Szerkesztő:SamatBot/Archívum

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Törökország-portál portálsablonjai

Ez tuti? Mi köze a pilismaróti csatának Törökországhoz? Az összes szócikkünk, ami a török hódoltsággal /harcokkal kapcsolatos, a Törökország-portálra kerül? Ez elég furcsa nekem. Bináris ide 2008. április 19., 21:54 (CEST)

A kérés az volt, hogy a Törökország kategóriában található szócikkek alján legyen plecsni a Törökország-portálra. A pilismaróti harcok cikk pedig a az Oszmán Birodalom csatái kategóriában van, ami alkategóriája a Törökország kategóriának. Én nem kívánom a kérdést eldönteni, de a szerkesztést abbahagytam, amíg sikerül megegyezni a kérdésben. Samat üzenetrögzítő 2008. április 19., 22:02 (CEST)

A cikk alapján egyébként ez a csata az 1521-26-os magyar–török háború része, tehát valami köze azért van a Törökország-portálhoz. Samat üzenetrögzítő 2008. április 19., 22:04 (CEST)

Ha sikerülne kitalálni, hogy mely alkategóriákban található cikkeken ne legyen portálsablon, nem áll sokból törölni róluk az eddig feltetteket. Samat üzenetrögzítő 2008. április 19., 22:30 (CEST)

Az oszmán csatákat ki lehet szedni a törökország-portálosításból, ha nem értetek vele egyet. bár mivel az oszmán birodlaom kapcsolódik törökországhoz így a csatái is. Döntsetek ti :) – Timish söyle 2008. április 19., 22:38 (CEST)

Hát, ez is egy elfogadható álláspont, de szerintem túl áttételes, és egy kicsit izé is, hogy idejöttek a törökök szétverni minket, aztán 300 évvel a felszabadulás után mi meg Törökország-sablont rakunk a honvédő harcokra... Vagy legalább akkor legyen Magyarország is mindegyiken. Persze amikor már török befektetőkkel tárgyalnak a szigetvári várról, akkor minden mindegy. :-D Bináris ide 2008. április 19., 22:45 (CEST)

Tekintve, hogy a Törökország-műhely dolgozik az oszmán történelmen is, egyáltalán nem olyan áttételes az a kapcsolat. Magyarország-műhely meg azért nincs rajta a cikkeken, mert a magyar Wikipédiában eo ipso minden cikk természetesen kiemelt helyen tárgyal magyar szempontokat. Szerintem a legjobb helyen van a pilismaróti csatán az a plecsni. • Bennófogadó 2008. április 19., 22:49 (CEST)

Ez olyan cuki, a Törökország-műhely dolgozik rajta :P Az egyszemélyes műhely, de legalább 100%-ban mindig teljes a jelenlét, ezt se sok műhely mondhatja el magáról LOLLL ..... :PPP hihi – Timish söyle 2008. április 19., 23:55 (CEST)
Az eheti névsorolvasáskor azonban a tagság 100%-a hiányzott! Többet ilyen elő ne forduljon! :D Samat üzenetrögzítő 2008. április 20., 00:19 (CEST)

Pszt, Timi! Maga az eleven példája a kiváló belső egységben tevékenykedő műhelynek az illegalitás határán. :) • Bennófogadó 2008. április 20., 18:07 (CEST)

Miért kell kisbetűsíteni a sablonparamétereket?

Nem találtam hibát, de nem értem amit most csinálsz és furdal a kiváncsiság: miért kell kisbetűsre átírni a portálsablonokat? – Trevor vita 2008. április 21., 20:15 (CEST)

Egyszerű: a paraméterben megadott szó szerepelhet a portál mögötti ismertető üzenetben. Pár napja még ez volt az szöveg: „szócikkek, információk gyűjtőhelye {{{1}}} témában.”, meg „{{{1}}} témájú összefoglaló, tartalomajánló lap.” és változatai, amiben a mondat közepén hibás lenne a nagybetű. Az, hogy jelenleg nincs benne a mondatban, az csak azért van, mert nem sikerült még megegyezni a szövegében. SamatBot vita 2008. április 21., 20:54 (CEST)

Blokkértesítő

Blokkoltam a botodat: [1] [2]

Pár esetben rossz helyre teszi az enwiki linkjét, de nem mindig. Ha kijavítottad, nyugodtan oldd fel a blokkot. Bináris ide 2008. április 22., 10:37 (CEST)

Erről a hibáról tudok, beszéltünk is már róla. Sajnos az AWB nem tud a mi külön szabályunkról (a többi wikiben abécérendbe rakják az interwikiket). Csak úgy tudnám letiltani az interwikik rendezését, ha minden más automatikus hibajavítást is megtiltanék neki. Ezt nem szeretném, mert sok olyan hibát javít, amit egyébként soha nem találnánk meg más bottal, kézzel pedig igen kicsi valószínűséggel. Az interwikibotok pedig a következő futáskor úgyis visszarendezik az interwikiket. Egyébként az AWB leállítja a futást abban a pillanatban, amikor a vitalapra üzenet érkezik, egy üzenet pedig humánusabb, mint a blokkolás. Samat üzenetrögzítő 2008. április 22., 10:44 (CEST)

Hát akkor csináld... Nem tudom, mi az az AWB, és nem tudtam erről a kellemetlen tulajdonságáról, én idegbajt kapnék, ha ettől leállna a bot. (Nem minden bot viselkedik így, ezért erre nem lehet építeni.) Bináris ide 2008. április 22., 10:53 (CEST)

Szerintem nem kellemetlen: nekem tetszik (éppen ezért állítottam vissza a bot vitalapját az átirányításról). Amikor a vitalapra üzenet érkezik, leáll a futás. Amikor blokkolod, akkor viszont nem áll le a bot, hanem minden lapot átugor egymás után azzal a hibaüzenettel, hogy a lap védett. Emiatt a blokknál sokkal jobb megoldás a vitalapi üzenet ... feltéve, hogy nem pl. pywikipedia-kód fut éppen. Samat üzenetrögzítő 2008. április 22., 11:49 (CEST)

Ha nem tudod, nézd meg: . BinBot biztos örülne. Nem univerzális csodaeszköz, de pl. listázásokra, szövegcserékre sokkal kényelmesebb, mint a pywikipedia. Egyébként meg lehet, hogy mégis ki lehet kapcsolni az interwikik rendezését külön, mert találtam egy ilyen opciót. Samat üzenetrögzítő 2008. április 22., 11:20 (CEST)

Ha blokkolsz egy botot, teljesen felesleges az „Új regisztráció megakadályozása”, „A szerkesztő által használt IP-címek automatikus blokkolása” és az „E-mailt se tudjon küldeni” opciók bekapcsolása. Ha a userlapon található blokkra kattintassz, éppen így jelenik meg a blokklap. Ha viszont bekapcsoltad az autoblokkot, akkor feloldáskor azt külön oldd fel, különben hiába próbálkozik szegény... Samat üzenetrögzítő 2008. április 22., 11:49 (CEST)

Várjál, te most blokkolva vagy? Bináris ide 2008. április 22., 11:57 (CEST)

Nem, mert 1) feloldottam a saját autoblokkomat (lásd a naplóban), 2) mert azóta már lejárt az 1 óra. Samat üzenetrögzítő 2008. április 22., 12:00 (CEST)

  1. Elnézést kérek az autoblokkért, valójában nem kapcsoltam be semmit, csak nem kapcsoltam ki sem, erre máskor jobban figyelek. Ez volt az alapbeállítás. Az e-mail nem volt benne. :-)
  2. Kipróbáltam saját magamon, a feloldásnál egyszerűen nincs semmiféle opció az autoblokkal kapcsolatban. Úgy látom, csak a blokknaplón keresztül lehet feloldani, és csak akkor, ha eszébe jut az embernek gondolni rá, mert amúgy nem is látszik. Ez egyrészt bugnak tűnik, másrészt bele kellene írni az adminkézikönyvbe.
  3. Elég sokat küzdöttem a pywikivel, és lassan kezd működni a dolog, a szövegcserék pl. már mennek, bár ezt a portáláthelyezést nem tudja magától, de én nem akarok egyszerre többfélét használni, egyet is elég megtanulni és átírni az igényeim szerint. De csinálhatnánk valahol egy összehasonlítást, hogy melyik botnak mi az erőssége.
  4. BinBot annak örül, amire én utasítom. :-)
  5. Örülök, hogy megtaláltad az iw kikapcsolását, akkor mégsem volt hiába az egész kellemetlenség. :-)
  6. Szerintem hülye működés, ha egy bot így reagál a blokkolásra. Ha blokkolva van, álljon meg, vagy azon a wikin ugorja át az összes lapot, és csak a többin folytassa. Azt viszont nem lehet észben tartani, hogy melyik bot szereti cukorral a túrós csuszát, és melyik szalonnával. Kell lennie valami protokollnak hasonló esetekre. Nekem a blokkolás tűnik a kanonikus alaknak. Az én botom például rendszeresen kiírja, hogy olvasatlan üzenetem van. Ha ezt el akarom tüntetni, akkor BinBotként kell belépnem a Wikipédiára, ami külön macerás, a vitalapot meg úgyis elolvasom Binárisként.

Bináris ide 2008. április 22., 12:14 (CEST)

Sablonformázás

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaHiányzik az aláírás!
Boro » vita 2008. július 22., 13:08 (CEST)

A Sablon:Határon túli magyarok most nem néz ki valami fényesen, amióta magyarírva lett most... – Párvusz vita 2008. július 22., 12:59 (CEST)

Sablonszakértőink segítségét kértem. Köszi az észrevételt :) Samat üzenetrögzítő 2008. július 22., 13:09 (CEST)

Tévedés a Nagy Sándor (festő) cikkel kapcsolatban

Miért szedted ki a Nagy Sándor szócikk képét ? Annak ott a helye, majd ha beérkezik a többi, akkor ráérünk elrendezni. Most pipa vagyok. kit36a vita 2008. augusztus 19., 01:04 (CEST)

Vitanévterekben is javít a bot!

Szerintem a felhasználók aláírt hozzászólásaiban nem kellene semmiféle helyesírási vagy tipográfiai hibákat javítani. Azt ő aláírta, az azt jelenti, hogy amit odaírt, azt ő írta és úgy írta. Pont. Vagy éppen három pont, mert én meg így írom... Mit szólnál, ha mondjuk ráereszteném a vitalapokra a helyesírásjavító botot, és minden szerkesztőt helyretennék? Az ilyen javítóbotok munkaterülete maradjon csak a fő névtér. (Nem beszélve arról, hogy ha ezt a szellemet kiengedjük a palackból, senki nem fogja tudni ellenőrizni, ki szerkesztette át utólag a hozzászólásait!) Bináris ide 2008. szeptember 8., 07:40 (CEST)

Elfogadom (fő névtér, sablonok, portálok, kategóriák). Samat üzenetrögzítő 2008. szeptember 8., 12:57 (CEST)

A probléma a Wikipédia-névteres útmutatókkal van, amik teljesen azonos névtérben vannak a közösségi lapokkal. Már többször felvetődött bennem, hogy ezt a két eltérő területet szét kéne szedni valahogy. Samat üzenetrögzítő 2008. szeptember 8., 12:59 (CEST)

Közben megnéztem, hogy mivel lehetett probléma (mivel a Wikipédia-névtérhez még nem jutottam el), és meglepődtem: a vitalapokat elvileg szűrtem a listából, de a sablonviták valamiért benne maradtak. Ez meglepett. A névtérmagyarításig szépen működött a szűrés, most úgy látszik, hogy valami nem működik. A Wikipédia vita: formájúak is benne maradtak, most ezeket is töröltem. A Wikipédia-névteret viszont eddig direkt hagytam benne, most kivettem. Samat üzenetrögzítő 2008. szeptember 8., 13:41 (CEST)

Az általad említettnél sokkal nagyobb problémát találtam, ami miatt a sablonok kozmetikai javítását is hanyagolom egy ideig. Hmmm! SamatBot vita 2008. szeptember 8., 14:05 (CEST)

Á, leesett, tehát a kocsmafalak stb. vitalapként működnek. Az útmutatókban tényleg szükséges a javítás, talán a kategória alapján lehetne megtalálni őket? Bár ez nyilván bonyolultabb, mint névtér alapján. A B változat, hogy a Wikipédia-névtérben nem automatikusan dolgozni, hanem kézi ellenőrzéssel. Bináris ide 2008. szeptember 8., 19:36 (CEST)

Szerintem

... szerkesztők aláírt hozzászólásaiban bottal sem illik javítani a helyesírást. Ez nem igaz, hogy folyton ilyeneken kell hadakozni. :-( Bináris ide  Kampány a számok helyes írásáért 2009. december 6., 22:50 (CET)

Még egyszer elnézést, de már megbeszéltük szerintem. Amúgy jogos a kritika :) Samat üzenetrögzítő 2009. december 6., 23:20 (CET)

Köszi. Nem akartam hadjáratot indítani, de csak a beírásaim után láttam a te beírásodat a kocsmafalon. Azért is érintett érzékenyen, mert tegnap meg Dorganbot után kellett visszaállítani ugyanezt az archívumot. Itt kezdtem piszmogni, hozzá lehet firkálni, ha kihagytam valami fontosat: Szerkesztő:Bináris/Botikett. Bináris ide  Kampány a számok helyes írásáért 2009. december 6., 23:34 (CET)

Mecsek

Kedves szerkesztők!

A Mecsek címszó alatt minden, ami geológiával kapcsolatos, tragikusan téves, félrevezető, stb. (antracit, Középső-Mecsek fennsík,kréta?! urán /helyesen uránérc/, permi vörös homokkőben mállásos üregek, stb.

Üdvözlettel

Konrád Gyula geológus

PTE TTK

Féltorony kapcsán

Szia ! Beraktam néhány képet, de elhelyezés közben valami pagony belematatott. Ha gondolod, rendezzétek el a képeket, amelyeket tegnap pont ehhez a szócikkhez készítettem. Majd jelezz vissza. SziaKit36a vita 2010. április 18., 22:39 (CEST)

Carnutumhoz

Szia ! Tettem be néhány képet, majd rendezzétek el, amint jónak látjátok. Szia Kit36a vita 2010. április 19., 19:42 (CEST)

Mithrász

Szia !

Tettem be ide 4 képet, ha kell, majd szerkesszétek be. Szia Kit36a vita 2010. május 3., 22:23 (CEST)

Csipke

Szia, tettem be egy képet a csipkéhez, nézzétek meg, beillesszthető-e ? Szia. Kit36a vita 2010. május 30., 19:30 (CEST)

KELLEMES ÜNNEPEKET! (Kit36a)

Kit36a vita 2010. december 22., 19:22 (CET)