Szerkesztővita:Bcs78/Archív-2011-2014

Az oldal más nyelven nem érhető el.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Regasterios 9 évvel ezelőtt a(z) SallyRide.jpg témában

vietnami háború

Gratulálok a vietnami háború kiemeléshez. Andrew69. 2011. január 9., 11:01 (CET)

Köszi, de nem kizárólag engem illet a gratuláció, a szócikk igazi csapatmunka eredménye. A szócikk alapjait főleg Nyenyec készítette, az ő munkája teszi ki legalább a szócikk felét (sajnos mostanában nem láttam errefelé). bcs78 vita 2011. január 9., 11:58 (CET)

csonk sablon

Szia, kérlek a csonk sablont ne a szócikk elejére tedd, a csonk sablon helye a szócikk végén van, a Külső hivatkozások fejezet illetőleg az esetleges navigációs sablonok alatt. Köszi! – Jiélún de xiǎolóng(Jay kissárkánya) papírtekercs 2011. január 11., 12:21 (CET)

Stefanovics Angéla

Szia! Írtam a szócikk vitalapjára. Üdv.! – Kispados vita 2011. január 12., 13:48 (CET)

Szia! Én is. bcs78 vita 2011. január 12., 15:08 (CET)

Vita:PAL

Szia, egy szerkesztőnek kérdése van a szócikk tartalmával kapcsolatban a vitalapon. Üdv Teemeah fight club 2011. november 11., 11:23 (CET)

K.k.ü.!

Ezüst esőben száll le a karácsony,
a kályha zúg, a hóesés sűrű;
a lámpafény aranylik a kalácson,
a kocka pörg, gőzöl a tejsűrű.

Kik messze voltak, most mind összejönnek
a percet édes szóval ütni el,
amíg a tél a megfagyott mezőket
karcolja éles, kék jégkörmivel.

Fenyőszagú a lég és a sarokba
ezüst tükörből bókol a rakott fa,
a jó barát boros korsóihoz von,

És zsong az ének áhítatba zöngve…
Csak a havas pusztán a néma csöndbe
sír föl az égbe egy-egy kósza mozdony.
Kosztolányi Dezső – Karácsony
Kellemes karácsonyi ünnepeket!--Istvánka posta 2011. december 24., 01:22 (CET)

Kérdések a DVB-T szerkesztésekkel kapcsolatban

Kedves Csaba!

Kíváncsiságból van pár kérdésem a DVB-T oldalon lévő szerkesztéseiddel kapcsolatban.

1. "egy frekvencián MPEG4 kódolás esetén akár 8-10 SD, vagy 3-4 HD felbontású csatornát lehet továbbítani"
Az, hogy egy frekvencián (pontosabban: egy-egy frekvenciasávban) multiplexálással több csatornát lehet továbbítani, önmagában talán még nem előny, hiszen a földfelszíni műsorszórásban általában (mi például a három országos csatornánkkal) nem igazán voltunk sávhiányban. Úgy vélem, ennek inkább csak a közvetett következménye az előnyös.

2. "Az analóg sugárzással szemben a digitális adások vétele esetén kisebb jelerősség érhető el a vételi helyen, ugyanolyan adóteljesítmény és vevőantenna esetén."
Miért? A vételi térerősség még a vett (analóg) jelre vonatkozik, az viszont nem tud arról, hogy ő egy tisztán analóg, vagy egy kevert, vagy egy analóg modulációval kódolt digitális jelfolyamot továbbít! Nem arról van itt inkább szó, hogy a jelenlegi digitális adások egy (illetve immár több) magasabb frekvenciasávba kerültek, és a rádiós úton a szakaszcsillapítás a frekvencia növekedésének négyzetével arányosan növekszik, azaz a vett jel teljesítménye így csökken?

3. "Jó minőségű koax kábel szükséges az antenna és a vevőkészülék között, mivel a DVB-T sugárzás érzékenyebb a külső zavaró tényezőkre."
Konkrétan milyen külső zavaró tényezőkre? Épp a zavarérzékenység csökkenését szokták a digitális műsorszórás egyik (másik) előnyeként emlegetni! Például az antenna gyors mozgását valóban nem bírja az OFDM, de ezen persze egy jobb koax nem segít. Nem inkább itt is az iménti pontban említett jelenségről van szól?

Köszönettel, Marosi Gyula vita 2013. szeptember 2., 00:24 (CEST)
(vezetéknevem at tmit, bme, hu)

  • Kedves Gyula! Kérdéseidre nem tudok válaszolni. Az 1. pontban idézett mondatot innen van: [1], a 2. pontban lévő pedig innen: [2]. (Bár az idézett mondatot most nem találom. Egy éve volt, nem emlékszem már mi szerepelt akkor, valószínűleg módosult az oldal.) A 3. pont mondata szintén ugyanonnan van. Szakmai kérdésekre talán az Antenna Hungária ügyfélszolgálata tud további válaszokat adni. bcs78 vita 2013. szeptember 9., 11:32 (CEST)


Kedves Bcs78!

Azok közé tartozol, akik 2013-ban gazdagították a Wikipédia cikkanyagát, és ezáltal egy kicsit hozzáférhetőbbé tették a világra vonatkozó ismereteket.

Köszönetet mondunk a munkádért, és bízunk benne, hogy továbbra is kitartasz a közösen szerkesztett enciklopédia mellett.

Viszontlátásra az új évben is!

Wikimédia Magyarország Egyesület

SallyRide.jpg

Szia! A Fájl:SallyRide.jpg úgy tűnik, nem közkincs fotó. Azon az oldalon, ahonnan letöltötted, olvasható volt egy külön kitétel a hivatalos CAIB-fotókra vonatkozóan, ami felülírja a NASA-képekre vonatkozó közkincs licencet. Bővebbet a fájl vitalapján olvashatsz. --Regasterios vita 2014. június 14., 20:23 (CEST)