Szerkesztő:Nyenyec/Antifinnugor üzenetek

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Antifunnugornak: Saját honlap és webes fórumok[szerkesztés]

User vita:Antifinnugor lapról törölt rész.

Egy személyes jótanács. Én értem, hogy te megtaláltad az igazságot és fel akarod nyitni mások szemét is, de szerintem erre nem a Wikipédia a legjobb fórum. Én a helyedben csinálnék egy saját oldalt, ahol összegyűjteném az anyagokat és érveket. A saját lapnak további előnye, hogy mások nem próbálják átfogalmazni az érveidet, kitörölni a radikálisnak vagy irrelevánsnak tartott hivatkozásaidat stb. Gondold el, abszolúte olyan megfogalmazást használhatsz, amit csak akarsz, írhatod, pl hogy

  • „finnbugris áltudomány”
  • „A "finnugor" elmeletet MAGYAR EMBER soha el nem fogadta es nem is fogja.”
  • „a CSÁSZÁR MEZTELEN!”
  • „Ideje, de tényleg nagyon ideje már, hogy áltudományok helyett logikus és igaz dolgok lássanak végre napvilágot.”
  • „Miert tamogattak es tamogatjak magyarellenes erok a finnugor altudomanyt es tarsait?”
  • „Nagyon ostobak, mert valaszkeptelenseguk eppen letjogosultsaguk”
  • „Öklük van, es pénzük, melyet a mi adóinkból sajátítottak ki egy áltudomány mûvelésére.”
  • stb.

Ha pedig ezt nem érzed elégségesnek és mindenképpen meg szeretnéd vitatni érveidet a másik oldal képviselőivel, akkor a helyedben a forum.index.hu-t, vagy a forum.origo.hu-t használnám, az ottani stílus és hangnem szerintem jobban illeszkedik a te vérmérsékletedhez.

Nyenyec 2004. november 16., 22:40 (CET)


Ellenőrizhetőség és viták[szerkesztés]

Ezt írtad a Vita:A finnugorokra vonatkozó elméletek kritikái lapon:

Mondd csak, foglalkozol te egyaltalan szocikkekkel, vagy ugy veled, vannak onkinevezettek, akiknek feladata kizarolag a kotozkodes, heccelodes, magyarellenes ragalmak gyartasa es publikalasa es az onkinevezett rendor jatszasa? Szinte semmit sem latok toled, ami szocikknek nevezheto. A munkat rahagyod a szolganepre? Szomoru az ilyet latni. Nagyon destruktiv egy ilyen figura. Antifinnugor 2005. január 1., 11:28 (CET)

Ezeket írod a Vita:Baszk nyelv lapon:

nézd, egy nyelvi cikknek a nyelvi sajátságokra kellene inkább koncentrálnia. Te egyetlen ilyet nem hoztál vele, viszont hosszan, végtelenül hosszan es rendkivul kitartoan probalod cáfolni a baszk nép hun eredetét, persze semmifele bizonyitekot nem vagy kepes bemutatni errol. Ha tudsz valamit a baszk nep torteneterol, talan irj rola egy jo, informativ cikket. Nezz utana, vedd a faradsagot, mint ahogy masok is megteszik. Mit csinalsz itt ehelyett? Ellensegeskedsz. Masokat okitasz, pedig nagyon radferne. Saját cikkeket gyakorlatilag nem irsz. De ontod a bolcsebbnel bolcs tanacsokat es a latin idezeteket. Folyamatosan, mint egy felakadt hanglemez. Szomoru kep - rolad.
Ismetlem: Saját cikkeket gyakorlatilag nem irsz, de masok dolgaba artod magad folyamatosan es rengeteget dumalsz. Mint ismeretes. sok beszednek sok az alja. Probalj meg ezeken valtoztatni, ha meg nem keso. Antifinnugor 2005. január 5., 19:47 (CET)

Ezt írod az angol RFC lapon en:Wikipedia:Requests for comment/Antifinnugor:

Nyenyec never ever had any constructive idea, he does not write wiki articles, since I know him, he just criticizes others, he only watches other persons and tries to put his ideas into the wiki, and he also tries to froze the wiki into a dogmatic environment, where spies like himself listen to every word other people write or say. When you read 1984, with the televizor on the wall, this is nyenyec's real world. antifinnugor 18:08, 4 Jan 2005 (UTC)

Már kétszer válaszoltam részben neked ezekre [] [1], de most megteszem harmadszor is, mert a Baszk vitában megint előjött.

  • Továbbra sem szép dolog valaki hozzájárulásait lekicsinyleni, szemére vetni mennyi cikket ír. Én nem szégyellem magam, szerintem hozzájárulok ahhoz, hogy jobb legyen a Wikipédia.
  • A Wikipédia nem úgy működik, hogy mindenki megír egy cikket oszt' jó. Amit te írsz, amit én írok, amit bárki más ír, az szerkeszthető, javítható, ellenőrizhető, megkérdőjelezhető akárki számára. Beleértve téged is és engem is.
  • Ha úgy érzed, hogy túl sokat foglalkozom veled, akkor elmondom neked, hogy egyszerűen nem tartom megbízhatónak a történelmi és nyelvészeti témájú szerkesztéseidet. Megmondom őszintén, szerintem a magyar Wikipédiában te tévedtél a legtöbbször és legnagyobb mértékben azok közül, akiket én szeptember óta láttam.
  • Arról, hogy én túl sokat vitázok és keveset írok pedig azt gondolom, hogy a vita és a kritika ugyanúgy jobbá teszi a lapokat, mint az ha legyártok egy jó szócikket. Hidd el, én is szívesebben foglalkoznék a kedvenc témáimmal, ahelyett, hogy utánanézzek az általad beírt meghökkentő állításoknak. Látod, a Vita:Esetek a magyar nyelvben kapcsán is előkerültek a források és mindenki okosabb lett.
  • Szóval az ilyen állításaidhoz jó lenne, ha magad keresnél forrást. (most csak informálisan definiáljuk úgy a meghökkentőt, hogy valami, ami ellentmond az Encyclopedia Britannicának és/vagy az angol Wikipédiának) Pl. esetek a magyar nyelvben, baszkok hun származása, Brombergi vérvasárnap a II. világháború oka, Prágai nemzeti felkelés áldozatai, stb.

Idéznék a Wikipédia:Ellenőrizhetőség lapból:

Méltánytalan az utánad jövő szerkesztőket arra kényszeríteni, hogy helyetted végezzék el a kutatómunkát, különösen mikor egy szócikk tartalma megkérdőjelezhető. Elvárjuk azoktól, akik olyan szócikkeket írnak, melynek tartalmát valamely okból valószínűleg ellenőrizni kell, hogy ehhez nyújtsanak kellő támogatást, és maguk nevezzék meg forrásaikat, lehetőleg már a szócikk megírásakor.

Remélem megérted az álláspontomat. Idézz sok forrást és akkor nem lesznek olyan hosszúak a vitalapok. Ellenőrizz valamit mielőtt beírod és akkor nem fogom kijavítani.

Nyenyec 2005. január 5., 23:47 (CET)

Elvtárs[szerkesztés]

Ezt írod [2]:

Nyenyec elvtars, ha idezeteimet folirod, a szerzoi jogdijat ne felejtsd el átutalni. Betunkent es leutesenkent 8 dollar, elore fizetve. Ugyvedem ertesitve van. Antifinnugor 2005. január 5., 23:48 (CET)

Akárcsak az ÁVÓsozást, ezt is sértőnek találom, ezért megkérlek, hogy ne használd velem kapcsolatban. Nyenyec 2005. január 6., 00:52 (CET)

Beszéljük meg, ki mit sérelmez[szerkesztés]

Hali, kezdeményeztem, hogy írjuk le, hogy ki mit sérelmez a másik viselkedésében és milyen viselkedést vár el a másiktól, amit aztán külső véleményekre támaszkodva megbeszélünk. Gyere, és mond el, mit gondolsz ezen a lapon: User:Nyenyec/Antifinnugor és Nyenyec. Nyenyec 2005. január 6., 17:41 (CET)

gdfl[szerkesztés]

4. modifications The author(s) and publisher(s) of the Document do not by this License give permission to use their names for publicity for or to assert or imply endorsement of any Modified Version.

8. translation Translation is considered a kind of modification, so you may distribute translations of the Document under the terms of section 4.

9. termination You may not copy, modify, sublicense, or distribute the Document except as expressly provided for under this License. Any other attempt to copy, modify, sublicense or distribute the Document is void, and will automatically terminate your rights under this License. However, parties who have received copies, or rights, from you under this License will not have their licenses terminated so long as such parties remain in full compliance.

Nyenyec válaszai[szerkesztés]

4. modifications The author(s) and publisher(s) of the Document do not by this License give permission to use their names for publicity for or to assert or imply endorsement of any Modified Version.

Erről már volt szó. Ezt akkor sértené meg valaki, ha a te neved használná fel hírverésre. Vagy akkor, ha azt állítaná vagy próbálná sugallani, hogy te hozzájárultál a módosított verzióhoz. (Pl. "Idézetek Antifinnugor ajánlásával!")

8. translation Translation is considered a kind of modification, so you may distribute translations of the Document under the terms of section 4.

Lásd fent.

9. termination You may not copy, modify, sublicense, or distribute the Document except as expressly provided for under this License. Any other attempt to copy, modify, sublicense or distribute the Document is void, and will automatically terminate your rights under this License. However, parties who have received copies, or rights, from you under this License will not have their licenses terminated so long as such parties remain in full compliance.

Tehát valaki csak akkor másolhatja, terjeszteti, módosíthatja a te szövegeidet, ha betartja a License-ben (szerződésben) foglaltakat. Ez szerintem megtörtént eddig minden esetben.

Nyenyec 2005. január 7., 19:17 (CET)


Válaszok[szerkesztés]

Innen

AF, ezt irtad [3]:

Engem pedig irrital egyoldalu allasfoglalasod es melyseges szereteted es elfogultsagod a gyulolkodo nyenyec es dhanak mellett. Szinte minden szavuk szemelyes sertes es gyulolet. Nagyon keves cikket irnak. Kulon szemelyeskedo gyulolet oldalakat tartanak font, olvasd csak el oket figyelmesen. Ahol lehet, keresztbetesznek, oldalakat torolgetnek (angol, nemet) es hasonlok.

  • "Szinte minden szavuk szemelyes sertes es gyulolet".

Pontosan mit találsz az általam írtakban személyes sértésnek és gyűlölködőnek. Beidéznéd?

  • "Nagyon keves cikket irnak."

Még ha így is lenne (szerintem nincsen így), akkor mi van? Ha semmi mást nem csinálok a Wikipédiában, csak ly-os hibákat javítok ki, akkor sem lenne szép, ha ezt a szememre vetnéd. Van akinek x ideje van a Wikipédiára, van akinek 2x, van akinek 10x. Ettől még ugyanúgy jogomban állna kritizálni és megkérdőjelezni az általad írtakat.

  • "Kulon szemelyeskedo gyulolet oldalakat tartanak font"

Nem tudom mire gondolsz pontosan. Én a magam részéről éppen azért gyűjtöm össze a neked írt dolgokat, amiket te a vitalapodról kitörölsz, vagy a válaszokat a velem szemben megfogalmazott vádjaidra, hogy könnyen hivatkozhassak rájuk, és ne kelljen ismételgetni őket. Például most nem kell megint leírnom, a választ a "torolgetes"-es vádadra, amit november eleje óta ismételgetsz, csak belinkelem, így ni: User:Nyenyec/Antifinnugor#A német Finnugor lapról törlés.

nyenyec  2005. január 21., 22:37 (CET)


Az arbitrációs bizottság döntése[szerkesztés]

[4]

Szia! Láttam, hogy újra aktív vagy az angol lapokon. Csak szólni szeretnék, hátha félreértettél valamit. Az arbitrációs bizottság döntése értelmében egy éven keresztül nem szerkesztheted közvetlenül a finnugor és uráli nyelvcsaládról szóló lapokat, vagy ezzel a témával kapcsolatos szócikkeket az angol WP-ben:

1.1) For significant disruption relating to the articles and , Antifinnugor is banned from editing these or related articles for one year. Antifinnugor may edit the related talk pages and is encouraged to work with other editors regarding article content. Other editors may add content and make changes suggested by Antifinnugor at their discretion.

Innen.

Ezzel a szerkesztéseddel megszegted ezt a döntést és ilyenkor 24 órára kitilthatnak:

1) If Antifinnugor, under whatever username, attempts to edit Finno-Ugric languages or Uralic languages, he may be banned for up to twenty-four hours.

Csak azt akarom mondani, hogy erre figyelj oda és inkább a vitalapokon beszéld meg a változtatásokat, amiket ezeken a lapokon eszközölni szeretnél.

nyenyec  2005. február 4., 18:27 (CET)