Szerkesztővita:Dolomit~huwiki

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Teemeah 12 évvel ezelőtt a(z) Alpintechnika témában
Üdvözlünk a Wikipédia szerkesztői között, kedves Dolomit~huwiki!
If your Hungarian is poor, please click here.
Az alábbi oldalakon segítséget találsz a kezdeti tájékozódáshoz. Ide csak azt szedtük össze, amit tényleg szükséges és érdemes is átfutni legalább.
Ha vitalapra írsz, vagy más szerkesztőnek hagysz üzenetet, írd alá a mondandódat a gombbal, vagy négy hullámvonallal: ~~~~

  Ha kérdésed van, keress nyugodtan a vitalapomon! Üdvözlettel: RepliCarter Hagyj üzenetet 2012. április 22., 08:53 (CEST)Válasz

Alpintechnika[szerkesztés]

Üdvözöllek a Magyar Wikipédiában! Az általad létrehozott Alpintechnika szócikk témáját tekintve fontos lehet a Wikipédiának, de sajnos a lap jelenleg annyira kevés információt tartalmaz, hogy nem éri el még a csonk szintet sem. Az ilyen rövid cikkeket szubcsonknak hívjuk, és ha 4-5 napon belül senki nem bővíti ki őket legalább elfogadható csonk szintre, akkor töröljük. Ha szeretnéd, hogy megmaradjon, nosza, bővítsd ki! Keress megbízható forrásokat, ügyelj arra hogy megfeleljen a nevezetességi kritériumoknak is! Ha mindezek stimmelnek, bátran bővítsd a cikket! Ha a szócikk már elég sok információt tartalmaz, kérlek, távolítsd el a {{szubcsonk}}(?) jelzést a szócikk elejéről. Ha bármilyen kérdésed támadt nézd meg az útmutatót, amiből legtöbb kérdésedre választ kaphatsz, de hozzám is nyugodtan fordulhatsz segítségért! Köszönöm! RepliCarter Hagyj üzenetet 2012. április 22., 08:54 (CEST)Válasz

Alpintechnika[szerkesztés]

Szia! A szócikkel kapcsolatosan az alábbi tanácsokat tudom neked adni:

  • kellene neki szerkezetet adni, az általános szócikk-szerkezetre mintát a WP:CIKKCAKK oldalon találsz.
  • Jó lenne írni neki egy bevezetőt (segítség: Wikipédia:Bevezető)
  • Jó lenne forrásokat megadni a szócikkhez, WP:FORRÁS. A jó forrás független, ellenőrizhető és megbízható helyről származik. Ideális esetben megbíható weboldal vagy szakkönyv, újságcikk.
  • Hiányoznak a belső linkek, amik kapcsolódó szócikkekre irányítják az olvasót. Ezek nélkül a cikk "árva". Belső linkeket így tudsz készíteni:
 Az alpintechnikában kétfajta [[kötél|kötelet]] használnak. Dinamikus kötelet és statikus kötelet. A dinamikus kötél az a biztosító kötél, melyet a [[sziklamászás]]ban és a [[barlangászat]]ban vesznek igénybe

Ez lesz belőle: Az alpintechnikában kétfajta kötelet használnak. Dinamikus kötelet és statikus kötelet. A dinamikus kötél az a biztosító kötél, melyet a sziklamászásban és a barlangászatban vesznek igénybe.

Nme kell minden szóra linkelni, csak ami fontos lehet a téma szempontjából. Az sem baj, ha pirosan virít a link, hisz ez jelzi, hogy milyen szócikkek hiányoznak még, és valaki kedvet kaphat a megírásukhoz.

  • A szöveg egyes részei nem nagyon illenek enciklopédiába, pl. " Nem hagynám ki a homlokzat tisztítását sem, ami magasnyomású vízsugárral történhet, vegyszer vagy annak használata nélkül.". A Wikipédia enciklopédia, nem írhat személyes véleményt, a megfogalmazásnak objektívnek, semlegesnek és mindenképp E/3 személyűnek kell lennie. Nem adhatunk tanácsokat sem.

Üdvözlettel, Teemeah big bang is ALIVE 2012. május 11., 10:20 (CEST)Válasz

A felhasználóneved meg fog változni[szerkesztés]

2015. március 20., 08:25 (CET)

Átnevezve[szerkesztés]

2015. április 19., 10:27 (CEST)