Szerkesztő:Szelcsillag/korábbi viták-1

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Ahoj[szerkesztés]

Szia.

Nos, hát erre gondoltam, hogy itt is lehet csevegni wikipédiás kérdésekről. Szóval munkára fel, ha bármiben tudok segíteni, csak szólj. Péter 2006. január 26., 19:14 (CET)

Javítások[szerkesztés]

Meg szeretnélek kérni, hogy ne javíts bele mások vitalapos hozzászólásaiba - mindenkinek joga van az elütésekre :) Helyesírási vagy gépelési hibákat csak szócikkekben javítunk, a vitalapokon csak a saját írásainkat, mert nem illik módosítani a többiek hozzászólását. Megértésedet köszönöm - Serinde üzenet 2006. január 31., 10:19 (CET)

Értettem. Bocsánatot kérek! - szelcsillag

Dátumok, linkek[szerkesztés]

Szia. Látom a Bóra Katalin szócikkedet. Még nem az igazi, de jó nyomon jársz. Egyrészt az évszámokat, mindig az elsőt linkeld, azok mind megvannak a wikiben. Másrészt figyelj az egyéb dátumokra, helyesírásra is, és jó lenne azokat is linkelni. Egyébként pedig minden olyat linkelj, amiről azt gondolod, hogy nem evidens dolog. Lehet,hogy most még piros lesz, de majd ha egyre több szócikk lesz, akkor egyre kékebbek lesznek az oldalaid Péter 2006. február 9., 15:57 (CET)

Matematika portál[szerkesztés]

Szia.

Nekikezdtem egy Matematika portál összeállításának. A technikai nehézségeken túl vagyok, hála Ncurse-nek. Lassan talál megérne a helyzet, hogy élesbe tegyük a lapot, de előtte még néhány hozzáértő véleményét és segítségét szeretném kérni. Te vagy az egyikük, kérlek nézd meg a lapot, mondj véleményt, szerkessz bele, illetve ha van kedved, akkor a tennivalók részben felsorolt piros linkek közül kékíts meg annyit, amennyit csak jól esik. Sokat számít a véleményed, így számítok rá. Péter 2006. február 10., 15:14 (CET)

Szia Péter!

Válaszoltam a matematika portál vitalapján. Itt röviden; nagyon tetszik! További jó munkát kívánok, és sok segítőtársat! Eszter 2006. február 10. 23:10

Nagyon kedvesek a portállal kpcsolatos méltató szavaid. Köszönöm. Tényleg nagy munka lesz mire bekékül, de az volt a fő motiváció, hogy hátha így több szócikket lesz kedvük az embereknek írni. Viszont annak örülnék, ha oilykor-olykor javasolnál valamit a Tudtad, hogy rovatba. Annyi apró érdekesség van a matematikában, amivel te is nyilván naponta találkozol, hogy ha valami megtetszik, akkor írd meg, és beteszem oda. Péter 2006. február 10., 23:12 (CET)

Megkésett ürdvözlés[szerkesztés]

Üdv!

Most vettem észre az Edwar Elgar cikkedet, ill. ezek után a többit. Nagyon ígéretesek, csak így tovább. Lasanként kezdd elegendő komolyzene-orientáltságú szerkesztő összejönni... ;-) --NZs 2006. március 10., 15:22 (CET)

Grieg[szerkesztés]

Szia! Folytatod a cikket? Mert nagyon fontos (de nagyon kevés). Üdv! OsvátA. 2006. március 19., 08:54 (CET)

Persze, hogy folytatom, csak egy kicsit lassú vagyok. :-)

OA

IMO[szerkesztés]

Bocs, hogy belekotyogok, de nem Nemzetközi Matematikai Diákolimpiának hívják ezt? Mert látom, hogy tervezed a megírásukat (remélem benne lesznek a feladatok megoldással együtt :-)), és nem mindegy hogy mi lesz a neve. Persze redirect lehet, de a jót kéne alapul venni. Péter 2006. július 6., 14:18 (CEST)

Látom, hogy az első szócikk is megvan már. Szívesen átmozgatnám, mert zavaró, hogy az első sorban a cikkben már te is a másik nevet használod. Az elsőnél a sablont is kézzel tenném be, mert most az a nem tartottak rész elég rosszul néz ki. Péter 2006. július 6., 14:23 (CEST)

Szia Péter! Kösz, hogy belekotyogsz, mert hülyeséget nem akarok írni. Kösz, hogy szépítetted a táblázatomat, és a Sibelius javításokért is köszi! Mi volt a nevük? Nemzetközi Matematikai Olimpia? Reiman-Dobos könyvének ez a címe, hogy Nemzetközi Matematikai Diákolimpia. Azt látom, hogy eleinte csak un. szoc. országok vettek részt, hol 5-en, hol 10-en, majd később bővült a kör. szelcsillag

Közben "ütköztünk". Javítsd! Köszönöm! szelcsillag

Most látom, hogy felcseréltem a szavakat, és ez a hülyeség! Először azt hittem, hogy a "Diák" előtag nem kell, mert eleinte nem is volt ott. Köszi, hogy helyére a teszed a szócikket! szelcsillag

Átmozgattam, sőt a userlapodba is belekontárkodtam, mert gondolom onnan indul az új cikk írása. Szóval ott is megcseréltem. Péter 2006. július 6., 14:38 (CEST)

Egy kicsit belenyúltam az első cikkbe, hogy feldobjuk, illetve teremtsük meg a kereteket a többinek. (Ha egy kész van szépen, akkor már könnyebb a többit megcsinálni, mert csak egy Ctrl+C Ctrl-V és csak az adatokat kell cserélni.) Egyrészt a táblázatban az érmeket képekkel helyettesítettem, nekem ezt így szimpatikusabb nézni. Egy-két helyesírási dolgot is kijavítottam. Illetve mindkét táblázatba betettem egy cellpadding=3 paramétert, hogy kicsit szellősebb legyen, mert nekem összefolytak a számok. Még talán azt is meg kéne tenni, hogy az érmek alatt a darabszámok középre legyenek igazítva, de ehhez nem kezdtem hozzá.

A lényeg, hogy csináljuk meg ezt az elsőt nagyon alaposan, és akkor ennek mintájára lehet csinálni a többit. Péter 2006. július 6., 15:09 (CEST)

OK, megnézem. szelcsillag

A sablont is javítsd ki, mert így nem szép. Az évfolyamokat nem kéne jobbra zárni? A versenyzők eredméyeit ne helyettesítsük érmekkel? szelcsillag

Rendben, este megnézem, hogy mit lehet a sablonnal kezdeni (kéne valami IMO-embléma), illetve a táblázatigazításokat is kigondolom. Szerintem a versenyzőknél is lehet kép az érmek helyén. Péter 2006. július 6., 15:18 (CEST)

Valamilyen IMO-embléma van a IMO honlapján csak nem tudom milyen licenc kell hozzá. szelcsillag

Hát azt én sem. Mindenesetre az angol oldalon nincs embláma sajnos, így nem világos hogy használhatjuk-e. Esetleg meg lehetne kérni őket emailben, hogy ha nem féltik az emblémát, akkor tegyék fel a commons-ba, hogy a róluk írt cikkek színesebbek legyenek. Péter 2006. július 6., 17:37 (CEST)

Írtam John Webbnek, hogy tegyék fel a Commonsba ha nem gond. Mivel 4 nap múlva kezdődik az olimpia, nem hiszem, hogy gyors választ kapunk. Legyünk türelmesek. Péter 2006. július 6., 17:47 (CEST)

Nem volna jobb az IMO cikken belül a: Nemzetközi Matematikai Diákolimpiák listája? A következőket írtam a vita lapjára: "Szerintem jobb volt az eredeti helyén: (Nemzetközi Matematikai Diákolimpia). Mi a véleményetek? Vagy minden listának külön szócikk kell?" szelcsillag

Igen, láttam, azért nem válaszoltam, mert nem tudom magam sem. (Írtam egy mailt is neked, remélem jó címre. Ha nem kaptál semmit, akkor szólj.) Péter 2006. július 6., 19:18 (CEST)

Az IMO-s cikkekbe azt is jó lenne beleírni, hogy összesen hány diák vett részt az adott versenyen. A feladatok is izgalmasak lennének, de nem tudom, hogy a könyv szerzői mennyire örülnének, ha azt átvennénk. (Persze a hivatalos honlapról is le lehet szedni, de akkor fordítani kéne.) Péter 2006. július 6., 19:25 (CEST)

Hány gyerek vett részt a versenyeken; az a jelenleg rendelkezésemre álló forrásokból (Reiman-Dobos) nem derül ki. A feladatok (+megoldások)leírása túl nagy munka lenne, mert a könyvben több mint 600 oldalon férnek el. A "tex"-et meg még csak most ízlelgetem, habár a KOMAL-ban elég jól sikerült a feladatom, ami a tex/latex-ről szólt. Úgy gondolom, nem csak fizikailag, de jogilag sem lehetséges a feladatok felhasználása, hiszen a Typotexnél adták ki, és akkor nem tudják eladni a könyvet, ha az interneten is olvasható. Idézni lehet a műből. Nem tudom hány %-ék az, amit még jogilag lehet. Ha jól emlékszem 10-15 % között. (utána nézek) A táblázatok és a névsor felhasználása kb. 2-5 % lehet. Tehát elvileg feladatok is beleférnek a 10-15 %-ba. A feladatok közül azokat lenne érdemes kiválasztani, amelyek nagyon szépek, vagy nagyon érdekesek, de ennek eldöntéséhez én "kicsi":-)) vagyok.
Fontos kérdésem: Már jó az oldal? Tölthetem fel adatokkal? szelcsillag

Szerintem már jó az oldal, azok a fejezetek amik megvannak jók lesznek így. (Az IMO honlapon majd megnézem, hogy megvan-e nekik, hogy mikor hány versenyző volt.) Kdano-t is bevontam a munkába, nézd meg a vitalapját, esetleg vele is beszélj. Péter 2006. július 6., 20:49 (CEST)

OK. Én a User:Kdano "sablonjából" indultam el. Gondolom nem kell meggyőzni a munkáról, hiszen ő volt az ötletadó, gyakorlatilag neki köszönhetjük az évenkénti listát és az "alap-sablont". Ha benne van a dologban, akkor fel kéne osztani a feladatot: pl. 26-50. olimpiát készítené ő, én 1-25 készíteném, vagy valamilyen más munkamegosztás szerint. szelcsillag

Elolvastam, látom még nincs Kdanonak Reimann-Dobos könyve, akkor úgy lehetne felosztani a feladatot, hogy a A Nemzetközi Matematikai Diákolimpiák magyar versenyzõi (1959–1998) alapján Danó megcsinálná a versenyzőket, én pedig a könyvből az országokat. Mit szóltok hozzá? szelcsillag

Hány gyerek vett részt a versenyen? (Hogy milyen figyelmetlen vagyok :(( )Egyszerű matematika: országok száma*csapattagok száma=versenyzők összlétszáma. Ezt megcsinálom. szelcsillag

Látom beindult a dolog. Kdanonak szóltál, hogy ő csinálja az embereket? Még egy dologra figyelj. A lap alján van egy év kategória. Az mindig 1959 marad. Azt mindig módosítsd a megfelelőre. Péter 2006. július 6., 22:47 (CEST)

Láttam, hogy most a 3. cikknál visszacserélted az évet 1959-re. Így minden olimpia az 59-es kategóriába fog kerülni. Jó ez így? Szerintem nem. De lehet, hogy én nem értek valamit. Péter 2006. július 7., 11:59 (CEST)

Én kapkodtam egy kicsit :-P szelcsillag 2006. július 7., 12:25 (CEST)

Engem még egy apróság zavar, de ez egyértelműen ízlés kérdése. Amikor holtverseny van a csaptok között, akkor én csak első elé írnék helyezést, a többinél a sorszámot üresen hagynám. És ott sem azt írnám, hogy 5-6., hanem csak 5. Szerinted? (Gondolom a könyvben úgy van, ahogy te írtad, de nem szeretem ezt az írásmódot.) Péter 2006. július 7., 22:51 (CEST)

Próbáljuk ki. Sztem a lényegen nem változtatna, de szebb lenne. szelcsillag 2006. július 7., 22:54 (CEST)

A 12-diken megcsináltam. Így gondoltad? szelcsillag 2006. július 7., 22:57 (CEST)

Úgy. Kész az összes. Péter 2006. július 7., 22:59 (CEST)

Dicséret, az első három év kivételével, nincs. Meg kell tartani a későbbiekben ezt az oszlopot? Mit gondolsz? Akár mit is, én már csak holnap olvasom. :-)) szelcsillag 2006. július 7., 23:13 (CEST)

Akkor holnapra: ha egyszer később nincs, akkor ne legyen oszlop se neki. Szerintem. Péter 2006. július 7., 23:38 (CEST)

Két észrevételem van. Az egyik, hogy mivel ez a magyar wiki, lehet, hogy érdemes lenne valami diszkrét módon kiemelni a táblázatban Magyarországot. Egy egyszerű dőlt betű szerintem jó lenne. A másik észrevételem, hogy jók ezek az indexek, de ahol ugyanaz a magyarázat tartozik két országhoz is, ott ugyanaz a szám szerepeljen. Szerintem. Mit gondolsz? Péter 2006. július 9., 11:42 (CEST)

Az elsőre már én is gondoltam, de a dölt kiemelésnél olyan jelentéktelennek érzem a kiemelést, mintha nem is lenne, erősebbel, de diszkréten kellene, de ehhez nincs ötletem. Próbáljuk meg a dőltet. Index is jogos! OK. szelcsillag 2006. július 9., 11:50 (CEST)

Lassan azon is kell gondolkozni, hogy haány országot fogunk kiírni. Mert szerintem kéne egy határ, mondjuk 25, amennyit kiírunk a „főoldalon”, és lenne egy külön oldal, ahol tényleg ott lenne a teljes lista. Akkor a dőlt témát gyorsan megcsinálom. Péter 2006. július 9., 11:57 (CEST)

A 25-ös határ jó, mert ebbe a legrosszabb eredményünk (21. hely) is belefér. :-) Most már lassulok, mert egyre több az ország, a csapatlétszámok is változók, ráadásul az országok nem az eredmények szerinti sorban vannak leírva a könyvben, hanem abc-ben. :( szelcsillag 2006. július 9., 12:07 (CEST)

Lécci a 22. o-án javítsd a táblázatot, én úgy látom, hogy Lengyelország bronzérme nem látszik, és nincs lezárva a cella. szelcsillag 2006. július 9., 12:44 (CEST)

Ez az érdekességek rovat az összefoglaló lapon nem annyira jól néz ki. Ez a leghosszabb ideig vezette a magyar csapatot, elég hülyén hangzik. Szerintem. Lehet,hogy akkor már kéne egy külön magyar érdekességek rész, mert ezek az alcímek sem annyira tetszenek a felsoroláson belül. Péter 2006. július 9., 14:40 (CEST)

Javítottam a 22-esben a táblázatot. Viszont ha jól látom, akkor itt már 27 ország van, vagyis itt már idokolt a külön oldal. Péter 2006. július 9., 14:42 (CEST)

Visszatértem a barátnőimtől. :-) OK. Látom; kilógnak a sorok is. Javítsd, ahogy gondolod, ahogy szebb lesz, de ki is hagyhatod, amit nem jónak látsz. Erre most nincs ötletem. Próbálom folytatni a listákat. szelcsillag 2006. július 9., 18:04 (CEST)

Ahoj. Látom a kísérletet. Szerintem így az igazi. Nem akartam beledumálni, mert így is nagyon jó volt, de így igazán szuper lesz. A képek, pláne ha azok zászlók, engem nagyon feldobnak. Ha netán sablon gondod lenne (bár konkrétan ezekből szinte minden megvan), akkor szólj. Péter 2006. július 10., 22:54 (CEST)

Ha gondolod írhatok egy JavaScript függvényt, amit ha beleteszel a monobook.js-edbe, akkor egy mozdulattal le lehet cserélni az országokat a zászlós sablonra. Hmm? Akkor egy cikk, egy kattintás. Péter 2006. július 10., 23:01 (CEST)

1.) Mi a véleményed, ha az országokat sablonnal írnánk be? Egy mutatvány készült a 4. Nemzetközi Matematikai Diákolimpia oldalán. Nekem először túl színesnek látszott, de lehet, hogy csak azért, mert eddig túl szürke volt. Szeretném, ha "külső szemlélő" is rátekintene!

2.) Folytatom az olimpiák feltöltését (szerkesztem wordben), de új szócikket egyelőre nem hozok létre, várom a Kdano válaszát, de úgy látszik nincs számítógép közelében. Ha igent mond, akkor javaslom neki, hogy a 24-46. olimpiák új szócikkeit ő hozza létre.

3.) Közben elolvastam az üzeneted. OK. De azt hogy kell használni?

4.) Az NDK csúnya hosszú lenne, ezért létrehoztam egy NDKr sablont. Ja, és Jugoszlávia sem volt. Bocs, a vitalapodon nem írtam alá, most ide is áthoztam. :-) szelcsillag 2006. július 10., 23:08 (CEST)

Nyugodtan beledumálhatsz, mert szeretem, ha segítenek, ha meg valamiben nem értünk egyet, azt úgyis megmondom. Megszoktam már a Fazékban a korrekt vitákat, sőt a kritikát is. szelcsillag 2006. július 10., 23:18 (CEST)

A szerkesztő mező alá bekerülnek gombok, amikre ha kattintasz, akkor ügyes és hasznos dolgokat csinálnak. Ha elveszed az enyémet (User:Juhasz peter/monobook.js), akkor meglátod. Mentsd el, nyomj egy refresht, és kezdj egy oldalt szerkeszteni. Meg fogod látni. Kedvenceim: képbeszúrás - csak a kép címét kell beírni. Dátum, lecseréli az angol dátumokat magyarra. Math, beszúr egy <math></math> párost és a kurzor közéjük kerül. És még vannak egyebek is. De azt is lehet, hogy én megcsinálom magamnál (tesztelni úgyis kell), és akkor végigszaladok a lapokon. Péter 2006. július 10., 23:24 (CEST)

Ez felcsigázott, egyenlőre te ne csinálj semmit, holnap kipróbálgatom. Nagyon kiváncsi vagyok!!! De mára be kell fejeznem. :((( szelcsillag 2006. július 10., 23:29 (CEST)

Úgy látom Nagytibi és Kope is szerkesztget a olimpiai lapokon. Ez jó, mert többen átnézik, hogy minden OK-e. A js-file-omat lopd el, próbálgasd. A fenti linekt írd be, szerkesztés, aztán jelöld ki az egészet, majd a saját ugyanilyen nevű file-odat írd felül vele. (User:Szelcsillag/monobook.js)) Az oldal frissítése fontos mentés után, mert egyébként nem töltődik be a tartalom a browseredbe. Az országcserélőt csak délután vagy este tudom megcsinálni, mert most sok dolgom van. Addig fedezd fel a meglévő dolgokat. Péter 2006. július 11., 09:03 (CEST)

Most látom, hogy még nincs is ilyen file-od. Sebaj, létre kell hozni, ugyanúgy mint egy új szócikket. Akkor kapsz AntiVandal-t is. (Ja, és az egyelőre szót n nélkül írjuk. :-)) Péter 2006. július 11., 09:04 (CEST)

Kösz, műxik! :-) (Írjuk n-nel is, csak az egészen mást jelent. :-P) szelcsillag 2006. július 11., 09:42 (CEST)

Elkezdtem lecserélni, megy gyorsan. Ha most ellopod a monobook.js-emet, akkor az orszSabl gombbal tudod megcsinálni. (Sajnos NSZK és NDK esetén az r betűt kézzel kell beírni.) Az országsablon, amit csináltál (Jugoszlávia, NDKr) nem az igazi. Volt is bajom vele, a Jugoszláviát javítottam.

De amiért igazán írok, az az, hogy a 22. olimpiánál az van, hogy Luxemburg egy emberrel indult, a csapat (vagyis az az 1 ember) 42 pontot ért el, de felül az van, hogy 40 volt a max pontszám. Hogy van ez? Péter 2006. július 11., 15:11 (CEST)

Javítottam, köszi :-)szelcsillag 2006. július 11., 15:15 (CEST)

Jók lettek az olimpiai oldalak a zászlókkal. :-) Sablont még eddig nem csináltam, most ismét megyek lopni. :-) Nagyon jó ez a kis JavaScript! Előbb-utóbb nekem is meg kell tanulnom. szelcsillag 2006. július 11., 16:08 (CEST)

Színesítsük-e az IMO-t arany-, ezüst-, bronzérem fényképével? Valószínűleg tudok szerezni aranyat, de lehet, hogy mást is. szelcsillag 2006. július 12., 08:49 (CEST)

Nem teljesen világos, hogy mire gondolsz. A táblázatok fejlécében lévő képek szerintem teljesen jók. Én azokat nem cserélném le. Vagy arra gondolsz, hogy akinek van érme, attól elkérjük, lefotózzuk, és a főcikkbe berakjuk? Ez jó ötlet. Van egy rakás érmes ismerősöm. Ezüstöt tudok szerezni SGábortól, az biztos, de arany és bronz is akad. Péter 2006. július 12., 10:29 (CEST)

A másodikra gondoltam. Nekem is vannak ismerőseim, akiknek van érmük. SGábortól ezüstöt tudsz szerezni, én; talán aranyat tudok RBélától, bronzot nem tudok, de talán SGábor, vagy RBéla segít. De ha Te előbb tudnál szerezni mind a háromból, az még jobb lenne. Scannerni is lehet, nem csak fényképezni. Jó lenne mind a két oldalunkról. szelcsillag 2006. július 12., 13:06 (CEST)

Végül is ki szerezze be az érmeket? Te vagy én? MÁS: A versenyzők listáján nekem nem tetszenek a római számok. Mit szólnál, ha lecserélném arabra (IV. o. →12. o.) és középre helyezve hagynám, úgy ahogy a Kdano 44.; 45.; 46.; IMO-s lapjain van úgy, mint itt. A gondom csak annyi, hogy az osztályok jelölése régen egytől négyig római számokkal történt. Ma: 1-12. szelcsillag 2006. július 15., 13:19 (CEST)

SGáborral nem könnyűkommunikálni, de tőle beszerzem az ezüstöt. Hétfő-keddre egy aranyat is tudok keríteni.

A számozásnál jó lenne, ha a régiek egytől négyig maradnának. Szerintem. Hogy arab vagy római, az nekem mindegy. (Esetleg kéne egy apróbetűs megjegyzés minden oldalra, hogy régen nem 12 osztályban számoltak. Péter 2006. július 15., 13:46 (CEST)

Ha marad a római szám, akkor nem kellene a megjegyzés, talán már az is mutatja, hogy ez régi jelölés, és akkor más volt a számozás. Egyelőre hagyom így. :-) A további listákkal is jól haladok (wordben készülnek), a feltöltésükkel még kb. tíz napot várok. szelcsillag 2006. július 15., 14:00 (CEST)

Alexandriai Hypatia[szerkesztés]

Látom egy kis segítséggel, de kezd alakulni. Csak így tovább! :) -- puncsos vitám  2006. július 12., 19:02 (CEST)

Köszönöm a biztatást. szelcsillag 2006. július 12., 19:08 (CEST)

IMO[szerkesztés]

Szia!

A Nemzetközi Matematikai Diákolimpiák listáját az angol Wikipédián található szócikkből szedtem: [1]. Itt České Budejovice szerepelt, ezért írtam én is ezt a listába. Sajnos más adataim nincsenek. Látom, szépen haladsz az egyes olimpiák külön cikkjeivel, gratulálok. Csak így tovább :-)) ND 2006. július 12., 21:16 (CEST)

Köszönöm, és az információt is. :-) Ha vannak további adataid, vagy pontosításaid, akkor örömmel veszem, ha beírod valamelyik olimpiához. szelcsillag 2006. július 12., 21:21 (CEST)

Szovjetunió[szerkesztés]

Javítottam a sablont, most már jó? --Vince 2006. július 16., 19:43 (CEST)  Szovjetunió


OK! Köszönettel! Szelcsillag 2006. július 16., 19:44 (CEST)

47. IMO[szerkesztés]

Leszedtem a hivatalos oldalról az eredményeket tartalmazó xls-t. Buheráltam egy kicsit, és megcsináltam az ország táblázatot. Esetleg szúrópróbaszerűen ellenőrizhetnéd. (Kellett dicséret oszlop is.) Péter 2006. július 17., 15:14 (CEST)

Rendben megnézem. Lehet, hogy az utóbbi évekhez kell dicséret oszlop is. Egyébként 1959-1994 közötti évekről vannak jó összefoglaló táblázataim: A legtöbb pontot gyűjtött országok, táblázata (első volt: Magyarország <<1994-ig>>), A legtöbb díjat gyűjtött országok (ebben is első volt: Magyarország <<1994-ig>>) A tíz versenyzőre eső díjak száma (Magyaország 5.) Egy versenyzőre jutó átlagpontszám (Magyarország 4.). Talán egyszer kiegészítem a 1995-2006 között adatokkal. Szelcsillag 2006. július 17., 15:29 (CEST)

Ezek viccesek, ezt a főoldalba lehetne tenni, mondjuk a Statisztikák fejezetbe. Csak akkor évente frissíteni kell majd. Péter 2006. július 17., 15:34 (CEST)

Csak 1994-ig vannak meg ezek az összesítések. (A Reiman könyv előző kiadásából származnak.) Az 1996-2006 közötti eredményekkel való kibővítése nagy munka, egyelőre nincs időm rá. De ha valaki „beszállna”, akkor xls-ben, vagy más formátumban át tudnám neki adni 1994-ig a statisztikákat. Továbbá e helyről le lehet tölteni az 1995-2005. évi eredményeket, (én már onnan halászom az adatokat ):-), igaz nem xls-ben, de egy-két átalakítással xls-be lehet tenni, és abban már jól és gyorsan lehet szűrni az adatokat. Szelcsillag 2006. július 17., 15:50 (CEST)
U.i.: És nagyon jó az országnév-átalakító, amit tőled kaptam a JavaScriptben. Köszönet: Szelcsillag 2006. július 17., 15:54 (CEST)

Ha nagy meló, akkor egyelőre ne csinálj semmi ilyesmit. Annyira nem értelmes feladat, és tanulni se lehet belőle. Akkor inkább hasznosabb szócikkekre fordítsd az energiád. Péter 2006. július 17., 16:02 (CEST)

Diákolimpia kategória[szerkesztés]

Szia! Azt hiszem, itt az ideje a Matematika és a Versenyek kat.ok alkat.jaként egy új kategóriának: "Nemzetközi Matematikai Diákolimpia", mert a Mat.kat. nagyon meghízott, és úgy látom, még tovább is fog hízni. Gubb     2006. július 18., 13:44 (CEST)

OK! Igazad van. Valóban hamarosan csak ebből 47 lesz. A versenyeken belül; e mellett, lehet majd a további matematika versenyekről további alkatagóriákat is csinálni; Arany Dániel, Kürschák, stb... Szelcsillag 2006. július 18., 14:41 (CEST)

A 35. IMO-t javítottam, a kategóriát este igyekszem megcsinálni. (Bár most Mátrafüred miatt elég sok dolgom van.) Érmek ügyében is intézkedtem, az arany és az ezüst már elviuleg készül. Bronzot is szerzek szívesen TIstvántól. Az övé most friss. Péter 2006. július 18., 17:01 (CEST)

Köszönöm a segítséget! Én már alig várom Mátrafüredet!!! :-))))))))) Addig megpróbálok a lehető legkevesebbet zavarni. :-) Szelcsillag 2006. július 18., 17:14 (CEST)

IMO névsorok[szerkesztés]

Szia! Ha lesz időm, folytatom a többit is, de a héten már nem leszek netközelben. -nagytibi üzen, ? 2006. július 20., 11:07 (CEST)

matek olimpia[szerkesztés]

egy példát nem tudsz berakni a matek olimpiás cikkekbe? vagy ide avitalapodra. megnézném szivesen... Nikita 2006. július 22., 23:15 (CEST)


Itt az idei első napra kitűzött feladatsor. Kellemes fejtörést! Jó munkát! Szelcsillag 2006. július 22., 23:20 (CEST)

Idei második napra kitűzött feladatok. Szelcsillag 2006. július 22., 23:29 (CEST)

ohh, na nem. az érettségim is kettes lett (2 pont és hármas!), cska kiváncsi voltam, h mivel küzdenek meg a gyerekek. Nikita 2006. július 22., 23:45 (CEST)

Ki hányasra érettségizett; az sokszor nem számít. A maximális pontszám elérése viszonylag ritka teljesítmény. A megoldást én sem tudnám feltenni ide :-), de vannak itt (a wikin), akik meg tudnák oldani, egy-két Usert meg tudnék nevezni. De majd a KÖMAL-ban megjelenik a szép megoldás is, akkor talán linkelek rá. Szelcsillag 2006. július 23., 00:03 (CEST)

Velünk próbáltak ilyeneket csináltatni spec.maton, kevés sikerrel :) De a megoldásokat talán fel tudnám fogni, ha előállítani nem is...  :) SyP 2006. július 23., 00:05 (CEST)

és mondd, ez mindig érdekelt engem, a Fazekasba kizárólag matek zsenik járnak? Az osztályban ül kb 30 fiatal és mindenki verseng egymással? Nikita 2006. július 23., 13:51 (CEST)

Ááááááá, nem! Ez a véleményem úgy általában. De, ha bővebben érdekel; írok az e-mailedre. Szelcsillag 2006. július 23., 13:57 (CEST)

abszolte érdekel, csak én nem tudok neked e-mailt írni, ezért írtam ide. Nikita 2006. július 23., 15:03 (CEST)