Gelijani!
If your Hungarian is poor, please click here.
Az alábbi oldalakon segítséget találsz a kezdeti tájékozódáshoz. Ide csak azt szedtük össze, amit tényleg szükséges és érdemes is átfutni legalább.
Ha vitalapra írsz, vagy más szerkesztőnek hagysz üzenetet, írd alá a mondandódat a gombbal, vagy négy hullámvonallal: ~~~~

  Ha kérdésed van, keress nyugodtan a vitalapomon! Üdvözlettel: Hirannor Postaláda 2016. február 3., 07:33 (CET)Válasz

Dobroda zenekar[szerkesztés]

Kedves Gelijani!

Gratulálok első szócikkedhez a Wikipédián. Van néhány kisebb-nagyobb észrevételem a cikkel kapcsolatban.

1. A Wikipédiába nem veszünk át szó szerint forrást, főleg, ha az jogvédett. A zenekar honlapján pedig ott virít a copyright jel. Ezért át kell majd fogalmazni a bevezetőt.

2. A Wikipédia egyik alappillérnek számító irányelve a semleges nézőpont, ezért, akármennyire is szeretjük a zenekart, a szócikkét a lehető legtárgyilagosabban kell megfogalmazni. Egy enciklopédia szócikk nem rajongói oldal.

3. Aztán van egy másik fontos, de sokkal nehezebben értelmezhető irányelvünk a nevezetesség. Ennek van zene specifikus részletes irányelve is. A konkrét cikk esetében csak a zenekar honlapjára vannak hivatkozások, ami nem elég ahhoz, hogy a vérmesebb kollégák ne jelöljék törlésre a lapot.

4. Tanulmányozd át a szócikkek felépítéséről szóló lapot, itt le van írva, hogyan érdemes tagolni egy cikket. Nézd meg más zenekarok cikkeit is. A The Rolling Stones cikk jó példa lehet.

Tudom, hogy egy kezdő szerkesztő számára a Wikipédia irányelvei és sajátságos programozási nyelve nehéz lehet, ezért, ha segítségre van szükséged bátran fordulj hozzám. Ide kattintva tudsz nekem üzenetet hagyni. Vagy írhatsz a kezdők kocsmafalára, ott több „öregróka” is látja az üzenetedet és tud segíteni.

Felraktam a cikkre egy tataroz sablont, így pár napig a kollégák békén hagyják. Amennyire időm engedi kicsit beleszerkesztek majd.

Baráti üdvözlettel: Hirannor Postaláda 2016. február 3., 07:33 (CET)Válasz

Ui.: Nagy piros pont, hogy a hivatkozást cite-web sablonnal adtad meg.

Update és képek[szerkesztés]

Kedves Gelijani!

Kicsit belepiszkáltam a Dobroda cikkébe, remélem nem bánod. Kiírtottam a szövegszerű egyezéseket a honlapon lévő szöveggel és kicsit átformáztam, hogy wikiszerűbb legyen. Ha szeretnétek képeket (az együttesről, az együttes logóját (ha van), albumborítókat) feltölteni a cikkbe, akkor ahhoz a zenekar erre jogosult tagjának írásbeli engedélye kell. Ehhez például az alábbi sablonszöveg megfelelően kitöltött/módosított változatát kell elküldeni a permissions-hu@wikimedia.org címre. A Wikipédia:Engedélykérés oldalon további levélminták találhatók.

Kijelentem, hogy én vagyok az alábbi szöveg szerzői jogának tulajdonosa:
  • <<szöveg webcíme>>
Hozzájárulok, hogy a szöveg a magyar Wikipédiában a „Creative Commons Nevezd meg! – Így add tovább! 3.0” és a „GFDL 1.2” – illetve annak bármely későbbi, a Free Software Foundation által publikált hiteles verziója alapján – kombinált szabad licencek alatt kerüljön közzétételre.
Elfogadom, hogy ezzel biztosítom a jogot a szöveg terjesztésére, kereskedelmi vagy nemkereskedelmi célból történő felhasználására, vagy igényei szerinti módosítására, amennyiben betartják ezen licenc és a törvények szabta feltételeket.
Tisztában vagyok azzal, hogy továbbra is én maradok a szerzői jog tulajdonosa, és fenntartom a jogot, hogy a licenc feltételeinek megfelelően nekem tulajdonítsák azt. A mások által végzett módosítások ugyanakkor nem lesznek nekem tulajdonítva.
Elfogadom, hogy mint szerző nem a szócikkben, hanem annak vitalapján és/vagy laptörténetében leszek feltüntetve.
Elfogadom, hogy nem vonhatom vissza ezt a beleegyezést, és a művet nem biztos, hogy a Wikipédia örökké megtartja.
A szerzői jog tulajdonosának aláírása, dátum

Ha kérdésed van, ne hezitálj írni nekem. Baráti üdvözlettel: Hirannor Postaláda 2016. február 4., 13:13 (CET)Válasz