Szerkesztővita:Bennó/Archívum 74

Az oldal más nyelven nem érhető el.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Lea Lacroix (WMDE) 7 évvel ezelőtt a(z) Wikidata weekly summary #244 témában

The Signpost: 26 November 2016

Wikidata weekly summary #237

Wikidata weekly summary #238

III. Gergely pápa 732-ben betiltotta a lóhúevést a keresztényeknek; semmilyen körülmények között sem ehettek lóhúst. Ebből az következik, hogy ha csak az állt rendelkezésre, akkor a kereszténynek az éhhalálig kellett éheznie, pedig a kereszténység tiltja az öngyilkosságot. Szalakóta vita 2016. december 10., 21:38 (CET)

Lépjünk hátra két lépést. :) 1. Én azért szívesen megnézném azt a forrást, ami ezt leírja, eléggé urban legend íze van. 2. Ha létezik ilyen tilalom, akkor is valószínűtlen, hogy halálveszélyre is kiterjedne, halálveszélyben a kannibalizmus (emberi tetemből táplálkozni) sem tilos, gondolj az uruguayi focicsapat történetére az Andokban 1972-ben. 3. Az sem egyértelmű számomra, hogy ha az 1-2. teljesülne, az evés visszautasítása tényleg öngyilkosságnak minősül-e. Szóval itt több a kérdőjel, mint az egyéb írásjel. ;) Bennófogadó 2016. december 10., 22:26 (CET)

Természetesen ma már nem érvényes a tilalom, utána két pápa erősítette meg.

  • Bonifatii epistula 28: „Inter ea agrestem caballum aliquantos adiunxisti comedere, plerosque et domesticum. Hoc nequaquam fieri deinceps sanctissime sinas frater, sed, quibus potueris Christo iuvante modis, per omnia conpesce et dignam eis interdicto paenitentiam. Inmundum enim est atque exsecrabile.
  • Pogány szokásként elítélte, és kiirtandónak találta: Desmond Morris: Miért csinálja … a ló? 98. oldal.

Kiemelés tőlem. Szerintem pedig ha az ember az éhhalál szélén áll, akkor a nem evés az öngyilkossággal egyenlő. De ez csak logika, a vallásban pedig nem minden logikus. Szalakóta vita 2016. december 11., 19:28 (CET)

Wikidata weekly summary #239

Wikidata weekly summary #240

The Signpost: 22 December 2016

Meghívás a Komolyzenei műhelybe

Komolyzenei műhely

Kedves Bennó!

Örömmel láttuk, hogy Wikipédia-szerkesztéseid során klasszikus zenével kapcsolatos szócikkel is foglalkoztál.

Szeretnénk felhívni figyelmedet a Komolyzenei műhelyre, mely a klasszikus zenével kapcsolatos témák iránt nyitott szerkesztőket igyekszik összefogni.

A műhely működését nem kívánjuk túlszabályozni, az elsődleges cél egy közös felület biztosítása a témával kapcsolatos kérdések megbeszélésére, egymás kölcsönös segítése, illetve a komolyzenével kapcsolatos tennivalók, megoldandó problémák számbavétele.

Jelen üzenetünkkel szeretnénk meghívni a műhelybe, örömünkre szolgálna, ha műhelyünk tagjaként segítenéd munkánkat. A műhelytagság pusztán a téma iránti nyitottság, érdeklődés, szimpátia kimutatása, semmilyen kötelezettséggel nem jár.

Amennyiben elfogadod meghívásunkat, nincs más dolgod, mint beírni nevedet és a Téged érdeklő témákat a műhelylapra vagy annak vitalapjára.

Reméljük, hamarosan tagjaink között tudhatunk. További jó szerkesztést kívánunk.

(Társműhelyeink: Zenei műhely (műfajtól független zenei fogalmak (pl. kotta, hangszerek), illetve önálló műhellyel nem rendelkező zenei témák (pl. népzene, tánc) összefogása), Opera műhely, Könnyűzenei műhely.)

Eniport üzenőlapja  2016. június 20., 14:12‎ (CET) (A hozzászóló azonosítóját és a megjegyzés időbélyegét egy másik szerkesztő pótolta. Lásd: Wikipédia:Aláírás)

Lorand Gyorgy

En Amerikaban elek es nincs magyar billentyuzet a komputeremhez, de szeretnek edesapamrol feltenni egy ismertetest a Wikipidian. De nem jelent meg, mert hogy ekezetek nelkul lett irva. Van ra lehetoseg, hogy onok kijavitanak az ekezeteket es hogy meg jelenjen Lorand Gyorgy alatt. Koszonettel Lorand Gabor Glorand üzenőlapja  2016. július 31., 19:02‎ (CET) (A hozzászóló azonosítóját és a megjegyzés időbélyegét egy másik szerkesztő pótolta. Lásd: Wikipédia:Aláírás)

Wikidata weekly summary #241

Wikidata weekly summary #242

Kétirányú cikk

Igen kedves Szerkesztő Úr!

Én fogalmaztam meg a "Kétirányú cikk" nevű bejegyzést amit sajnos törlésre került. Nagyon igyekeztem tárgyilagos és részletes lenni a leírásban, hivatkozásokat is használtam.

Kérem segítsen. Hogyan módosítsuk, hogy maradhasson?

Köszönöm Szépen!

Tisztelettel

Nagyfügedi Gergely megteszi kérem, hogy ide válaszol: nagyfug@gmail.com

Megtisztel! Köszönöm!

178.48.241.80 üzenőlapja  2017. január 2., 20:29‎ (CET) (A hozzászóló azonosítóját és a megjegyzés időbélyegét egy másik szerkesztő pótolta. Lásd: Wikipédia:Aláírás)

Wikidata weekly summary #242

The Signpost: 17 January 2017

Wikidata weekly summary #243

Wikidata weekly summary #244