Supernatural: Nevermore

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Supernatural – Nevermore
SzerzőKeith R.A. DeCandido
Eredeti címSupernatural – Nevermore
OrszágEgyesült Államok
Nyelvangol
MűfajThriller
SorozatOdaát regények
KövetkezőSupernatural – Witch's Canyon
Kiadás
Kiadóangol: Harper Collins
magyar:
Kiadás dátuma2007. augusztus 1.
Média típusanyomtatott (puhafedeles)
Oldalak száma336 oldal
ISBNISBN 0061370908 (amerikai kiadás)
ISBN (magyar kiadás)
SablonWikidataSegítség

A "Supernatural – Nevermore" (szabad fordításban: Odaát – Soha már) Keith R. A. DeCandido amerikai író regénye. Az első a történet szempontjából s sorozattól valamennyire különálló, de az egyes könyvek közt nem összefüggő könyvsorozatnak, amely az amerikai természetfeletti Odaát sorozathoz tartozik. A kiadás borítóján egy 2. évados promóciós kép található a Winchester fivérekről.

Rövid ismertető[szerkesztés]

Alább a cselekmény részletei következnek!

Sam és Dean a világhírű New York városába utazik, hogy utánajárjon egy helyi rocker szellemjárta házának. De mielőtt rájönnének, hogy miféle sikítószellem tanyázik a hálószobában, számos más haláleset vonja el a figyelmüket. A szóban forgó háztól nem messze két egyetemistát mart halálra egy igen különleges támadó. Az elkövető még New York-i mércével mérve is szokatlan, főleg, hogy a szálak Edgar Allan Poe rémtörténeteihez vezetnek. A nyomozásuk során E. A. Poe horrorklasszikusának a közepébe csöppenek, szemtől szembe addigi legrémisztőbb ellenfelükkel. És ha Sam és Dean nem írják újra a dermesztő mese végét, akkor a hátborzongató sorozatgyilkos fejezi be az ő életük históriáját… mindörökkön örökké.

Itt a vége a cselekmény részletezésének!

A kiadványról[szerkesztés]

Tagolás[szerkesztés]

A regény 18 fejezetre és egy epilógusra van bontva. Minden egyes fejezet fejléceként egy kisebb, felismerhetetlen térképrészlet szolgál, amelyre írták az adott rész sorszámát (pl.: EGY, TIZENÖT). A fejléc alatt egy háromsoros tömör információ található, melyből az olvasó megtudhatja, hogy hol és mikor játszódik a fejezet.

Példa az első fejezethez:

Fordham Egyetem
New York, a Bronx negyed
2006. november 12., vasárnap

A fejezeteken és az epilóguson kívül fellelhető még a könyvben egy írói jegyzet, információ az alkotóról, írói ajánlás, köszönetnyilvánítás és az elején egy részlet a történetből "Hogy a pokolba tévesztettük el?…" címmel.

A borító[szerkesztés]

A borítón egy, a sorozathoz készült második évados promóciós fénykép található. A borító közepétől egy kicsit lejjebb van a sorozattól elválaszthatatlan betűtípussal írt "Supernatural" (Odaát) felirat, alatta a regény címével. Ettől jobbra kicsit lejjebb van egy pecsétminta "Egy eredeti Odaát regény" felirattal. Végül a borító alján az író neve olvasható, felette egy kisebb hozzáfűzéssel: Készült a CW nagy sikerű Odaát sorozata alapján

A hátlapon találhatunk egy három részre tagolt leírást. Az első részben általános tudnivalókat olvashatunk a sorozatról, a Winchester fivérek életéről. Az első és a második részt három egymástól egyenlő távolságra lévő csillag választja el. A második részben vázolják fel a cselekmény fő mozzanatát, végül a harmadik részben egy figyelemfelkeltő feltevést tesznek. Az ajánló/ismertető alatt található a vonalkód, az ár, és a CW televíziós csatorna logója.

Írói jegyzet[szerkesztés]

A könyv egyik érdekessége, hogy az írói jegyzetben Keith R.A. DeCandido megosztja az olvasókkal azoknak a zeneszámoknak a listáját, amit írás közben hallgatott, és amelyet javasol hallgatni a regény olvasása közben. Az alábbi zenéket találhatjuk meg: