Parányi varázslat (film)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Parányi varázslat
(The Good Witch's Garden)
2009-es kanadai televíziós film
RendezőCraig Pryce
ProducerOrly Adelson
Jonathan Eskenas
Frank Siracusa
Műfajfantasyfilm
ForgatókönyvíróG. Ross Parker
FőszerepbenCatherine Bell
Chris Potter
Rob Stewart
ZeneJack Lenz
VágóMark Sanders
Gyártás
GyártóWhizbang Films
Ország Kanada
Nyelvangol
magyar szinkron
Forgatási helyszínHamilton
Játékidő120 perc
Forgalmazás
ForgalmazóHallmark Channel
Bemutató2009. február 7.
Eredeti adóHallmark Channel
Eredeti magyar adóTV2
Kronológia
ElőzőA bűbájos
KövetkezőParányi varázslat: Az esküvő
Kapcsolódó műsorParányi varázslat
További információk
SablonWikidataSegítség

A Parányi varázslat (eredeti cím: The Good Witch's Garden) egy 2009-ben bemutatott amerikai tévéfilm, melyet a Hallmark Channel tűzött műsorára. "A bűbájos" című film folytatása, a főszerepben ezúttal is Catherine Bell és Chris Potter láthatók.

Cselekménye[szerkesztés]

Alább a cselekmény részletei következnek!

Cassie Nightingale már egész jól beilleszkedett Middleton kisvárosának életébe, és most éppen azon van, hogy a Szürke Házat, családi örökségét rendbeszedje és panzióvá alakíttassa. Már egy párt alkot a helyi seriffel, Jake Russell-lel, és jól kijön gyerekeivel, Brandonnal és Lorival. Hirtelen felbukkan az első panzióvendég, egy bizonyos Nick, aki meglepően sokat tud Cassie-ről. Sármjával teljesen elbűvöli Martha Tinsdale-t és a városi tanácsot is, akik éppen Middleton bicentenáriumi ünnepségére készülnek. Egy idő után felfedi magát: ő a Szürke Hölgy szeretőjének a leszármazottja, azaz a Szürke Ház jogos örököse. Úgy állítja be a dolgokat, mintha a hölgy egyszerűen csak elfoglalta volna a házat az ősének eltűnését követően. Állítását ugyan papírok bizonyítják, Jake azonban gyanút fog, és elhatározza, hogy utánajár a dolognak. Cassie közben átadja a házat, és nem sokkal később meg is látja, hogy Nick meghirdette azt eladásra.

Ezalatt Lorinak egy osztálytársával kell dolgoznia egy iskolai feladaton, de a lány mindig elfoglaltságra hivatkozik, és lelép. Később bevallja, hogy ezt azért tette, mert nem tud olvasni. Lori segítségével megoldást találnak a problémára és újult erővel folytatják a projektet. A könyvtárban történő kutakodás során Lori talál egy könyvet, ami elsőre üresnek tűnik, ám kiderül, hogy tele van történetekkel, amiket a Szürke Hölgy írt. Mindegyik történet egy kapitányról szól, aki a szeretője volt, tehát Nick ősével kellett, hogy megegyezzen. Ámde az is kiderül, hogy ő egy kitalált karakter volt, sosem létezett, csak Middleton lakói képzeletében. Jake a könyv alapján kikövetkezteti, hogy Nick egy csaló, aki álnevek mögé bújva szerzi meg ingatlanok tulajdonjogát, és letartóztatja őt.

Aznap este megrendezik a bicentenáriumi bulit is, ahol Martha Tinsdale végre elismeri, hogy Cassie hasznos tagja a közösségnek. Jake még aznap este megkéri Cassie kezét, aki igent mond.

Itt a vége a cselekmény részletezésének!

Szereposztás[szerkesztés]

Szereplő Színész Magyar hang
Cassandra "Cassie" Nightingale Catherine Bell Tóth Auguszta
Jake Russell seriff Chris Potter Csík Csaba Krisztián
Brandon Russell Matthew Knight Penke Bence
Lori Russell Hannah Endicott-Douglas
Nick Chasen Rob Stewart Epres Attila
Gwen Elizabeth Lennie
Derek Sanders Noah Cappe
Martha Tinsdale Catherine Disher Farkasinszky Edit
George O'Hanrahan Peter MacNeil Várkonyi András
Tom Tinsdale Paul Miller

Folytatások[szerkesztés]

A film folytatásokat is kapott. A következő részt, a Parányi varázslat: Az esküvőt[1] 2010. november 13-án mutatták be a Hallmarkon.

Catherine Bell 2010 december végén közhírré tette twitteren, hogy a negyedik rész forgatásai befejeződtek. A Hallmark a negyedik részt 2011 október 29-én mutatta be Parányi varázslat: A család címmel. 2012 júniusában Catherine Bell bejelentette twitteroldalán, hogy júliusban és augusztusban megkezdődnek az 5. és 6. rész forgatási munkálatai. Az ötödik részt, a Parányi varázslat: Bűbáj-t 2012-ben, a hatodik részt, a Parányi varázslat: A végzet-et 2013-ban, a Parányi varázslat: Csoda című filmet 2014-ben mutatták be.

Ezt követően a történet a "Parányi varázslat" című sorozattal folytatódott.

Jegyzetek[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]