Ugrás a tartalomhoz

Szerkesztő:Malatinszky/Egyszerűsített törlés

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Egyszerűsített törlés[szerkesztés]

Ha egy lap nem felel ugyan meg az azonnali törlés feltételeinek, de úgy gondolod, hogy törölni kell, és valószínűnek látszik, hogy a törlést senki sem fogja vitatni, akkor megpróbálhatod egyszerűsített eljárásban törölni. Ehhez nincs más teendőd, mint hogy a lap tetején elhelyezel egy {{Egyszerűsített törlés}}(?) sablont. Légy udvarias, és értesítsd a lap létrehozóját, hogy töröltetni kívánod a cikket!

Ha ezután a cikk törlését nem kifogásolja senki, akkor öt nap elteltével az adminisztrátorok további vita nélkül törlik a lapot.

Ha a lap törlését valaki kifogásolja, akkor elhelyez a lapon egy {{Törlés-kifogás}} sablont. A lap ezután már törlési megbeszélés nélkül nem törölhető. Ha továbbra is fontosnak tartod a lap törlését, akkor kezdeményezz róla törlési megbeszélést.

Az öt napnál régebbi {{Törlés-kifogás}} sablont (a hozzá tartozó {{Egyszerűsített törlés}}(?) sablonnal együtt) bárki eltávolíthatja. Az ilyen lapokat többször már nem szabad egyszerűsített törlésre jelölni.

Tipikus esetek, ahol az egyszerűsített törlés alkalmazható[szerkesztés]

  • Reklámnak tűnő lapok (az ilyeneket többnyire vita nélkül töröljük, de néha nem értünk egyet abban, hogy valami tényleg reklám-e, illetve az is előfordul, hogy valaki vállalja a cikk reklámmentesítését, ezért az azonnali törlés nem megfelelő eljárás).
  • Élő személyekről szóló forrásolatlan cikkek.
  • Gépi fordítású(nak tűnő) cikkek (az ilyeneket gyakran vita nélkül töröljük, de néha akad egy szerkesztő, aki kijavítgatná a cikket)
  • Szélsőségesen pocsék cikkek, amik olyan hitványak, hogy valószínűleg egyszerűbb a semmiből újraírni őket, de esetleg lehet, hogy valaki mégis elbíbelődik a följavításukkal.
  • Bármilyen más eset, ahol a jelölő szerkesztő szinte biztos abban, hogy egyetértés lesz a törlésről, és így nem érdemes az energiát pocsékolni egy TMB-vel, de közben nem akar azonnali törlést kérni, hátha valaki kifogást emel.