Szerkesztő:Levi Jr.

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

www.levi-jr.hu - www.smoking-elektronic.hu (tartalék honlap: www.smoking-elektronic.mlap.hu) www.elektronikus-zene.repeta.hu - www.pc-modding.repeta.hu

Levi Jr. 1976-os születésű, és ennek megfelelően elöregedett jampi... :D

Mivel édesapja régi basszusgitárosként jobbnál-jobb zenékkel traktálta, a bölcsője mellett is már, (na és persze az ős csodálkozott is, hogy nem visít a jófajta hangszeres zenék hallatán) ezért nagyon nem hezitált, amikor első elektromos gitárjának vázát '91-ben kinézte magának... Azért csak vázat, mert az elektronikát és a hangszer felújítását már Ő készítette a Kicsikéjén. Persze ennek hozadéka az lett, hogy előbb-utóbb erősítőre és hangfalakra is szüksége lett, de a viszonylagos szerény anyagi lehetőségek, akkoriban nem tették lehetővé a gyári eszközök megvásárlását, így megtanulta az elektronika alapjait, amit most már erős haladó szinten űz. Azóta is sokszor gyárt saját magának elektronikai eszközöket (erősítők, hangfalak, fénytechnikai eszközök, effektek, hang-modderek, CD lejátszók) s bár ma már általában gyári eszközök segítik a munkáit, azért a régi showtechnikai eszközeit a saját maga által producelt zenei és művészeti rendezvényeken néha használja mostanság is.

Sok helyen megfordult dj-ként is, ezen pályafutása '94 - '95-ben kezdődött, az akkoriban éledező techno-house zenei korszakban. Ennek megfelelően vette meg első, 72 darabos elektronikus - zenei bakelitlemez gyűjteményét is Bibók János nevű barátjától, (amit a nevezett utóbb nagyon megbánt (;-D), de lemezei megőrzésével biztosította őt, hogy a régi HOUSE sosem hal meg, ha nála hallható...) aki, amikor csak lehetett segített pályafutásában, zenei ötletekkel, beszélgetésekkel és pipec bulikkal, amiket együtt szerveztek... Aztán...'95-ben kezdte az aktív diszkózást a(z azóta már megboldogult -de- méltán emlékezetes) POWER HORSE DaNcE CLUB színeiben, ahol warm up és residens dj-ként és fénytechnikusként dobta be magát a klubszcénába. Mivel itt bulik csak péntekenként voltak (majd' 10 éven keresztül), ezért a kieső szombatokon igen sok házibulit vállalt és sokszor ezen buliknak lettek köszönhetőek a későbbi hivatalos fellépései is. (NiGHT City Club - Kunszentmiklós, Tiszaújváros - Götlich Club, Solt - Türkish Bazaar)

Az, azóta már környékbeli legendává vált Power Horse Dance Club megszűnése utáni időszak az útkeresés időszaka, ez időtájt kezdett a producerkedés, illetve a zeneszerzés felé orientálódni, majd rövid idő múlva az átalakult, -megszűnt, -újranyitott C-51 (Le Grand) Music Caféban pörgette zenéit. Ezen klub 4-5 éves regnálása alatt alakították ki néhány jó ismerősével (Bibi, Gala, Szmörci, és Petya) a "Szilveszteri Privát Buli" intézményét az egyik közeli zárva tartott klubban;

Itt igen Őrületes Bulik kerekedtek akkoriban, ahol a recept: éjfélig funky és slágerek, aztán éjféltől az Elektronikáé a terep !

Jópár év bulijárás után kiadta első saját szerzésű zenéit, amiket saját fejlesztésű stúdiója termelt ki az idők folyamán,és ami felismerhetővé teszi azt a (legtöbbször house, tech-house, elektro stílusú) elektronikus zenét amit játszik.

Bár néhány stílusváltás is színesítette a palettát, saját zenéiben, és mixeiben is az "oldschool" house vonásai köszönnek vissza, amit tarkítanak a frissen meghallgatott, beszerzett zenékből (külföldi dj-k munkái) készített remixek és újraértelmezett vágott verziók is.

www.levi-jr.hu