Szerkesztővita:Anderson~huwiki

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Pilgab 16 évvel ezelőtt a(z) I'am ready! témában
Köszöntünk a magyar Wikipédiában, kedves Anderson~huwiki!

Üdvözlünk!

Figyelmedbe ajánljuk:

Kérjük, különösen ügyelj a felküldött szövegek és képek jogtisztaságára és forrásaid pontos megjelölésére!


Mentor · Ha akarod, akkor melléd áll egy segítő, a te személyes mentorod, és segít a szerkesztéssel kapcsolatos gondjaidban. Ide kattintva találsz erről többet. | Segítség · Bonyolultabb szerkesztési ügyekben a kocsmafalra is írhatsz kérdéseket. Ha egy szerkesztőtársad tudja a választ, ugyanott fog válaszolni. | Tudakozó · Egy tudakozót is működtetünk. Ott viszont olyan kérdésekre kaphatsz választ, amit egy lexikonban keresne az ember.


Ha van kedved, mutatkozz be szerkesztőtársaidnak, ide kattintva. A szerkesztői lapodon írjál a érdeklődési körödről, nyelvtudásodról. Az a lap csak a tiéd. Kialakításához segítséget itt találsz. | Ilyen vitalapja, „szerkesztővitája” is van minden szerkesztőnek, mint ez a lap itt. Aki neked üzenni akar valamit, az ide fog írni, téged pedig egy sárga csík a lap tetején automatikusan figyelmeztet az új üzenetre. A cikkeknek is van vitalapjuk, ott a cikk kialakítását tárgyalják meg az érdekelt szerkesztők. | Kérünk, hogy az eszmecserék során így írd alá hozzászólásaidat: ~~~~.

Jó szerkesztést és tartalmas szórakozást kívánunk! Burumbátor Hajnali Tudósklub 2008. február 13., 05:31 (CET)Válasz


If you don't speak Hungarian, please click here.

Mentorálás[szerkesztés]

szia! Mentort kerestél: szívesen állok rendelkezésedre. Ezt a lapot szerkesztve tudsz nekem üzenni. Pilgab üzenet 2008. február 13., 18:27 (CET)Válasz

Hello! szégyen hogy informatikából érettségiztem... :-) úgy látom, hogy ez az egész hasonlít a HTML szerkesztéshez, amit nem oly rég tanultam is! A szerkesztés fontosabb elemeit már 'talán, felfedeztem, inkább abban szeretném a segitségedet kérni, hogy kisérd figyelemmel az első, egy két szerkesztésemet. Keresek a napokba egy új szócikket amiről még nem irt senki és elkezdem, te pedig mentorálhatnál... mi az ami jó, min kellene még javitani! Nem tudom, hogy ez beletartozik-e a mentorálásba, de ha igen akkor nagyon megköszönném a segitségedet!

Üdv, Anderson! ui. általában csak esténként leszek itt...

Ja és még egy fontos kérdés! Ha kiválasztok egy filmet, és mondjuk letöltök magamnak 10 féle leirást (persze nem kritikát, ami személyes lenne), és abbol összegyurok egy szócikket, akkor az jogsértő... szerinted???

  • Úgy látom, hogy Pilgab már aludni ment, ezért addig beugrok helyette válaszolandó.
    Nem jogsértő, tökéletes cikkírási módszer amit leírsz. Éppen így kell csinálni. Sőt, rövid idézeteket szó szerint is átvehetsz. Ami még hozzátartozik: pontosan fel kell tüntetni a cikkben a forrásaidat.
    Ide írok még egy tippet is neked az aláírásról.
    Karmelaposta 2008. február 13., 23:13 (CET)Válasz

Igy írj alá[szerkesztés]

Ha az üzeneted végén rákattintasz a tizedik képecskére a szerkesztőablak fölött:


akkor az beilleszt a szövegbe négy hullámvonalat oda, ahol a mutató éppen van. A négy hullámvonal a lap mentése után a te aláírásoddá lesz, dátummal együtt.
A négy hullámvonalat a szerkesztési ablak alatt is megtalálod, vagy kézzel is beírhatod: ~~~~.

Hát igen, ez kimaradt! :-) Szerintem az első szócikkemet előbb ide fogom bepötyögni, mert akkor legalább nem kell törölni ha nagyon rossz lesz! A filmet már ki is választottam.  :-) Láttad már? – Anderson vita 2008. február 13., 23:43 (CET)Válasz

Cikk[szerkesztés]

Szia! Most megyek aludni ... :) Nem láttam még azt a filmet, de ha írsz róla egy jó cikket lehet meghozza majd a kedvem hozzá! :)

Karmela írta, hogy fontos a forrásmegjelölés, ennek módjai:

Forrásmegjelölés[szerkesztés]

  1. Külső hivatkozások
==Külső hivatkozások==
*[http://www.valami.hu A megjelenítendő név (pl: Linkgyűjtemény a zebrák csíkjairól)]
A külső hivatkozásokról bővebben itt olvashatsz: Wikipédia:Az első lépések (külső hivatkozások)
  1. A Lábjegyzeteket akkor használjuk, ha a hivatkozni kívánt forrásból csak rövidebb terjedelmű (egy-két mondat, bekezdés) állítást, információt veszel át. Ilyenkor első lépésként a szócikk végére el kell helyezned, hogy:
==Lábjegyzetek==
<references/>
Itt fognak megjelenni a lábjegyzetek. A szövegben kell létrehozni a lábjegyzetek másik részét, ahova beírod magát a tartalmát is. Erre a <ref>Hivatkozás szövegének helye</ref> használandó. A hivatkozás szövegének helyére kell beírni a hivatkozott forrást. Ugyanúgy, ahogy a Külső hivatkozásoknál láttuk. Ha internetes forrásra hivatkozunk szokás, hogy odaírjuk a hivatkozás lezárta után, de még a </ref> elé, hogy (Elérés:dátum). A dátum azt az időpontot jelöli, amikor biztos elérhető volt az oldal. Gyakorlatban ez azt az időpontot jelenti, amikor írtad a cikket vagy anyagot gyűjtöttél hozzá.

Még azt tudom javasolni, hogy nézz meg más filmes szócikkeket és azok alapján dolgozz. Ha majd szerkesztettél akkor szólok, ha vmit rosszul csináltál volna. Első cikked írd ide: User:Anderson/Pi (film). Ha majd készen áll akkor ét lehet majd tenni a szócikk névtérben.

Ha valami kérdésed lenne tedd fel nyugodtan, holnap megválaszolom. Pilgab üzenet 2008. február 14., 00:33 (CET)Válasz

I'am ready![szerkesztés]

Pilgab! Karmela! Kész van!!! Szeretném kérdezni, hogy bemásolhatom a "cyber-térbe"?!?! :-) Lehet hogy kisebb változtatásokra még szükség lesz (pl. nemtom hogy jól adtam-e meg a kép licenszt, kell-e még több adat hozzá), de úgy érzem hogy nagyon jó kis szócikk lett! Karmela:Remélem kedvet kapsz a filmhez... :-)

Szia! Átnéztem, pár dolgot javítottam, bővítettem, hogy mit ezt itt tudod megnézni. Legközelebb majd ezeket is te fogod megcsinálni... :). Ha vmi ezek nem tiszta miért így, miért nem úgy szólj csak! Nyugodtan kirakhatod már a szócikk névtérbe, színvonalas munka! Ezt úgy tudod megtenni, hogy a lap tetején az Átnevezés gombra kattintasz és a felnyíló ablakban kitörlöd a második sorban a Pi (film) elől, hogy User:Anderson/.

További jó munkát! :) Pilgab üzenet 2008. február 16., 12:15 (CET)Válasz

Köszönöm a segítséget, azt hiszem minden kisebb változtatás lényegét értem! A User:Anderson/Pi (film)-nél nem tudtam törölni azt a részt(Suta Anderson:-) ), ezért átmásoltam simán az egészet a Pi (film) szócikkbe... Ha valami nyűgöm van, akkor továbbra is zaklathatlak téged? :-)

Persze, ezért vagyok itt... :) Pilgab üzenet 2008. február 16., 21:40 (CET)Válasz

A felhasználóneved meg fog változni[szerkesztés]

2015. március 20., 08:19 (CET)

Átnevezve[szerkesztés]

2015. április 19., 10:22 (CEST)