Six Flags New England

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Six Flags New England
Információk
Ország Amerikai Egyesült Államok
TelepülésAgawam, Massachusetts
Cím1623 Main Street
Megnyitás éve1840
Attrakciók
  • 46 összesen
  • 10 hullámvasút
  • 2 vízi attrakció
ÜzemeltetőSix Flags
RCDBPark az RCDB-ben
Elhelyezkedése
Six Flags New England (Egyesült Államok)
Six Flags New England
Six Flags New England
Pozíció az Egyesült Államok térképén
é. sz. 42° 02′ 16″, ny. h. 72° 36′ 57″Koordináták: é. sz. 42° 02′ 16″, ny. h. 72° 36′ 57″

A Six Flags New England weboldala
A Wikimédia Commons tartalmaz Six Flags New England témájú médiaállományokat.

A Six Flags New England (korábban Riverside Amusement Park) a Six Flags új-angliai vidámparkja Agawamban (Massachusetts). Az 1840-ben megnyílt park a Six Flags első parkja.

Története[szerkesztés]

A korábban Gallops Grove néven ismert piknikező terület 1840-ben nyílt meg, később nevezték át Riverside Grove, majd Riverside Park névre. Riverside eleinte egy ún. villamos park[1] volt a Springfield Street Railway tulajdonában.[2] Az 1900-as évek elején néhány játékot, körhintát telepítettek bele. 1940-ben megvette id. Edward J. Carroll, és egy évvel később felépíttette az első hullámvasutat a parkban, a fa szerkezetű Thunderboltot, mely még napjainkban is működik. A parkban létesítettek mozit, bowling és koncert termet is.

1948-ban Carroll megépíttette a Riverside Park Speedway versenypályát. Az autóverseny a második világháború után egyre nagyobb népszerűségnek örvendett és a Riverside park népszerűségét is növelte. A további évek során újabb eszközök kerültek ki és be a parkba. A színházat és bowling termet megszüntették és a park időszaki attrakcióvá vált. A '60-as évek népszerű sportja lett az ún. Stock car versenyek, majd 1976-ban a NASCAR is rendezett versenyeket a park pályáján. A park egyre népszerűbb lett, újabb és újabb játékokat üzemeltek be. Az 1980-as években a menetenként jegyszedésről áttértek az egyszeri belépőre. 1989-ben vízi játékokat építtettek. 1997-ben új tulajdonosok tőkéjével jelentős újítások történtek számos új attrakcióval, illetve néhány régebbi eltávolításával. 1999-ben 50%-kal növelték a vízi parki területet, a korai Speedway versenypályát lebontották, majd vadnyugati témákat telepítettek. Az ezredforduló után a park már a Six Flags New England néven üzemelt. A DC Comics téma bevezetésekor épült a Superman: Ride of Steel, később Bizarro hullámvasút, a Batman Stuns Show, a Poison Ivy hullámvasút, a Nightwing és a Joker's Wildcard.

1996-ban a Rolling Thunder, most Great Chase hullámvasúttal a Bolondos dallamok témája is bekerült a parkba. 2002-ben épült a Batman – The Dark Knight, 2003-ban a vízi park rész területét immár Hurricane Harbor néven duplájára növelték, majd 2005-ben két új játékot üzemeltek be, a Pandemonium hullámvasutat és a Typhoon vízi hullámvasutat.

2007-ben két új gyermekrészleg indult, a Wiggles World és a Thomas Town,[3] majd 2010-ben szintén gyermekek számára Mr. Six's Splash Island vízi park. 2011-ben kezdte működését egy újabb DC Comics témájú hullámvasút, a Gotham City Gauntlet: Escape from Arkham Asylum.

Részlegek[szerkesztés]

  • Main Street/Rockville U.S.A
  • DC Superhero Adventures
  • Crackaxle Canyon
  • North End
  • South End
  • Looney Tunes Movie Town
  • KIDZOPOLIS
  • Hurricane Harbor

Források[szerkesztés]

  1. Szórakoztató park a villamosvonalak végén
  2. The Electric Trolley Era Begins. [2011. július 17-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2011. augusztus 13.)
  3. Six Flags amusement parks prepare for thematic makeovers. atimes.com, 2010. november 25. (Hozzáférés: 2011. augusztus 13.)

Külső hivatkozások[szerkesztés]

Commons:Category:Six Flags New England
A Wikimédia Commons tartalmaz Six Flags New England témájú médiaállományokat.