Szerkesztővita:Civitat

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Totya 16 évvel ezelőtt a(z) Re: Civitat szócikk szövege témában
Köszöntünk a magyar Wikipédiában, kedves Civitat!

Üdvözlünk!

A Wikipédia szerkesztésének fortélyaihoz az első lépések oldalon találsz bevezetőt. A szerkesztést a homokozóban gyakorolhatod. Ha bármi kérdésed lenne, akkor a kocsmafalon érdeklődhetsz. A Wikipédiában folyó társalgások jobb megértéséhez a Wikifogalmak és rövidítések (szó)jegyzékében találsz segítséget.

Kérjük, különösen ügyelj a felküldött szövegek és képek jogtisztaságára és forrásaid pontos megjelölésére!

Egy segítőtársat, mentort keresel? Akkor Kattints ide! Ez megnyitja szerkesztésre a „szerkesztői lapodat” és a megnyíló szerkesztőablak fölött elolvashatod, hogy mit kell tenned.

Ha van kedved, írhatsz magadról pár szót a szerkesztői lapodon (például érdeklődési körödről, nyelvtudásodról). A személyes vitalapokat üzenőfalként használjuk, ezen üdvözlet is példa rá. Kérünk, hogy a vitalapokon így írd alá hozzászólásaidat: ~~~~.

Jó szerkesztést és tartalmas szórakozást kívánunk! Ford Prefect 2007. december 2., 18:32 (CET)Válasz

Re: Civitat szócikk szövege[szerkesztés]

Szia!

Köszönöm a bizalmat. :-)

Alapvetően nem a szócikk szövegével volt probléma, hanem azzal, hogy a játék még nem elég nevezetes. Ahhoz, hogy valamiről szócikk legyen a Wikipédiában (és más lexikonokban is) valamennyire ismertnek kell lennie, megbízható és a szócikk tárgyától független forrásoknak kell említeniük, pl. újságcikk, TV-riport stb. Ez az ellenőrizhetőség miatt fontos, hiszen csak így lehet ellenőrizni, hogy valóban igaz-e, ami a szócikkben le van írva. Ez nagyon fontos, mert a Wikipédiát sokszor támadják azzal, hogy megbízhatatlan, ezért kell(ene) mindenhez független forrás.

Mit tudnál tenni, hogy legyen róla szócikk? Nem tudom te vagy-e a fejlesztője, ha igen, akkor fejezd be a programot, add ki és vedd rá valahogy az újságírókat, hogy teszteljék és írjanak róla cikket. Ha lesz róla említés, rögtön jöhet ide is egy szócikk. A sorrend tehát fordított: a Wikipédia az ismert dolgokról ír, nem célja, hogy ismertté tegyen valamit.

Azért előkerestem a törölt szöveget, ez volt:


A Civitat egy készülő, térképen játszódó online stratégiai játék, melyben a koraközépkori feudalizmus kegyetlen, de izgalmas világa elevenedik meg újra.

A játékos kezdetként egy városban találja magát, mely gazdaságának központja lesz. Később a játékosnak módjában áll a városa fejlesztésére, más városok alapítására és meghódítására is, amennyiben kitanulja és sikeresen alkalmazza a hadvezetés művészetét. A hódításon kívül lehetőség nyílik más játékosok hódoltatására is, így alakul ki a feudalizmus világa, melyben helyünket szerzett rangunk és a hadszíntereken mutatott képességeink határozzák meg. És mindeközben fontos szerepet játszik a térkép, mely a valóságot szimuláló földrajzi viszonyaira a játékosnak minduntalan a legjobb választ kell adni akkor is, ha csatába menetel és akkor is, ha falvait építi a lankákon.


Ha van még kérésed, kérdezz bátran. :-) Üdv, Totya 2007. december 8., 21:16 (CET)Válasz