No Sugar

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
No Sugar
Információk
EredetGyergyószentmiklós
Aktív évek2008
Műfajrock, pop-rock
Kapcsolódó előadókBagossy Brothers Company
Tagok
Portik Lívia (ének)
Bereczky Botond (gitár, vokál)
Ferenczi Zoltán (billentyűk, vokál)
Boeriu Adrián (dobok)
Basilidesz László (basszusgitár)

A No Sugar weboldala
SablonWikidataSegítség

A No Sugar erdélyi pop rock együttes. A zenekar neve alapvetően egy gegből ered, ám van tudatottság is a névválasztásnál: Bereczky Botond, a zenekar mára egyedül aktív alapító tagja ugyanis nem fogyaszt cukrot.[1]

Történet[szerkesztés]

2016-tól egy új időszámítás kezdődott a zenekar életében Portik Lívia „főhősnő” csatlakozásával. Az általuk követett zenei irány valahol a pop és a rock széles mezsgyéjén helyezkedik el, néhol líraibb dallamokkal átitatva, néhol pedig térdig gázolva a kemény rockba. Már ebben az évben elkészült első kislemezük, amelynek a Hiszek Benned címadó szerzeménye, a 2016-os év LEGSZEBB ERDÉLYI MAGYAR DALA lett. Ugyanebben az évben megnyerték a Cseh Tamás Program pályázatát, amely támogatásának köszönhetően 2017 januárjában elkészült az első nagylemezük hangfelvétele.

A 2017-es évben számos fesztiválon, város- és falunapokon léptek fel, 2018 márciusától a Kowalsky meg a Vega vendégeként túrnéztak több magyarországi városban, ahol nagyon jó fogadtatásban részesült a zenekar, olyannyira, hogy a 2018-as őszi turnéra is visszahívást kaptak. 2018-ban megint magukénak tudhatták a LEGSZEBB ERDÉLYI MAGYAR DALA címet, a 25 év felettiek kategóriában, ezuttal az Egyetlenem című szerzeményükkel. 2019-ben A Súlytalanul című nyári slágerük több héten keresztül volt a Petőfi Rádió Top40- es listáján, elérve ott az első helyezést is, ezt követte a Tabula Rasa című dal, amely szintén több hétig volt az említett toplistán, majd a Gyönyörű háború is kedvelt sláger lett. Számos Magyarországi és Erdélyi rádió játssza immár rotációban a dalaikat. 2020 év elején jelent meg a második nagylemezük, Jégvirág címmel.

A No Sugar jelenlegi felállása:

Portik Lívia (ének),

Bereczky Botond (gitár, vokál),

Ferenczi Zoltán (billentyűk, vokál),

Boeriu Adrián (dobok)

Basilidesz László (basszusgitár)

Diszkográfia[szerkesztés]

  • Hiszek benned EP (2016)
  • Pillanat LP (2017)
  • Őrülj meg értem EP (2018)
  • Jégvirág LP (2020)

Díjak, elismerések[szerkesztés]

  • LEGSZEBB ERDÉLYI MAGYAR DALA cím (2016): Hiszek benned
  • LEGSZEBB ERDÉLYI MAGYAR DALA cím, a 25 év felettiek kategóriában (2018) : Egyetlenem
  • Petőfi Zenei Díj 2020: Az év akusztikus koncertje - JELÖLÉS

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. sovidektelevizio (2016. december 20.). „Révbe ért a No Sugar”.  

Források[szerkesztés]