Szerkesztővita:Bencecsapody

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Teemeah 16 évvel ezelőtt a(z) Törpepapagáj témában
Köszöntünk a magyar Wikipédiában, kedves Bencecsapody!

Üdvözlünk!

A Wikipédia szerkesztésének fortélyaihoz az első lépések oldalon találsz bevezetőt. A szerkesztést a homokozóban gyakorolhatod. Ha bármi kérdésed lenne, akkor a kocsmafalon vagy a tudakozóban érdeklődhetsz. A Wikipédiában folyó társalgások jobb megértéséhez a Wikifogalmak és rövidítések (szó)jegyzékében találsz segítséget.

Ha szeretnél egy segítőt a Wikipédiával való megismerkedéshez, megkérhetsz egy mentort. Csak Kattints ide!, és kövesd a megnyíló szerkesztőablak fölötti útmutatást.

Kérjük, különösen ügyelj a felküldött szövegek és képek jogtisztaságára és forrásaid pontos megjelölésére!

Ha van kedved, írhatsz magadról pár szót a felhasználói lapodon (például érdeklődési körödről, nyelvtudásodról). A személyes vitalapokat üzenőfalként használjuk, ezen üdvözlet is példa rá. Kérünk, hogy a vitalapokon így írd alá hozzászólásaidat: ~~~~.

Jó szerkesztést és tartalmas szórakozást kívánunk! OsvátA Palackposta 2008. január 2., 14:23 (CET)Válasz

Törpepapagáj[szerkesztés]

Szia! örülünk, hogy csatlakoztál a Wikipédiához. Felhívnám azonban a figyelmedet, hogy a Wikipédiába internetről másolt anyagot csak abban az esetben lehet feltölteni, ha engedélyed van a szerzőtől a másolásra (nagyon fontos, hogy a Wikipédiába bekerülő cikkeket a GFDL licenc feltételei szerint terjeszthetik és üzleti célra is felhasználhatják!). Engedély nélkül kimásolt copyrighted szövegeket azonnal törlünk, mivel a jogszabályok szerint ezek másolása jogsértésnek minősül. Ha nincs engedélyed a szöveg wikipédiába való másolására, akkor két dolgot tehetsz: 1. engedélyt kérsz rá; 2. Átfogalmazod a cikket. Ahogy olvastam, az átfogalmazásra egyébként is szükség lesz, mert a Wikipédiában nem szokás egyes szám első személyben beszélni egy témáról, a cikkeket lexikonszerűen kell megfogalmazni (hiszen ez egy enciklopédia.) Ha van engedélyed, jelezd azt a szócikk vitalapján! Kérlek olvasd el figyelmesen a fenti üdvözlőben lévő oldalakat, és ha segítségre van szükséged, kérhetsz magadnak Mentort, aki segít eligazodni, vagy fordulhatsz bárkihez a Kocsmafalon keresztül. Szívesen segítünk kiigazodni a wiki szabályaiban és szokásaiban! További jó szerkesztést kívánok: – Timi'cik üzenőfal 2008. január 2., 14:31 (CET)Válasz