Sarah Kuttner

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Sarah Kuttner
Sarah Kuttner, 2009
Sarah Kuttner, 2009
Született1979. január 29. (45 éves)
Berlin
Állampolgársága
Nemzetiségenémet
Élettársa
Gyermekeigyermek
SzüleiJürgen Kuttner
Foglalkozásaműsorvezetőnő, írónő
IskoláiJohn-Lennon-Gymnasium (–1999)

Magassága159 cm

A Wikimédia Commons tartalmaz Sarah Kuttner témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség

Sarah Kuttner (Berlin, 1979. január 29. –), német műsorvezetőnő és írónő, Jürgen Kuttner rádiós személyiség lánya.

Pályafutása[szerkesztés]

A berlini John Lennon Gimnáziumban letett érettségije után Sarah Kuttner Londonba utazott, ahol aupair-ként tevékenykedett. Ott-tartózkodása során ismerte meg a Spiegel egyik ottani tudósítóját, így lehetővé vált számára, hogy szakmai gyakorlatot (praktikumot) végezzen el a Spiegel londoni kihelyezettségénél.

Hazatérte után édesapja nyomdokain járva egy szakmai gyakorlatot tett le 2000-ben a berlini Fritz Rádiónál. A rádió Berlin és Brandenburg hatáskörében sugároz elsősorban fiataloknak szóló programokat. Sarah fő feladatkörét ekkoriban a helyszíni tudósítások alkották.

2001 novemberében egy VIVA televíziós válogatás nyerteseként műsorvezetői állást kapott a tévéadónál, ahol 2004-ig híreket moderált, illetve – Gülcan Karahanci műsorvezetőnővel egymást váltva – a délutánonként sugárzott Interaktiv c. műsort vezette.

2003 júliusában a Playboy aktfotókat jelentetett meg Sarah-ról.

2004-ben Sarah Kuttner az ARD adó műsoraiban is feltűnt. Március 19-én Jörg Pilawával együtt moderálta az Eurovíziós Dalfesztivál elődöntőjét. Ottani szerepléséért jelölték a Bambi-díjra, de nem kapta meg.

Sarah Kuttner – Die Show[szerkesztés]

Sarah Kuttner – Die Show volt a címe a műsorvezetőnő által moderált esti programnak, melynek 2004. augusztus 2. óta adott helyt a VIVA adó. A program 2005 szeptemberéig hetente négy alkalommal jelentkezett, ezután a műsor átköltözött az MTV-re, ahol 2006. augusztus 3-ig heti két alkalommal lehetett megtekinteni. A műsor címe a váltás után „Kuttner”-re változott. A show-t Sarah Kuttner produkciós cége, a Kuttner TV GmbH támogatta.

Egyéb tevékenysége[szerkesztés]

2005. március 13.: A nagy sikerű „Kuttner On Ice – Die Revue zur Show” élő fellépés. Zenei est, melyen a műsorvezetőnő ízlésének megfelelő zenekarok léptek fel, többek között: The International Noise Conspiracy, Moneybrother, Mando Diao és Adam Green.

2005. december 17. A „Kutter On Ice” másodízben kerül megrendezésre a berlini Columbiahalle-ban. Fellépők: Maxïmo Park, The Coral, The Good Life és Art Brut

2006 márciusában jelent meg Sarah Kuttner könyve, mely szemelvényeket tartalmaz a Musikexpress c. magazinban megjelent írásaiból. A könyv címe: „Das oblatendünne Eis des halben Zweidrittelwissens”.

A 2006-os labdarúgó világbajnokság ideje alatt Sarah Kuttner az ARD-nek készített tudósításokat az egyes mérkőzésekről.

Könyvei[szerkesztés]

-a könyvek jelenleg nem hozzáférhetők magyar fordításban-

További információk[szerkesztés]

  1. https://www.bz-berlin.de/archiv-artikel/getrennt-bela-b-und-sarah-kuttner-nach-einem-jahr-sollen-sich-der-saenger-und-die-moderatorin-getrennt-haben
  2. Die mit den alten Nüsschen, 57