Ugrás a tartalomhoz

Public Relations Global Network

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Public Relations Global Network
TípusFüggetlen ügynökségeket tömörítő hálózat
Alapítva1992
SzékhelyGlobal
VezetőkEdward M. Stevens
Iparágüzleti szolgáltatások
TermékekPublic Relations & Marketing
Árbevétel110,000,000 USD
Alkalmazottak száma900+

A Public Relations Global Network weboldala
SablonWikidataSegítség

A Public Relations Global Network (PRGN), a World PR Report[1] alapján, egyike a világ 10 vezető PR ügynökségi hálózatának. A PRGN mintegy 50 tagja több mint 80 piacon működik világszerte és nyújt public relations szolgáltatást hozzávetőleg 1000 ügyfél számára. A hálózat 1992-ben alakult meg az Arizona állambeli (USA[2]) Phoenixben, 2003 óta pedig Delaware államban van bejegyezve.[3]

Története[szerkesztés]

Vezetés[szerkesztés]

A Public Relations Global Network tagjait független, a tulajdonosaik által irányított ügynökségek alkotják, a hálózatnak nincs állandó adminisztratív vagy vállalati központja. A szervezetet az ügyvezető testület irányítja. A hálózat évente új elnököt választ a PRGN élére. A rotációs rendszer miatt az ügyvezető testület legfontosabb tagjai a legutóbbi leköszönő elnök, a hivatalban lévő elnök és a következő évben megválasztásra javasolt elnök, továbbá olyan ügynökségvezetők, akik cégei régóta tagok, és akik maguk is aktívak a hálózat ügyeinek előmozdításában. Jelenleg az elnöki tisztséget Uwe Schmidt, a hamburgi székhelyű Industrie-Contact AG PR-ügynökség vezérigazgatója tölt be. A hálózat különböző funkcióinak ellátását szakmai bizottságok végzik, így létezik pénzügyi bizottság, ügyrendi bizottság, tagsági bizottság, üzletfejlesztési bizottság, marketing és kommunikációs bizottság. Ezek tagjait és vezetőit szintén évente megújítják a tagvállalatok képviselői közül.[5]

További információk[szerkesztés]

Külső linkek[szerkesztés]

"Hivatalos weboldal"

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. World PR Report: Holding Groups. [2014. július 18-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2014. március 21.)
  2. About PRGN. [2015. október 8-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2014. március 21.)
  3. Department of State: Division of Corporations. [2014. március 22-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2014. március 21.)
  4. Magyar tagja lett a PRGN globális PR-hálózat vezetőségének May 2015 PR Firms Database
  5. Public Relations Global Network (PRGN) Elects David Landis as President. Reuters. [2014. május 3-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2014. május 1.)

Források[szerkesztés]